Přidat aktualitu mezi oblíbenéZasílat nové komentáře e-mailem Zive: Adobe ukončil vývoj Creative Suite. Photoshop už pouze za předplatné

Creative Cloud je stejně jako Office 365 předplatné, už si tedy nekupujete trvalou licenci k softwaru, ale programy si naopak předplácíte – platíte si za přístup do ekosystému Creative Cloud, takže například prakticky ke všem programům Adobu se člověk dostane za padesát dolarů měsíčně. Jen pro srovnání, původní Creative Suite Master Collection s kompletní sadou programů stojí okolo 90 tisíc korun.

Pokud budete chtít měsíční přístup pouze ke konkrétní aplikaci, zaplatíte 20 dolarů, resp. 25 eur. Tento nepoměr mezi dolarem a eurem je asi největší nepříjemností. Adobe nicméně nabízí zvýhodněné ceny pro stávající majitele licencí Creative Suite.

http://www.zive.cz/bleskovky/adobe-ukoncil-vyvoj-c reative-suite-photoshop-uz-pouze-za-predplatne/sc- 4-a-168771/default.aspx

Jsou zobrazeny jen nové komentáře. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Mne sa zas nepáči, že neexistuje bezplatná alternatíva pre bežnú prácu. Ak chcem, napr., z grafiky v…
msx. 08.05.2013 13:29
msx.
No na dotaz psd viewer mi vypadlo třeba tohle: http://download.chip.eu/cz/PSD-viewer_7979597.html N… poslední
Zarniwúp 09.05.2013 18:00
Zarniwúp

Mne sa zas nepáči, že neexistuje bezplatná alternatíva pre bežnú prácu. Ak chcem, napr., z grafiky vydolovať názov a veľkosť fontu, cez Gimp to nejde, pretože PSD súbor nevie spracovať kompletne. Aby som to otvoril potrebujem Photoshop. A ten je už platený. Síce Photoshop nemám nainštalovaný (zatiaľ), ale zrejme časom práve za tieto drobnosti budem nútený nainštalovať práve tú cracknutú verziu. A to sa mi zdá nefér. Načo platiť za Photoshop, pokiaľ ho nevyužívam, len sem-tam potrebujem niečo vytiahnuť z PSD? Na bežné grafické úpravy používam totiž Gimp. Alebo sa mýlim a niečo na prezeranie PSD predsa len existuje?

Zpět na aktuality Přidat komentář k aktualitě Nahoru