Přidat aktualitu mezi oblíbenéZasílat nové komentáře e-mailem ARM představuje nové jádro Cortex-A12

vsetky atomy potrebuju chipset (southbride) a pomerne komplikovanu elektroniku okolo toho, to z toho robi problem. Henten co tam vidim napr. Z2420 s frekvenciu pod 1GHz ci kolko s nejakym linuxom tak to musi fakt byt delo jak svina, to kdesi kliknes a cakas 5minut alebo co?
Ano ja mam tiez na stole pasivne chladene atomy ale ten chladic je 2x vacsi jak mobil, a s rebrami, a vazi aspon 200g, aby ked sa to vyhuli na maximum to zvladalo chladit. A win na tom bezi jak slimak. Problem x86 je SW overhead a nutnost mat okolo toho kopec elektroniky. Ked si zoberes ARM tak len poprepajas jeden chip s RAM a ides.
Ale sak nech si robia vyrobcovia co chcu mne je to fuk.

P.S> ano ten Z2420 je konecne system on chip ale neviem nikde najst TDP, ak to bude nad 3W tak to je takmer nepouzitelne (a ak to bude pod 3W tak som zvedavy na reakcny cas OS)
P.S.2. a intel uz vyspevuje 5rokov ze jak oni hned s dalsim chipom porazia ARM a ze jaki su skveli, no ale zatial skutek utek a kazdy vydany chip ktory nasledoval na tie ich hura marketingove zvasty porazil nie ARM ale porazilo mna :-D Ak sa im podari urobit nieco pouzitelne tak budem len rad, nech mam nejaky novsi pasivne chladeny x86 notebook (ptz dnes jaksi neexistuju ziadne, mam teraz par rokov dell mini 1018 to je asi posledny na svete ktory bol pasivny a je to slimak jak svina aj so SSD, ano slimak lebo je v tom 3,5W atom :D)

Reakce na komentář

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj komentář:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět na aktuality