Přidat aktualitu mezi oblíbenéZasílat nové komentáře e-mailem ARM představuje nové jádro Cortex-A12

ARM představuje nové jádro Cortex-A12, slibuje vyšší výkon ve střední třídě

---

Osobne povazuju technologii big.LITTLE, o ktere se pise v clanku za nesmyslnou, rozhodne tedy z dlouhodobeho hlediska, mozna to kratkodobe pomuze, ale systemove reseni to rozhodne neni. No Cortex-A12 bude slabsim bratrickem Cortex-A15, ktery jak pisi v clanku spotrebovava az prilis energie, ale vzhledem k tomu, ze bude na zminenou technologii take pripraven, to asi nebude zadny zazrak, no nechejme se prekvapit.

Zdroj: extrahardware.cz
Předmět Autor Datum
osobně si myslím, že ARMu dochází dech. Je to vidět, jak Intel dokáže (když chce) velmi efektivně na…
touchwood 04.06.2013 06:42
touchwood
8-) Intel rocks (Samsung do svého nového tabletu bude cpát Intely - 4%akcie plus ;) Ja si myslim, ž…
AZOR 04.06.2013 09:51
AZOR
grafické jádro upgrade jako prase Trochu přehnaná slova :) Pod tímto pojmem bych si představoval ně…
Eessencia 04.06.2013 11:04
Eessencia
naopak, s ohledem na sračkovitost předešlých "pokusů" je aktuální IrisPro docela průkopnický počin,…
touchwood 04.06.2013 12:30
touchwood
Atom pro mobily? To si videl kde? Mobil s vetrakom? :-D
MM.. 06.06.2013 01:43
MM..
http://www.intel.com/content/www/us/en/smartphones /smartphones.html
Moas 06.06.2013 07:01
Moas
neváhej a čti. :-) http://www.mobilmania.cz/clanky/motorola-razr-i-zi letka-s-intelem-pod-kapotou-r…
touchwood 06.06.2013 08:19
touchwood
vsetky atomy potrebuju chipset (southbride) a pomerne komplikovanu elektroniku okolo toho, to z toho…
MM.. 06.06.2013 11:17
MM..
Aha teraz citam tu tvoju recenziu oni tam nadrbali 2GHz verziu a android, tak ano s androidom to moz…
MM.. 06.06.2013 11:42
MM..
presne, tvy dva prispevky podepisuju, ale fakt je Intel Atom uplne ta nejvykonejsi platforma co dnes…
RedMaX 06.06.2013 22:14
RedMaX
Ono ale treba uznat ze intel robi pokroky, s tym system on chip co je tam recenzovany (to snad este…
MM.. 06.06.2013 23:25
MM..
to, že výkonný CPU bude žrát baterku, to snad nebudeme diskutovat, to je jasné. Jde o to, že dokážou…
touchwood 07.06.2013 07:20
touchwood
To by me zajimalo, ja necetl ani jeden prukazny test, ktery by dokazal, ze Atom je vykonejsi, vzycky… poslední
RedMaX 07.06.2013 09:47
RedMaX

8-) Intel rocks (Samsung do svého nového tabletu bude cpát Intely - 4%akcie plus ;)

Ja si myslim, že X86 jsou ok z efektivitou - z principu jsou horší, ale dlouho v tomhle sektoru byla doba, kdy se to řešit nepotřebovalo neb svět a slovo "mobilita" fungovalo jinak. Viz další generace CPU hajswell - grafické jádro upgrade jako prase, cpu téměř nic - prostě je doba se soustředit na něco jiného.

vsetky atomy potrebuju chipset (southbride) a pomerne komplikovanu elektroniku okolo toho, to z toho robi problem. Henten co tam vidim napr. Z2420 s frekvenciu pod 1GHz ci kolko s nejakym linuxom tak to musi fakt byt delo jak svina, to kdesi kliknes a cakas 5minut alebo co?
Ano ja mam tiez na stole pasivne chladene atomy ale ten chladic je 2x vacsi jak mobil, a s rebrami, a vazi aspon 200g, aby ked sa to vyhuli na maximum to zvladalo chladit. A win na tom bezi jak slimak. Problem x86 je SW overhead a nutnost mat okolo toho kopec elektroniky. Ked si zoberes ARM tak len poprepajas jeden chip s RAM a ides.
Ale sak nech si robia vyrobcovia co chcu mne je to fuk.

P.S> ano ten Z2420 je konecne system on chip ale neviem nikde najst TDP, ak to bude nad 3W tak to je takmer nepouzitelne (a ak to bude pod 3W tak som zvedavy na reakcny cas OS)
P.S.2. a intel uz vyspevuje 5rokov ze jak oni hned s dalsim chipom porazia ARM a ze jaki su skveli, no ale zatial skutek utek a kazdy vydany chip ktory nasledoval na tie ich hura marketingove zvasty porazil nie ARM ale porazilo mna :-D Ak sa im podari urobit nieco pouzitelne tak budem len rad, nech mam nejaky novsi pasivne chladeny x86 notebook (ptz dnes jaksi neexistuju ziadne, mam teraz par rokov dell mini 1018 to je asi posledny na svete ktory bol pasivny a je to slimak jak svina aj so SSD, ano slimak lebo je v tom 3,5W atom :D)

Aha teraz citam tu tvoju recenziu oni tam nadrbali 2GHz verziu a android, tak ano s androidom to moze byt svizne. Ale ak si pozres vydrz pri prehravani videa a pri zatazi tak

iPhone na tom byl paradoxně o fous lépe a to ještě bez přihlédnutí k jeho kapacitnímu handicapu.

takze iphone ma slabsiu baterku a vydrzal prehravat video dlhsie. Jo vivat intel, LOL.
Ale je to aspon od intelu krok vpred aby sa ARMom aspon takmer vyrovnal.

presne, tvy dva prispevky podepisuju, ale fakt je Intel Atom uplne ta nejvykonejsi platforma co dneska je, Intel si na to udelal svoje spesl testy, tak to musi byt pravda. ]:)

Ne vazne, Intel furt basni o svym mobilnim atomu, suverene vsude vykrikuje jak je nejvykonejsi, ale praxe tomu vubec neodpovida a presto to Intelu kde kdo zere, nechapu.

Ono ale treba uznat ze intel robi pokroky, s tym system on chip co je tam recenzovany (to snad este ani nebolo oficialne releasnute ani neviem, vidim tam len dostupnost rusko a nejake neviemco :), uvidime ked to bude na trhu bezne ze jake to je. Ale napr. v powermanagemente (pri nevytazeni) je intel svetova jednicka, co potvrdzuje aj ta recenzia.
A aj kazdy vie ze aj do normalneho notebooku odjakziva patril intel a ne amd cpu (prave kvoli dobremu powermanagementu pri nevytazeni)
Zavisi ze co budu robit dalej. Technologiu maju, otazne je ci x86 je vobec vhodne dalej vyvijat ptz to obsahuje zbytocnych pi**in ze az, ale teoreticky je mozne to aj nadalej cpat vsade kde sa da.

to, že výkonný CPU bude žrát baterku, to snad nebudeme diskutovat, to je jasné. Jde o to, že dokážou nacpat výkon desktopu (a ten SoC Atom je v podstatě už entry desktop CPU) do mobilu, a ten se dokáže srovnat s ARMovskou platformou. Navíc s optimalizovaným Jabkem.

Někde na netu jsem četl test dvou prakticky totožných mobilů (buď to byly 2 Motoroly, nebo 2 ZTE), jeden s ARM, druhý s Intelem, ale obojí s Androidem - a ten Intel jednoduše podával lepší výsledky. ARM má jednu velkou výhodu - konkurence výrobců čipů (jak CPU, tak GPU část) je veliká, a tedy vývoj je překotný.

To by me zajimalo, ja necetl ani jeden prukazny test, ktery by dokazal, ze Atom je vykonejsi, vzycky se porovnavali jabka s hruskama.
Pravdu ma MM.. nejprukaznejsi test je, dej prehrat na dva ruzne mobily jedno a to same video a ktery ti vydrzi dele a to Intel Atom neni.
Vim ze tohle nema s vykonem nic spolecneho, ale u mobilnich zarizeni je proste nutne pomerovat vykon vzdy v souvislosti se spotrebou, protoze k cemu ti bude vykon, kterej ti vezme behem 10 minut stavu a i ten pomaly procak tu praci treba za hodinu udela a jeste vydrzi dalsi hodinu delat neco jineho.
A mimochodem Intel se chvastal rozdilem vykonu Atomu a ARM v radu desitek procent, pry az jednou tak vykonny, ale ve skutecnosti mu i ty podivne testy vychazeji do 10%.

Intel me proste v mobilni tride stale nepresvedcil, ano mozna srovnal krok s ARM, ale v cele neni a vyhoda ARM v konkurenci vyrobcu (to ze ARM neprodava jen hotove reseni ale i technologii) je velka, verim, ze moznost vyrobit si vlastni vykonny procesor na bazi ARM je prave to, cim bude stale na cele zavodu a Intel bude maximalne schopen reagovat, aby nezacal ztracet, nic vic.

Zpět na aktuality Přidat komentář k aktualitě Nahoru