Předmět Autor Datum
ked ich lacne mobily davaju operatori zadarmo uz aj bez viazanosti (orange v sr, ako bonus za vernos…
MM.. 29.07.2013 11:45
MM..
Nedivím se, když pro někoho chci MT jen na volání a SMS beru N100 a v případě požadavku na dvou SIM…
Karel_ 29.07.2013 14:01
Karel_
Za tu cenu se divím, že se japko vůbec prodává.
Zajdaz 29.07.2013 14:01
Zajdaz
jak uz ti tu napsali, neni to vubec prekvapive, nekde jsem cetl, ze levne Nokie jsou pomerne obliben…
Redmarx N 29.07.2013 14:17
Redmarx N
v predajoch smartfonov vsak je nokia v polozke "Ostatni". A to aj napriek tomu, ze ich Lumia 920 je…
wam_Spider007 29.07.2013 14:21
wam_Spider007
Prečítal som len nadpis správičky a kričím "hurááá". :-)
pme 29.07.2013 19:14
pme
Jak to, čtu, tak to vypadá, že Hulán si přestal kupovat mobily, protože o Windows phone zde není zmí…
pavlona 29.07.2013 22:21
pavlona
Proč tak nepřátelsky k Nokii? Windows phone pravda nebyla nejlepší volba. Mrzelo by mě, kdyby Nokia…
Craft 31.07.2013 00:53
Craft
Tak-tak, ja mam asi pol roka HTC desire. Uz som si ako tak zvykol, ale ked si spomeniem na predoslu…
vavrapeter 31.07.2013 13:55
vavrapeter
Proč tak nepřátelsky k Nokii? Nokie asi není tak kůl jako jabkofouny nebo Samsungy, které má nyní s…
Dale Cooper 31.07.2013 15:56
Dale Cooper
Já bych měl raději přístroj s WP a nemusel trpět s Androidem. Snad se někdy dočkám...
Kráťa 31.07.2013 16:28
Kráťa
Dá se to koupit v každém obchodě s mobily a elektronikou :-)
Dale Cooper 31.07.2013 16:30
Dale Cooper
Najdi mi jediný obchod, třeba i v zapadlém koutku vlasti a zajedu si tam. Pořadavky na přístroj: úhl…
Kráťa 31.07.2013 16:36
Kráťa
To je asi jediný vysvětlitelný důvod. Jak jsem býval mladší, asi jsem nebyl jiný. Nicméně jak postup…
Craft 31.07.2013 16:37
Craft
Mám Galaxy S4 a nestěžuju si, ale sám jsem si prošel přes Nokie N73, N82 a E71. Poslední zmiňovanou…
Potkan007 02.08.2013 12:42
Potkan007
Já teď používám Nokii N8.. Jsem s ní naprosto spokojen a důvod proč? 1) Není celá z plastu a něco vy… poslední
Darkjarek 02.08.2013 18:18
Darkjarek

ked ich lacne mobily davaju operatori zadarmo uz aj bez viazanosti (orange v sr, ako bonus za vernost) tak sa ani necudujem. Pisu tam ze vacsina su lacne s minimalnou marzou. Ja osobne si ale myslim ze lumia nejake tie % na trhu mat bude, ale nokiu to z biedy asi moc nevytrhne.

Nedivím se, když pro někoho chci MT jen na volání a SMS beru N100 a v případě požadavku na dvou SIM N101. Stojí pár set Kč a svou práci udělají. Kolik výrobců ještě hloupé mobily kromě Nokie dělá? Samsung jeden typ, pak nějaké Aligator...

jak uz ti tu napsali, neni to vubec prekvapive, nekde jsem cetl, ze levne Nokie jsou pomerne oblibene telefony v Africe, ale ze uz i tam zacina Nokia pomalu stagnovat, protoze cast obyvatelstva zacina uprednostnovat levnejsi dotykace a pravdepodobne uz asi ne od Nokie, to tam nepsali.

Proč tak nepřátelsky k Nokii? Windows phone pravda nebyla nejlepší volba. Mrzelo by mě, kdyby Nokia zmizela z trhu se svými klasickými tlačítkovými telefony. Naopak jsem rád, že je to jeden z mála výrobců, který je stále ještě vyrábí a doufám, že ještě nějakou dobu bude. Android mě neoslovil, ani na tabletech, protože jsem zjistil, že připojit se s takovým tabletem k ethernetu je opravdu nadlidský výkon. Pouze možnost wi-fi mě totiž nebere a chtěl jsem tablet využít i k jinému účelu než na hraní her a podobných nesmyslných činností. Smůla, snad se časem dočkám. Dokonce mě překvapilo, že i mezi lidmi kolem 30 let jsou ještě často vidět tlačítkové mobily, natož ve starší věkové kategorii. Pánové ruku na srdce, komu vydrží smartphone na jedno nabití 5-6 dní při normálním používání, (denně cca. 1h. telefonování, několik sms, GPS navigace, sem tam net, případně stažení důležitého emailu, nějaká ta informační fotka, kalkulačka, stopky, GSM banking). Více od telefonu nepotřebuji. Prostě ve výdrži baterie je Nokia zatím stále nepřekonatelná a dokud nevymyslí lepší zdroj energie, ještě dlouho bude, neboť HW nároky smartponů a tím i nároky na energii nepřiměřeně rostou. Tak mi někdo vysvětlete, co na těch plácačkách je tak úžasného. Já to nepochopil ani po 14 dnech vlastnictví smartphonu od Samsungu s androidem, když jsem byl nucen to používat, když mi již postarší 6303 vypověděla službu. Samsungu jsem se urychleně a rád zbavil a ještě se mi podařilo splašit E52 se symbianem a max. spokojenost. Už mám v šuplíku i rezervní kousek a náhradní díly do budoucna, protože dobré věci šuntem nenahradíš, i kdyby stál 4x tolik :-)

Proč tak nepřátelsky k Nokii?

Nokie asi není tak kůl jako jabkofouny nebo Samsungy, které má nyní snad každý. Tu E52 jsem měl taky, výdrží byla nepřekonatelná. Nyní mám Lumii 920 a ač se na WP hodně nadává, nevím proč. Funguje to, systém je stabilní, co potřebuji, to tam je nebo se stáhne a je to. Že na to není tři miliony programů? Atd.

To je asi jediný vysvětlitelný důvod. Jak jsem býval mladší, asi jsem nebyl jiný. Nicméně jak postupně člověk dostává rozum, přichází k tomu, že vše novější není zaručeně lepší a jak jsem se dříve smál kamarádovi, který je asi o 20 let starší, že si nakupuje některé kvalitní věci ve vícero kusech, než úplně zmiznou z trhu, tak už to dělám taky :-D Bohužel potřebuji mít na telefonu tlačítka a ne pouze displej a hlavně si potrpím na kovové šasi telefonu, (plast nebrat), proto ani Lumie už mě neoslovila. Asi mě Nokia rozmazlila praktičností jejich starších telefonů a svoji výdrží, o které si ty nové founy mohou nechat jenom zdát :-) Navíc na ebay jsou na ní stále díly za směšné ceny.

Pokud jde někomu o velikost displeje, tak cokoliv pod 10" je o ničem, proto nemá význam, aby u telefonu byl displej větší, než je u E52. Prohlížet si filmy a dělat solidní práci se dá stejně pouze na pořádné obrazovce a klasické klávesnicí a ne na pidi displejích a dotykové obrazovce, prostě mobil zůstane vždy mobilem a nezmění to ani fakt, že má v sobě hromadu zbytečných aplikací.

P.S. Jediné co na tom Samsungu bylo dobré, (to jsem musel hodně přemýšlet, abych něco kladného našel), byla aplikace, která LED diodu pro blesk trvale rozsvítila a ten krám se dal použít jako baterka. No, ale tohle phounovi zase rychle šťavilo baterky :-)

Mám Galaxy S4 a nestěžuju si, ale sám jsem si prošel přes Nokie N73, N82 a E71. Poslední zmiňovanou mám ještě teď. Ty telefony jsem měl moc rád, fungovaly, jak měly, nejvíc mi k srdci přirostla N82.
Aplikace na rozsvícení LED jsou i pro Symbian, na N73 jsem nějakou používal, na E71 jsem ji měl taky, než jsem aktualizoval firmware.

Já teď používám Nokii N8.. Jsem s ní naprosto spokojen a důvod proč?
1) Není celá z plastu a něco vydrží!
2) Velice kvalitní fotoaparát
3) Na baterii jedu 3dny což je na smartfone docela dost
4) Váha telefonu (vyhovuje mi když telefon cítím v kapse)
5) Kvalitní GPS s offline mapami světa.. :) kvůli tomu ji asi nehodlám odložit..
6) Není to pádlo, které by se mi nevešlo do kapsy
7) Možnost SD karty + mini HDMI + možnost připojení klávesnice/myši/hdd/flešky přes USB
Samozřejmě má své zápory jako 1jádrový procesor a malá ramka ale mám jí velice rád, a jsem rád že jsem si koupil symbian a ne android, a jsem velice zklamán ukončením tohoto dobrého systému :/
R.I.P Symbian

Jinak android používám na Tabletu a vcelku mi vyhovuje jak si se vším můžu pohrát a nastavit podle svého (každé má své pro a proti..)

Zpět na aktuality Přidat komentář k aktualitě Nahoru