Jsou zobrazeny jen nové komentáře. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Procesor je jedna z nejtrvanlivejsich casti pocitace, klidne funguje i po 20 a vice letech. V dobe,…
Redmarx N 19.09.2013 14:55
Redmarx N
ale prd, k heatspreadu se pajely jen CPU u kterych to melo smysl, kde ta tepelna ztrata byla hodne v…
lucifer 19.09.2013 17:21
lucifer
Potom je výrobce taky OC magor, procesory s K,BE dále jedna řada CPU s frekvevcí 3, 3.2, 3.4 .......…
M-Pol 19.09.2013 20:22
M-Pol
o 6°C pri 50 nebo 56°C je uplne, ale uplne jedno, dnesni CPU houby hreji. Pamatuju si CPU co jely na…
lucifer 19.09.2013 20:36
lucifer
urcite i zhorsuje vyteznost vyroby No a to je ten pravý důvod = nenažranost!
M-Pol 19.09.2013 20:50
M-Pol
Presne tak, ty svine kapitalisticke nam odmitaji prodavat CPU za cenu nekolika mesicnich vyplat, ale… poslední
kubik 21.09.2013 16:16
kubik

Procesor je jedna z nejtrvanlivejsich casti pocitace, klidne funguje i po 20 a vice letech. V dobe, kdy vice vykonu uz na mnohe operace neni treba, naopak je treba s touto "podivuhodnosti" skoncovat, Intel to vi a dela pro to co muze. Pasta je mozna jen zacatek, priste bude vicko z plastu. ]:)

ale prd, k heatspreadu se pajely jen CPU u kterych to melo smysl, kde ta tepelna ztrata byla hodne vysoka. U obycejnych byla a je pasta,i u AMD - viz zrovna dnes clanek na diit:

http://diit.cz/clanek/amd-llano-s-coollaboratory-p od-heatspreaderem

- u dnesnich procesoru staci bohate i ta pasta, spotreba je nizsi a nizsi - staci se podivat na boxovane chladice, jake jsou dnes - a jake se balili k C2D, o "netburst" P4 ani nemluve. V normalnim provozu i s obycejnym boxovanym chladicem to proste staci az nekam - stejne bude teplota jadra nekde kolem 30-35°C v klidu / 50-55°C v maximalni zatezi, ted i za X(y) let. Overclock magori nikoho nezajimaji.

Potom je výrobce taky OC magor, procesory s K,BE dále jedna řada CPU s frekvevcí 3, 3.2, 3.4 ......... GHz a čím výše tím dražší.
Navíc si ten test moc nestudoval, rozdíl na základních frekvencích/referenčních a rozdíl v použití pasty = až 6°C.
(ono pořád doufám platí, že teplota je největší "zabiják" s ohledem nejen na životnost, ale i na stabilitu a to pro všechny komponenty u kterých je odpadní teplo)

o 6°C pri 50 nebo 56°C je uplne, ale uplne jedno, dnesni CPU houby hreji. Pamatuju si CPU co jely na 90-95°C a byly v rockstable sestavach. Nekdy udelam hromadne foto boxovanych Intel chladicu a zvazim je - ty posledni uz ani nemaji medene jadro a jsou zase o neco nizsi, i s mensi plochou zeber. Proste neni co chladit - v srovnani s minulymi generacemi. Proc by si to vyrobce komplikoval s pajenim chipu na heat spreader kdyz a.) je to technologicky narocnejsi a drazsi b.) urcite i zhorsuje vyteznost vyroby.

Zpět na aktuality Přidat komentář k aktualitě Nahoru