Přidat aktualitu mezi oblíbenéZasílat nové komentáře e-mailem Antivir na Androidu je k ničemu

Antivirové aplikace na Androidu nemohou odstranit viry

---

Podobnych clanku moc neni, preci jenom antivirove firmy si to hlidaji, takze i na tenhle, ktery ma bohuzel snahu take omlouvat, je dobre i presto upozornit. Prectete si tedy i diskuzi, kde to par uzivatelu rozvadi podrobneji, snad je tedy uz jasne, ze antivir na Android je jeste mnohem idiotstejsi placebo nez ten z Windows.

Zdroj: lupa.cz
Jsou zobrazeny jen nové komentáře. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Jak vidno, tak nebohý autor i vy jste někomu přišlápl šourek. Že i v redmondském světě je "anti" spí…
ms 02.01.2014 14:58
ms
Rekl bych, ze jde o to, ze na Windows se uzivatel musi o zabezpeceni postarat sam a to jde bud bez a…
Redmarx N 02.01.2014 15:26
Redmarx N
Redmarx N, kde máš svou červenou hvězdičku?
mnua.al 02.01.2014 16:46
mnua.al
Píše nepřihlášen.
vlk56 02.01.2014 19:36
vlk56
Jo, jsem byl v praci, se tam moc nechci prihlasovat, akorat na vytvoreni zpravicky jsem musel, ale p…
RedMaX 02.01.2014 20:05
RedMaX
Hele, né každý antivirus na Android stoji za "hovno" a nedokáže si analyzovat aplikaci až do jejích…
notebook 02.01.2014 20:33
notebook
Lzou!!! Nikde tam nevidim, ze by na zprovozneni byl potreba root a bez toho to proste nejde, bez ro…
RedMaX 02.01.2014 21:22
RedMaX
Jak vůbec funguje ta aplikace a proces získání root práv? Vůbec jsem se s android platformou nesetka… nový
mnua.al 11.01.2014 22:05
mnua.al
nechápu vubec diskuse o virech a antivirech v prostredí Androidu, toho Androidu ktorý mají "všichni"…
Joseph 03.01.2014 08:47
Joseph
Sa uvedom. Povedz, čo v dnešnej dobe by ťa nemohlo sledovať? Vieš vôbec, čo všetko dokážu programy n… nový
msx. 06.01.2014 10:34
msx.
Nevidím nič zlé na tom, že antivírus dá vedieť o tom, že tá a tá aplikácia je nebezpečná a treba ju… nový
msx. 06.01.2014 10:30
msx.
Tady je to černé na bílém: http://notebooky.idnes.cz/antivitr-pro-tablety-055 -/vyrobci.aspx?c=A1310… poslední
mnua.al 13.01.2014 18:46
mnua.al

Rekl bych, ze jde o to, ze na Windows se uzivatel musi o zabezpeceni postarat sam a to jde bud bez antiviru nebo i s antivirem (samozrejme jak kdy a jak s kterym), na linuxu (i Androidu) je defaultne zabezpeceno a tudiz antivir je placebo vzdy.

Hele, né každý antivirus na Android stoji za "hovno" a nedokáže si analyzovat aplikaci až do jejích hlubin. Např. takový AVL Pro antivirus nabízí schopnost analyzovat sestavení a kód aplikace. Tvůrci také připravují schopnost Clean, která by měla odebrat škodlivý kód z určené aplikace. Taky scanuje data i archivy (kompletně) dokonce i systémové složky dokáže projet.

https://play.google.com/store/apps/details?id=com. antiy.avlpro

Jak vůbec funguje ta aplikace a proces získání root práv? Vůbec jsem se s android platformou nesetkal, tak nevím jak tam tyhle věci fungují.

Vlastně všechny patche, rooty a hacky jsem si vyzkoušel na mnoha zařízeních , na mobilech Siemens, Nokia i na foťáku Canon, takže tam vím jak to chodí.

nechápu vubec diskuse o virech a antivirech v prostredí Androidu, toho Androidu ktorý mají "všichni", toho od Google, ten sám o sobe je virusem a sledovacím software dokupy

Je výsmech doslova, Google a všechny instalované aplikace stahované z Google, si z blbých lidiček doslova a do písmene delaj srandu, oni jim dokonce napíšou že vlezou všude, do kontaktú, že budou prijmat a odesílat nevím co a lidičky to presto odkliknou a nainstalujou. A co je zásadní, ten geniálni originálni Google Android, bez speciálnich postupú neumožňuje aplikacím a Googlu zatrhnou jejich šmírováni. Tak o čem se tu kdo baví ... ?

Samozrejme vím o alternatívnich ROM, no zakoupit telefon a jako první vec co je v nem potrebné udelat, instalovat alternatívni systém, mi prijde ponekud zvláštni, na nejlepší systém

zas soudruzi neco dos*ali a tupé mase to ješte zatím nedošlo .... :puff:

Sa uvedom. Povedz, čo v dnešnej dobe by ťa nemohlo sledovať? Vieš vôbec, čo všetko dokážu programy na SIM karte? V teoretickej rovine by ťa potom mohol sledovať aj telefón s uzavretým operačným systémom. Takisto môže operátor zhromažďovať údaje o tebe, kde sa nachádzaš na základe toho, do ktorých buniek sa pripojí telefón. Takisto aj táto poradňa si môže o tebe spraviť vizitku, že čo si zač už len na základe tvojej IP adresy, takže zbytočne nadávaš na Android, týka sa to všetkého. Niektorí dokonca prehlasujú ako je to dobre pre používateľa, keďže všetko sledujú (Apple).

Nevidím nič zlé na tom, že antivírus dá vedieť o tom, že tá a tá aplikácia je nebezpečná a treba ju odinštalovať. Veď na to predsa antivírus je. A ak už chceme ísť do podrobna, tak správne sa píše antivírus. Pokiaľ si to zoberieme z opačného hľadiska, že anitivírus dokáže všetko, tiež sa teda dá povedať, že je zbytočný, pretože ten, kto si nedá pozor ten vírus do Androidu dostane tak či tak. Na druhej strane, keď používateľ nesťahuje blbosti, tak v Androide antivírus vôbec netreba.

Zpět na aktuality Přidat komentář k aktualitě Nahoru