Přidat aktualitu mezi oblíbenéZasílat nové komentáře e-mailem Antivir na Androidu je k ničemu

Antivirové aplikace na Androidu nemohou odstranit viry

---

Podobnych clanku moc neni, preci jenom antivirove firmy si to hlidaji, takze i na tenhle, ktery ma bohuzel snahu take omlouvat, je dobre i presto upozornit. Prectete si tedy i diskuzi, kde to par uzivatelu rozvadi podrobneji, snad je tedy uz jasne, ze antivir na Android je jeste mnohem idiotstejsi placebo nez ten z Windows.

Zdroj: lupa.cz
Předmět Autor Datum
Nejen na androidu.
mnua.al 02.01.2014 13:30
mnua.al
Lzi a lzi a lzi. Cely clanek o hovne, lojzik Docekalu placa jak jsou AV na houby a pak da odkaz na t…
kurelaa s banem 02.01.2014 14:30
kurelaa s banem
Radku a prijde ti to k necemu, kdyz si BFU dobrovolne nainstaluje vira, ze mu ten antivir dle nejaky…
Redmarx N 02.01.2014 14:47
Redmarx N
Jojo, téma o antiviru bez přiblblé reakce ještě přiblblejšího Radka by nebylo ono :-)
Dale Cooper 02.01.2014 16:19
Dale Cooper
že ty si radku vždycky naběhneš Jen maly dovetek k tomu - i kdyby ten AV nic nemohl odstranit (coz…
kmochna 02.01.2014 17:39
kmochna
kurelaa zase útočí ze zálohy jak je zvykem.. :-)
Niko Bellic 03.01.2014 18:25
Niko Bellic
vím. ty jsi ta věc, co se tu kdysi podepisovala viruus a lozila sem, když se nudila ve zkouškovém. a…
lední brtník 03.01.2014 19:51
lední brtník
Jak vidno, tak nebohý autor i vy jste někomu přišlápl šourek. Že i v redmondském světě je "anti" spí…
ms 02.01.2014 14:58
ms
Rekl bych, ze jde o to, ze na Windows se uzivatel musi o zabezpeceni postarat sam a to jde bud bez a…
Redmarx N 02.01.2014 15:26
Redmarx N
Redmarx N, kde máš svou červenou hvězdičku?
mnua.al 02.01.2014 16:46
mnua.al
Píše nepřihlášen.
vlk56 02.01.2014 19:36
vlk56
Jo, jsem byl v praci, se tam moc nechci prihlasovat, akorat na vytvoreni zpravicky jsem musel, ale p…
RedMaX 02.01.2014 20:05
RedMaX
Hele, né každý antivirus na Android stoji za "hovno" a nedokáže si analyzovat aplikaci až do jejích…
notebook 02.01.2014 20:33
notebook
Lzou!!! Nikde tam nevidim, ze by na zprovozneni byl potreba root a bez toho to proste nejde, bez ro…
RedMaX 02.01.2014 21:22
RedMaX
Máte Androida? Zkuste (stahnete v Pluginach App Analyzer)
notebook 02.01.2014 21:30
notebook
Nevim proc bych cokoli zkousel, kdyz vim a chapu jak to funguje. Analyzovat muzes samozrejme cokoli…
RedMaX 02.01.2014 23:42
RedMaX
nezachrání. pozitivní je, že se radek z win přesouvá přes droid tam k vám, takže si ho užiješ taky.
kmochna 03.01.2014 04:23
kmochna
Jak vůbec funguje ta aplikace a proces získání root práv? Vůbec jsem se s android platformou nesetka…
mnua.al 11.01.2014 22:05
mnua.al
nechápu vubec diskuse o virech a antivirech v prostredí Androidu, toho Androidu ktorý mají "všichni"…
Joseph 03.01.2014 08:47
Joseph
Tak evidentne je poptavka po malych pocitacich, zacalo to PDA a ted se to diky smartphonum rozsirilo…
Redmarx N 03.01.2014 09:22
Redmarx N
Jeste jsem chtel dodat, v soucasne dobe jsou ve vzvoji dalsi operacni systemy: Tizen, Ubuntu Touch,…
Redmarx N 03.01.2014 09:26
Redmarx N
Sa uvedom. Povedz, čo v dnešnej dobe by ťa nemohlo sledovať? Vieš vôbec, čo všetko dokážu programy n…
msx. 06.01.2014 10:34
msx.
Nevidím nič zlé na tom, že antivírus dá vedieť o tom, že tá a tá aplikácia je nebezpečná a treba ju…
msx. 06.01.2014 10:30
msx.
Tady je to černé na bílém: http://notebooky.idnes.cz/antivitr-pro-tablety-055 -/vyrobci.aspx?c=A1310… poslední
mnua.al 13.01.2014 18:46
mnua.al

Lzi a lzi a lzi. Cely clanek o hovne, lojzik Docekalu placa jak jsou AV na houby a pak da odkaz na testy, kde minimalne polovina z AV je hodnocena v oblasti OCHRANY jako vyborna. Tak asi je tady nekdo debil, vypada to na Docekala a redmrxe, ktery taky jen placa a placa.

Jen maly dovetek k tomu - i kdyby ten AV nic nemohl odstranit (coz je samozrejme nesmysl), tak pro BFU je to potrebna vec, protoze mu aspon oznaci spatnou aplikaci. BFU neleze po forech a nehleda, ktera aplikace je zavadna, jak se snazi dement Docekal naznacit, kdyz pise

Zpravidla dokáží odchytit již známé škodlivé či podvodné aplikace

Za prve tam ma ZPRAVIDLA a to muze znamenat take 1 z 10 nebo 8x z 10 a za druhe BFU urcite nebude nikde zjistovat a ani nebude vedet, ktera ta aplikace je teda skodliva.
Takze i kdyby AV nic neodstranil, tak pro BFU ma velkou cenu v tom, ze mu oznaci, ty dle Docekala "zpravidla zname" a BFU je muze odinstalovat.

Takze redmrxovy a Docekalovy reci o tom, ze je to na nic jsou jen blaboly a dokonce i lzi.

Pro karlika, pifa, tucuda a zbrtnika - kurelaa neni radek kluci. Psal jsem to uz nekolikrat.

Radku a prijde ti to k necemu, kdyz si BFU dobrovolne nainstaluje vira, ze mu ten antivir dle nejakyho svyho blacklistu oznami, ze ta aplikace je opravdu vir, tak at si ji zase odinstaluje. Nic vic to delat nemuze. Uznavam, ze se asi najdou uplny blbci pro ktere antivir na Androidu vyznam ma, ale vetsine uzivatelu to akorat zere baterku.

Rekl bych, ze jde o to, ze na Windows se uzivatel musi o zabezpeceni postarat sam a to jde bud bez antiviru nebo i s antivirem (samozrejme jak kdy a jak s kterym), na linuxu (i Androidu) je defaultne zabezpeceno a tudiz antivir je placebo vzdy.

Hele, né každý antivirus na Android stoji za "hovno" a nedokáže si analyzovat aplikaci až do jejích hlubin. Např. takový AVL Pro antivirus nabízí schopnost analyzovat sestavení a kód aplikace. Tvůrci také připravují schopnost Clean, která by měla odebrat škodlivý kód z určené aplikace. Taky scanuje data i archivy (kompletně) dokonce i systémové složky dokáže projet.

https://play.google.com/store/apps/details?id=com. antiy.avlpro

Nevim proc bych cokoli zkousel, kdyz vim a chapu jak to funguje.

Analyzovat muzes samozrejme cokoli, ale nemuzes do toho nijak zasahovat. Jak asi jsou aplikace baleny jako apk soubory, coz je zip, takze rozbalis a muzes analyzovat co hrdlo raci. Potom ti staci udelat otisk aplikace a zkontrolovat ho oproti te, kterou instalujes. Pokud instalujes z Google Play, tak mas pomerne slusnou jistotu, ze si zavadnou aplikaci, jejiz otisk nebude souhlasit nenainstalujes. Tudiz je kontrolor otisku celkem zbytecny. Ale ikdyby jsi si nejakou takovou aplikaci nainstaloval, tak zavadna aplikace (vir) ti, pokud ji nepridelis TY administratorska prava (root) nakazit system ani jinou aplikaci nemuze. Dokonce si ani sama sobe nemuze zmenit opravneni a pri instalaci ti Android skrz Google Play da vedet, jaka opravneni budou aplikaci pridelena. Tudiz musis bejt naprostej debil (to nemyslim na tebe), pokud si nainstalujes aplikaci, ktera typicky inzeruje zrychleni systemu a chce po tobe pridelit prava k odesilani SMS.
Takze uznavam, ze radek ma svym zpusobem pravdu, kdyz tvrdi, ze pro debily je antivir na Androidu dulezity, otazka je, zda-li je ten antivir zachrani a zda upozorneni na vir neodkliknou jako ze OK, stejne nevime co to ten antivir placa. ]:)

Jak vůbec funguje ta aplikace a proces získání root práv? Vůbec jsem se s android platformou nesetkal, tak nevím jak tam tyhle věci fungují.

Vlastně všechny patche, rooty a hacky jsem si vyzkoušel na mnoha zařízeních , na mobilech Siemens, Nokia i na foťáku Canon, takže tam vím jak to chodí.

nechápu vubec diskuse o virech a antivirech v prostredí Androidu, toho Androidu ktorý mají "všichni", toho od Google, ten sám o sobe je virusem a sledovacím software dokupy

Je výsmech doslova, Google a všechny instalované aplikace stahované z Google, si z blbých lidiček doslova a do písmene delaj srandu, oni jim dokonce napíšou že vlezou všude, do kontaktú, že budou prijmat a odesílat nevím co a lidičky to presto odkliknou a nainstalujou. A co je zásadní, ten geniálni originálni Google Android, bez speciálnich postupú neumožňuje aplikacím a Googlu zatrhnou jejich šmírováni. Tak o čem se tu kdo baví ... ?

Samozrejme vím o alternatívnich ROM, no zakoupit telefon a jako první vec co je v nem potrebné udelat, instalovat alternatívni systém, mi prijde ponekud zvláštni, na nejlepší systém

zas soudruzi neco dos*ali a tupé mase to ješte zatím nedošlo .... :puff:

Tak evidentne je poptavka po malych pocitacich, zacalo to PDA a ted se to diky smartphonum rozsirilo. Vznikl ale problem, ze na ARM neexistoval zadny plnohodnotny operacni system, takze ten musel teprve vzniknout a to co nejrychleji, protoze hardware najednou byl a dalo by se rici, ze se cekalo na OS. Dnes teda mame tri hlavni proudy: iOS, Android a Windows Phone. Z tohoto pohledu je ale uplne jedno, zda-li vas sleduje Apple, Google nebo Microsoft. Naopak narozdil od Apple a Microsoftu ma Google znacnou vyhodu, ze OS dodava jako open-source a tudiz muzete sledovani zatrhnout tipec, to u druhych dvou platforem vubec nelze. Takze ve vysledku jsou opravdu moznosti se bud nechat sledovat nebo na to jit pres alternativni ROM, pripadne dalsi pomocne aplikace, ja zrovna na (rootnuty) telefon nainstaloval Xposed Framework a jeho modul Xprivacy, ktery mi ukaze pridelena opravneni aplikacim a dovoli mi jejich zmenu.

Sa uvedom. Povedz, čo v dnešnej dobe by ťa nemohlo sledovať? Vieš vôbec, čo všetko dokážu programy na SIM karte? V teoretickej rovine by ťa potom mohol sledovať aj telefón s uzavretým operačným systémom. Takisto môže operátor zhromažďovať údaje o tebe, kde sa nachádzaš na základe toho, do ktorých buniek sa pripojí telefón. Takisto aj táto poradňa si môže o tebe spraviť vizitku, že čo si zač už len na základe tvojej IP adresy, takže zbytočne nadávaš na Android, týka sa to všetkého. Niektorí dokonca prehlasujú ako je to dobre pre používateľa, keďže všetko sledujú (Apple).

Nevidím nič zlé na tom, že antivírus dá vedieť o tom, že tá a tá aplikácia je nebezpečná a treba ju odinštalovať. Veď na to predsa antivírus je. A ak už chceme ísť do podrobna, tak správne sa píše antivírus. Pokiaľ si to zoberieme z opačného hľadiska, že anitivírus dokáže všetko, tiež sa teda dá povedať, že je zbytočný, pretože ten, kto si nedá pozor ten vírus do Androidu dostane tak či tak. Na druhej strane, keď používateľ nesťahuje blbosti, tak v Androide antivírus vôbec netreba.

Zpět na aktuality Přidat komentář k aktualitě Nahoru