Přidat aktualitu mezi oblíbenéZasílat nové komentáře e-mailem Microsoft dostal rozum - nabídka START a další věci se vrací do Windows

Ovladani W8 je mnohem pohodlnejsi a rychlejsi, jen tukani s nim mají problémy.
Jak kdo, jak pro koho. Já W8 šanci nedal a ani nedám, na PC potřebuji pracovat a ne trendy patlat. Potřebuji DOSovské aplikace a ty mi moudrý Microsoft na W8 spustit neumožní (v W7 mám XP-mode, zdarma v ceně hostitelského OS). Vyhazovat prachy jen proto, abych něco zkoušel, na to jsem příliš lakomý.

Měnit zažité postupy jen proto, že někdo zavelí "řekněte wow, případně ustříkněte", protože chce prodat, co nepotřebuji? A následně se s tím otravovat, abych vůbec mohl PC ovládat? Stačí mi trápení s ribbony v Office 2007; základ samozřejmě za pár chvil zvládne i ten tvůj tukan (i já), ale když začneš potřebovat funkce, o kterých 95% vlastníků Excelu ani netuší, že existují (a jsi zvyklý na menu od verze Off95), musíš hledat, ba i do nápovědy nakouknout. Podle mě je to velmi neintuitivní pro ty, kteří 20 roků používali klasický layout (jistě uvedeš opačný příklad, ale já to tak cítím). Mladým uživatelům, kteří se s původním ovládáním nesetkali, ribbon problém působit nebude. Samozřejmě, že MS mohl umožnit volbu - ale on jako trucovité děcko nechce. Pochopím, když DX12 nepustí na W7, bude chtít donutit hráče kupovat nový OS. Ale nedovedu si představit, že někdo koupí nový Office právě pro ribbon.

Proc teda mate většinou W7, to je prece taky jako omalovánka proti W98?
Ne nutně. "Omalovánky" byla Luna v XP. A i Vista, i W7 jde přepnout z Aera do klasiky.

Souhlasím s tebou v tom, že netřeba nikomu nic nutit. Ať si každý používá co chce, je to jejich věc. Můj názor, že W8 je z hlediska uživatele desktopu to nejhorší, co MS vymyslel, se ale nemění. A jestli jsem kvůli tomu tukan, je mi také upřímně jedno.

Reakce na komentář

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj komentář:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět na aktuality