Jsou zobrazeny jen nové komentáře. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
To je dobře, jen ať ladí. Možná se jim zase Win 9 povede.
M-Pol 04.04.2014 14:51
M-Pol
Takže strategie "každá druhá edice Windows". Asi aby lidi nebyli příliš namlsaní a byli rádi za to,…
Prasak 04.04.2014 16:03
Prasak
Přesně, prostě mezi typy (Visty a patláče) zásadně vynechat.
M-Pol 04.04.2014 16:16
M-Pol
Je hezký tomu říkat patláče, ale kdo z vás jim dal šanci? 5 minut nepočítám, ani půl dne. Systém se…
Potkan007 04.04.2014 22:15
Potkan007
Co v něm jde, co v Modern UI nejde? Já třeba používám Plochu podobně, jako pracovní plochu stolu a… poslední
Kráťa 09.04.2014 11:06
Kráťa

Je hezký tomu říkat patláče, ale kdo z vás jim dal šanci? 5 minut nepočítám, ani půl dne. Systém se ovládá jinak, je potřeba si na něj zvyknout. Na nové auto taky nezačnu nadávat po pěti minutách, když jsem jezdil 10 let s něčím, co znám zpaměti. S Windows 8 jsem začal na stolním počítači a po půl roce jsem si je dal i na notebook, kde jsem měl od výrobce 7. Některé prvky ovládání se liší, takže je potřeba si zvykat a to je podle mě hlavní problém. Microsoft si lidi zhýčkal na to, že se Windows posledních 15 let ovládají úplně stejně, takže stačí minimální změna a už prskaj. Mě by zajímalo, co by uživatelé říkali na to, že by Microsoft hodil tři tlačítka z pravého horního rohu okna do levého po vzoru Unity v Ubuntu. Ono to totiž po pár dnech zvykání není vůbec špatně.
Stejně dopadla Vista, přišla po příliš dlouhé době po XP, na výkonově odpovídajícím počítači funguje bezvadně a nepadá, jenže od XP byla tak dlouhá doba, kdy stačila sestava z bazaru, že lidi nadávali, jak se seká a padá, samozřejmě na tom roky starém počítači. Windows 7 nejsou zásadně méně náročný systém, když přišly, je to jako včera, co na ně lidi nadávali úplně stejně, jako teď na 8 a najednou je to to nejlepší, co kdy vymysleli, v diskuzích jsou rozsáhlé příspěvky o tom, jak je to geniální systém a že nahradí božské XP na dalších 15 let. Tohle se opakuje verzi co verzi, kdyby vymysleli geniální systém, který bude pro každého na míru přesně podle jeho požadavků a představ, stejně budete všichni nadávat. Argumenty proti Windows 8 jsou "nelíbí se mi", "to je tak na tablet" a "X a Y mi tam trvá o setinu vteřiny delší dobu, než na geniálních XP/7". Žádný pokus o sžití se.

edit: Abych byl k tématu, zvykl jsem si na Windows 8 a Start mi nechybí, spíš bych ho považoval za krok zpátky. Co v něm jde, co v Modern UI nejde? Jak často kdo z vás leze do Startu? Tváříte se, jako když trávíte čas na počítači sledováním toho malého okénka vlevo dole.

edit2: Objeví se tu téma o nefungující instalaci Windows 8 a už je tam člověk, který bez jediné rozumné rady musí začít rýpat, že ten systém počítači škodí a že ví, proč ho nechce. Je tohle normální?

Co v něm jde, co v Modern UI nejde?

Já třeba používám Plochu podobně, jako pracovní plochu stolu a nemám na ní ani jednoho zástupce (pouze koš). Na plochu si odložím to, s čím pracuji, nebo to budu potřebovat, abych to nehledal (když to třeba někam budu posílat), měl to na očích, a pak to uklidím.
Tak jako nechci mít na stole spoustu věcí, co použiji jednou za čas (to si dám do šuplíku u OS = do nabídky Start), tak nechci mít ani na pracovní ploše počítače věci, co aktuálně nepotřebuji. A nechci mít plné nepotřebných blbostí jakékoli pracoviště. Představ si, že by si vysypal soustružník pod nohy všechna možná měřidla, upínací klíč, soustružnické nože, plánky etc. To je totéž.

Zpět na aktuality Přidat komentář k aktualitě Nahoru