Přidat aktualitu mezi oblíbenéZasílat nové komentáře e-mailem Samsung Z, nový model s OS Tizen dnes představen

Ohledne Huawei, foun hardwarove funguje dobre, problem je v softwarove podpore, v dobe kdy jsem foun kupoval, jsem to nevedel.

Navazu na prvni vetu obecne, kdyz si na pocitac koupis Windows, tak ziskas jak jadro systemu, tak GUI v jednom a customizovat to muzes jen velmi omezene. U linuxu je to tak, ze linux je jen jadro, chces-li prikazova radka a GUI nadtim muzes volit ruzne za vsech moznych dostupnych. U Androidu je to jeste trochu slozitejsi, vyrobce founu si zadarmo stahne zdrojaky Androidu, doda k tomu vlastni ovladace na svuj smartphone, obvykle Googlu zaplati za jeho nesvobodne aplikace tzv. Gapps (Google Play, Google Search, Google Talk, Google Maps, ...) a bud pouzije vestavene prostredi GUI Androidu nebo si tam da vlastni, coz je velmi caste (Samsung - Touchwiz, HTC - Sense, Huawei - EMUI). Ty se bud stejne jako u Windows Phone muzes spokojit s tim, co tam je od vyrobce nebo si to muzes customizovat. Nekomu staci to od vyrobce, nekdo si tam nahodi vlastni, vyhoda je zrejma, muzes si vybrat. znam lidi, kteri miluji Samsunguv Touchwiz a nedaji na nej dopustit a znam take ty, kteri na to nadavaji. Ti prave maji moznost volby. To je ten zasadni rozdil, kdyz ti vyhovuje Windows Phone tak jak je, tak nemas co resit, kdyz ne, tak mas smulu. Kdyz ti vyhovuje Samsunguv Touchwiz tak jak je, tak nemas co resit, kdyz ne, tak si tam strcis neco jineho.

Jinak zhruba velmi obecne takto:
Sony = problematicke zpracovani uz na urovni hardware
Samsung = pro nekoho problematicke zpracovani GUI
HTC = pro nekoho problematicke zpracovani GUI
LG = drive nestabilni telefony, kvuli spatne napsanym ovladacum od LG, dnes udajne jedny z nejlepsich founu, sam nevlastnim, zkusenost nemam
Huawei = problemy se spatne napsanymi ovladaci, casto vyreseny komunitou (nastesti), samotne GUI je docela OK
Xiaomi = dobre zpracovany HW, dobre napsane ovladace, vyborne GUI (MIUI)
Google NEXUS = tovarni Android "primo" od Google, obvykle bezproblemovy

To jsou asi tak ty nejznamejsi znacky a jedna z chyb uzivatelu, ze vybiraji telefon s Androidem, ale je nutne vybirat i znacku, protoze vyrobce muze "uvarit" spickovy Android nebo ho muze taky pekne zprasit, to u WP nenastane, tam co nezprasi Microsoft, to uz nikdo dal podelat nemuze.

Reakce na komentář

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj komentář:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět na aktuality