Přidat aktualitu mezi oblíbenéZasílat nové komentáře e-mailem Pozor na mobily z Číny - mohou mít stejné IMEI

Policisté z Brna přijali začátkem listopadu oznámení o odcizení mobilního telefonu. Dvacetiletá žena o něj přišla pravděpodobně v prostoru hlavního nádraží. A protože policistům řádně prokázala původní vlastnictví věci, nechali telefon zablokovat.
Druhý den se dostavil na obvodní oddělení v Mladé Boleslavi muž, kterému byl takto mobil zablokován. Až potud by se jednalo o tuctový případ. Policistům jej dobrovolně vydal, uvedl, že jej pořídil přes čínský internetový portál a že jde o kopii originálního výrobku. V dalších dnech vyšlo najevo, že přístrojů se zablokovalo hned několik. Zákazníci totiž koupili telefony, u nichž bylo shodné výrobní číslo (takzvané IMEI). Nižší cena repliky tak sebou nese i toto úskalí, stačí, aby kdokoliv z majitelů klonovaných mobilů nechal v budoucnu svůj přístroj zablokovat. Znemožní užívání zloději, ovšem nechtěně způsobí problémy dalším lidem. I když jen na přechodnou dobu, vzhledem k situaci budou telefony odblokovány a vráceny majitelům.

Včera (tj. 14.11.) jsem to ještě zaslechl ve večerních TV zprávách, bohužel nevím, na jaké stanici, slyšel jsem to do jiné místnosti.

Jsou zobrazeny jen nové komentáře. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Mobil z Číny ≠ kopie, nadpis je dost matoucí... poslední
Usermator 19.11.2014 19:40
Usermator

Zpět na aktuality Přidat komentář k aktualitě Nahoru