Přidat aktualitu mezi oblíbenéZasílat nové komentáře e-mailem Obyčejný život s osmibity v době totality

Minule jsme si zavzpomínali, jak v socialistickém Československu vznikaly první počítačové kluby, pašovaly se první západní počítače a jaké byly tehdejší cenové relace různých platforem. Dnes se zaměříme na všední život a všední problémy uživatelů tehdejších počítačů.

Obyčejný život s osmibity v době totality

Vzpomínejte :-)

Předmět Autor Datum
Nostalgie je sviňa, málem jsem musel zamáčknout slzu. ;-) Magič na ATARI předělanej na Turbo2000 se…
MachR55 09.04.2015 11:06
MachR55
Tak já jsem si na půdu zasilážoval Atari, magič , magič s turbem, kazety s hrami i analog televizi.…
Henessy 12.04.2015 00:07
Henessy
Možná, že se to teď po válce Rusů s Američany ještě hodí ty myslíš že válka skončila ? mne se vidí,…
Joseph 12.04.2015 20:04
Joseph
Zdroje, povídám zdroje, ty by byly?:puff:
Redsnake 12.04.2015 22:55
Redsnake
Zdroje jsou.
karel 12.04.2015 23:03
karel
Verim vela veciam, ale tomu, ze Rusi maju lepsiu elektroniku ako Amici nie. Staci si pozriet histori…
fleg 13.04.2015 08:07
fleg
V souvislosti se srovnáním ruské a americké elektroniky se mi vybavila legendární hláška ruského kos…
MachR55 13.04.2015 13:55
MachR55
v dobe události na Krymu ruský stroj predvedl schopnost vyradit z činnosti rídicí systém palby ameri…
touchwood 13.04.2015 08:33
touchwood
Víme hovno. Rusové jsou dělníci války a věřím, že mají technologie, před kterými by strejda v cylind…
mif 13.04.2015 09:22
mif
ja si to pamatuji, ale stejne jsem sel pri cteni do kolen. :-D --- jinak rusaci zadnou technologii…
Redmarx N 13.04.2015 09:58
Redmarx N
Rusové řeší vše pomocí množství (viz. T-34 vs Tiger), když T-34 dostal srovnatelný kanon až skoro na…
touchwood 13.04.2015 10:56
touchwood
Presne tak, keby ludia vychadzali z historie vedeli by, ze o Rusku sa siri kopec demonov a fam a to…
fleg 14.04.2015 08:32
fleg
A Američané ne? Ještě jim lépe hořely, když místo dieselového motoru měly dva předělané letecké moto… poslední
ms 16.04.2015 23:39
ms
Mif mas problem s pamatou, pretoze tento vtip vznikol po rusko-cinskom pohranicnom konflikte (1969),…
fleg 14.04.2015 08:23
fleg
To o posadce jsem cetl nekde anglicky, takze Vyvadil to asi nebyl - nejak bych od nej necekal znalos…
kubik 14.04.2015 12:33
kubik
Nebo tady: http://hackaday.com/2015/04/13/peripherals-behind- the-iron-curtain/
kubik 14.04.2015 12:35
kubik

Možná, že se to teď po válce Rusů s Američany ještě hodí

ty myslíš že válka skončila ? mne se vidí, válka Rusů s Američany teprve začíná ...

začína to teprve, testují se schopností, demonstruje se síla,

v dobe události na Krymu ruský stroj predvedl schopnost vyradit z činnosti rídicí systém palby americkému torpédoborci, uskutečnil 11 preletú ponad loď v nízke výšce simulujíc vzdušný úder, počítače a systémy lodi prej zústaly mrtvé, posádka prej skákala pres palubu, zhruba pred mesícem americká letadlová loď mírici do Baltu demonstrovat sílu a odhodláni, po stretu s ruskými ponorkami v mezinárodních vodách, kvúli záhadnému znefunkčnení systému rízení a velení, neočekávane zamírila do britského prístavu, do Baltu nepokračovala

Američané uskutočnili nejaké jízdy transportéru po Evrope, ty asi jezdí i bez počítačú ....

pred 2 dny nejakej prúskumný letoun Amiku letíci k hranicím málem padl do more, potom co mu ruskej stroj v dráze letu vyrobil nejaké vzduchové díry,

Američané ostre protestovali.

stejne to není dobré, dobré to bude až budou Američané protestovat kvúli preletúm Čínskych a Ruských strojú v blízkosti vzdušného prostoru
Los Angeles a Miami

.... :puff:

Verim vela veciam, ale tomu, ze Rusi maju lepsiu elektroniku ako Amici nie. Staci si pozriet historiu studenej vojny, kde je pekne vidiet po cely cas ako Rusi zaostavali vo vyvoji za USA a dobiehali to len kvantitou.
Joseph pozri sa na historiu ponoriek pocas studenej vojny, prikladom je drzovka, ked Anglicania zdiagnostikovali Rusom ich novu tajnu zbran, ktorej sa povodne velmi bali...bohuzial nazov mi teraz teraz vypadol z hlavy a neviem si na to za to oneho spomenut.
Bolo to pocas ruskeho vojenskeho cvicenia, kriznik mal okolo seba cely doprovod a napriek toku Rusi o Anglickej ponorke nevedeli.
Osobne si myslim, ze keby niekto hodil nejaku EMP bombu na cely svet tak Rusi by vedeli Americanov porazit, pretoze ich systemy su menej elektronicke a stavane na pouzitie v terene bez nutnosti vselijakych serepeticiek.
Zdiagnostikovali = ulozili si jej zvuk do db, aby ju vedeli v buducnosti idetifikovat. A samozrejme je este aj drzo fotili;o).

V souvislosti se srovnáním ruské a americké elektroniky se mi vybavila legendární hláška ruského kosmonauta ve filmu Armageddon, který se jal opravoval něco na americké kosmické stanici a na protesty amíků pravil:

Rúskij komponěnt, amerikánskij komponěnt - vsjo sděláno na Tchajwáně!

:-D

v dobe události na Krymu ruský stroj predvedl schopnost vyradit z činnosti rídicí systém palby americkému torpédoborci, uskutečnil 11 preletú ponad loď v nízke výšce simulujíc vzdušný úder, počítače a systémy lodi prej zústaly mrtvé, posádka prej skákala pres palubu, zhruba pred mesícem americká letadlová loď mírici do Baltu demonstrovat sílu a odhodláni, po stretu s ruskými ponorkami v mezinárodních vodách, kvúli záhadnému znefunkčnení systému rízení a velení, neočekávane zamírila do britského prístavu, do Baltu nepokračovala

Tato pohádka postupně bobtnala, od provokace přes kompletní vyřazení elektroniky lodi a končilo to rudým Vyvadilem, který psal cosi o posádce hledající psychologickou pomoc a odmítající se vrátit na palubu.

Čistě technicky: vyřadit elektroniku lodi (komplet) dokáže jen silný EMP. docela by mě zajímalo, kde se vzal zdroj pro tento EMP v maličké stíhačce, a jak je možné, že samotná stíhačka nebyla postižena? A pokud se jednalo o cílený útok na Aegis (což je centrální systém řízení lodě, přičemž zde bych si v teoretické rovině ten útok dokázal představit), pak zcela jistě nebyly vyřazeny všechny systémy, zejména pak systémy pro obranu před blízkými cíli, které jsou zcela autonomní.

Víme hovno. Rusové jsou dělníci války a věřím, že mají technologie, před kterými by strejda v cylindru upustil bobek. Pamatuješ na tohle? :-D:

Zpráva z tisku:
Americký vrtulník napadl pokojně orající sovětský traktor. Ten palbu opětoval, poté se vznesl a odletěl na předem určenou základnu v tichomoří.

Presne tak, keby ludia vychadzali z historie vedeli by, ze o Rusku sa siri kopec demonov a fam a to len preto, ze tam pohorel Napoleon a Hitler a odvtedy maju okolo seba auru neporazitelnosti.
Rusi utlkli Nemcov kvantitou, kvalita bola na strane Nemecka, cez studenu vojnu viedli nad amikmi v mnozstve nie v kvalite. T-34 bol vyhlaseny za jeden z najlepsich tankov historie nie preto, zeby bol uzasny, ale preto ze bol jednoduchy, malo sa kazil, vyrobili ich desattisice, nebol tak drahy ako napriklad Tigre, nebol tak tazky, takze mu vyhoval aj blatistejsi teren...atd.
Momentalne studujem historiu leteckych subojov a mam velky problem najst vitazstva Migov na americkymi , ci eurospkymi strojmi. Naopak pomer zostrelenych lietadiel v od Korei, cez Vietnam po arabske konflikty az ku irackym vojnam je jednoznacne na strane amikov.
Momentalne z hlavy taham jediny pripad vitazstva sovietskej techniky, ked MI-24 zostrelila F4 (co je myslim starsi stroj ako MI-24).
Uznavam, ze vela je to o pilotoch aj, ale tie pomery v prospech amikov su proste strasne.
Teda pardon nielen amikov, dost to zvysuju aj Izraelci z arabskych vojen, kde pouzivali Mirage. Arabov davali dole po desiatkach.

A Američané ne? Ještě jim lépe hořely, když místo dieselového motoru měly dva předělané letecké motory. Tiger a Panther byl reakcí na T-34 na počátku války s Ruskem. To je jako AWACS, jaksi se zapomíná, že nápad strčit přehledový radiolokátor na letadlo uskutečnili první kupodivu Rusové.
Když se Rusové a Američané "přetlačovali" poměrně nedávno, pak zvítězila na celé čáře ruská termobarická bomba, která při přibližně stejné hmotnosti jako ta americká je daleko ničivější.
Já bych Rusy až tak nepodceňoval. Udělal to Bonaparte i Áda, moc jim to nesvědčilo.

Mif mas problem s pamatou, pretoze tento vtip vznikol po rusko-cinskom pohranicnom konflikte (1969), takze nie je to vrtulnik, nie je to americky, bol to tank a bol cinsky. Ale traktor zostal;o).
Ale ako pozeram vtip sa prisposobil dobe a momentalne frcia amici, takze je to americke a je to vrtulnik.

Zpět na aktuality Přidat komentář k aktualitě Nahoru