Přidat aktualitu mezi oblíbenéZasílat nové komentáře e-mailem R9 380X (11/2015) - poslední Radeon s GDDR5?

NVIDIA pouziva jinou technologii, kde i uvedené s uvedenou sbernice nemaji problém
Vysvetlim to uplne lajcky i pro me to bude jednodusi, nejsem v tom az tak kovany a jeste to pretlumocit druhemu uzbych asi nezvladl. :-)

Predstav si dalnici (sirka sbernice), NVidia ma vedle sebe 128 pruhu pro auta, AMD ma 256 pruhu, takze v jeden moment se u AMD muze po dalnici prepravovat dvakrat vic aut, coz je obrovska vyhoda. NVidia ma ale tu vyhodu, ze po jeji dalnici jezdi jenom Ferrari (rychly datovy radic), kdezto po dalnici AMD jezdi "obycejna" BMW. Takze tu ztratu kvuli mene pruhum eliminuji rychlejsim pohybem po vozovce, kdyz maji rychlejsi auta (doufam, ze mi nejaky fanousek motosportu nevysvetli, ze BMW je stejne rychle jako Ferrari :-)).
Jeste bych mel dodat, ze AMD ma celkove k dispozici vice tech BMW, ktere opravdu dokazi vyuzit vsech 256 pruhu, zatimco NVidia ma tech Ferrari mene, ale pritom jich ma vice nez pro pouhych 128 pruhu dalnice, takze NVidia tou omezenou sbernici umele skrti vykon svych levnejsich karet, hlavne GF960, protoze nechce jeji vykon priblizovat GF970, kdyby nasadili sirsi sbernici. Proto nepredpokladam nasazeni sirsi sbernice ani u pripadne GF960Ti, protoze NVidia bude stale hrat na tu GF970, aby levnejsi karta neparazitovala na prodejich te drazsi.

Reakce na komentář

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj komentář:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět na aktuality