Předmět Autor Datum
1. jakýsi prototyp 2. kdo si kupuje zdroj aby ho přetěžoval na 120-150%? 3. zdroj má běhat mezi 60-8… nový
M-Pol 25.12.2015 18:31
M-Pol
Se Seasonicem jsem problém konzultoval, po pár experimentech jsem po nějaké době obdržel prototyp, u… nový
sambilionk 25.12.2015 19:23
sambilionk
Osobne povazuju za lepsi zdroj: Seasonic SSR-550RM, ktery neni az tak o tolik drazsi. Pokud budu skl… nový
RedMaX 25.12.2015 19:32
RedMaX
No nevím jak je autor testů objektivní ale,,,pctuning.tyden.cz nový
sambilionk 25.12.2015 19:37
sambilionk
Tady nejde o to, ze Corsair zvladl vyrobit (spis preprodat) jeden super kvalitni zdroj, ale ze u Cor… nový
RedMaX 25.12.2015 19:47
RedMaX
Mě by zajímalo, kdo si kupuje zdroj aby ho přetěžoval? Všichni, kteří se nijak neorientují v HW jako… nový
Satyr 25.12.2015 19:51
Satyr
Ono to je jiste do urcite miry pochybne, ale pretezovanim se zkousi dlouhodoba vydrz, bere se to zhr… nový
RedMaX 25.12.2015 19:57
RedMaX
Poznámka: Takovým to přetěžováním jak výkonem přes 100% a teplot zjistíš max. funkčnost a nastavení… poslední
M-Pol 26.12.2015 07:20
M-Pol
Tak nejde ani tak o to přetížení jako že vyhořel místo toho aby se vypnul,což bych čekal tak u nějak… nový
sambilionk 25.12.2015 20:02
sambilionk

Se Seasonicem jsem problém konzultoval, po pár experimentech jsem po nějaké době obdržel prototyp, u kterého by měl být odstraněn.

No pocitam tak přímo od SS jestli autor nekeca.Sice si ty zdroje SS vyrábí sám,kvalitní osazeni ,ale čím dal víc ctu že SS patří spíš mezi lepší průměr v tyhle třídě, kde třeba v těch jejich testech vyšel lip CM,Corsair apod.Samozřejmě otázka jak jsou tyhle jejich testy objektivní....

Osobne povazuju za lepsi zdroj: Seasonic SSR-550RM, ktery neni az tak o tolik drazsi. Pokud budu skladat levnejsi sestavu, tak zvolim Seasonic S12II-520. Predpokladam, ze ten uvedeny zdroj Seasonic splacnul jako primou konkurenci EVGA SuperNOVA 550 G2, ale tentokrat se mu to moc nepovedlo. Jenze tam vidim jako hlavni otazku, zda neni lepsi a zaroven o dost levnejsi Chieftec A90 Series GDP-550C, ktery Behemot jeste netestoval.

Pokud mi v diskuzi pod clankem Behemot rekne, ze lepsi je koupit si nejaky zdroj od pochybneho Corsairu, tak to je ale hodne velkej vysmech. To jako vazne ne.

Tady nejde o to, ze Corsair zvladl vyrobit (spis preprodat) jeden super kvalitni zdroj, ale ze u Corsairu nemas nikdy jistotu, ze ty si v obchode koupis opravdu ten samej vyrobek jakej byl testovanej nehlede na to, ze zdroj do testu poslal primo Corsair a mohli si predem zmerit, ze zrovne tohle je to nejlepsi co maji a co poslou do testu. Takze jiste, zdroj je super, ale duvera v Corsair kvuli jednomu zdroji rozhodne nemuze vzrust.

Mě by zajímalo, kdo si kupuje zdroj aby ho přetěžoval? Všichni, kteří se nijak neorientují v HW jako takovém, a jsou "normální" kupující, tak se řídí většinou tou proslulou větou u popisu grafických karet: "Doporučený výkon zdroje: xxxW". A všichni víme, že toto číslo je často velmi nadhodnocené. Takže reálně, kolik lidí ten zdroj přetíží? Jeden z kolika stovek?

Ono to je jiste do urcite miry pochybne, ale pretezovanim se zkousi dlouhodoba vydrz, bere se to zhruba tak, ze novej zdroj, kterej vydrzi pretizeni vydrzi i nominal za 5 nebo i vice let. Teoreticky by ti jeden zdroj mel prezit treba tri upgrady PC, coz muze byt u bezneho cloveka klidne i 10 let. Otazka je, zda-li o to zakaznik ma zajem a zda nekoupi po v prumeru 4 letech dalsi PC i s novym zdrojem, ale zdroju, ktere vydrzi maximalne 3 roky je na trhu dostatek, takze to zajimave jsou zdroje, ktere by mely vydrzet nekolikanasobnou dobu. ;-)

Poznámka:
Takovým to přetěžováním jak výkonem přes 100% a teplot zjistíš max. funkčnost a nastavení ochran, ale ne životnost.
Životnost při běžném provozu zaručují hlavně kondenzátory/kvalita a zpracování jak základu, tak chlazení.
Pokud má Season točáky předimenzované/nastavené při max.teplot na více ot/min, tak asi ví proč, oni se ty zdroje neprodávají jen totiž na "Sibiři" a pro spodní montáž v krabicích kde jde v podstatě jen o chlazení zdroje.
(zdroj který bude relativně levný a vyhovovat všem podmínkám na provoz/hluk/životnost prostě není a nebude,
je to příliš složitý stroj = vždy se jedná o kompromis)

Zpět na aktuality Přidat komentář k aktualitě Nahoru