Jsou zobrazeny jen nové komentáře. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
• Proc banda buzerantu, dobre delaji, alespon z tech 10 bude funkcni OS, uz se nak rychle zpomelo na…
CoCoChanel 18.01.2016 14:07
CoCoChanel
Z toho budou mít firmy radost. Ve firmách je spousta strojů a zařízení, které ke svýmu chodu potřebu…
Prasak 18.01.2016 17:39
Prasak
Zalezi na firme, u nas 86% procent PC budou do konce cervence vsechny pod Windows 10 po vyjdenani ko…
CoCoChanel 18.01.2016 18:27
CoCoChanel
Bohužel, výrobní zařízení jsou něco kapánek jinýho. A předělávat celej stroj jen kvůli tomu, že zdec… nový
Prasak 18.01.2016 20:07
Prasak
zdechnul řídící PC na WinXP je docela drahá záležitost, jsou to řádově stovky tisíc Kč Coze, vy k t… nový
RedMaX 18.01.2016 20:26
RedMaX
vy k tomu PC nemate dopredu nakoupeny nahradni soucastky (v podstate komplet jedno PC) radove za des… nový
Dale Cooper 18.01.2016 20:31
Dale Cooper
Skrin neodejde, pokud ji nekdo neukradne. :-D Vevnitr byvaji standardni komponenty, nekdy se to vyr… nový
RedMaX 18.01.2016 20:41
RedMaX
No já ti nevím, jestli to bývá nějak odrbané. Viděl jsi třeba někdy bankomat zevnitř? Komp, co v tom… nový
Dale Cooper 18.01.2016 20:47
Dale Cooper
Nerikam, ze je to vzdycky odrbany. Kazdopadne je dobry mit nejak resenej servis, bud si nakoupim nah… nový
RedMaX 18.01.2016 21:22
RedMaX
Jestli pojede na Zenu jenom W10 tak to je tak max hřebík do rakve AMD... nový
sambilionk 18.01.2016 22:53
sambilionk
Prave naopak, 10 ho vyuuziji lépe, do jaké miry je predcastné diskutovat, ale urcite lépe jako prede… nový
CoCoChanel 18.01.2016 23:29
CoCoChanel
Po AMD se většinou sáhne kvůli ceně vs Intel, buhví kdy s těma CPU AMD pak vyleze možná až koncem ro… nový
sambilionk 19.01.2016 00:03
sambilionk
Tam si myslím,že je to mířeno úmyslně. Firmám nezbude,než inovovat. Za to,že firma skrblí a má účetn… nový
pedrosso 19.01.2016 15:11
pedrosso
Microsoft ale nic na CPU ne"podporuje", tak neviem co prestanu, ked ani nikdy nezacali :-) nový
MM.. 18.01.2016 18:32
MM..
je to patrně taková výhrůžka na to jejich fiasko s gwx. mm, řekni, je schopný výrobce desky dodat ov… poslední
kmochna 19.01.2016 21:59
kmochna
Nechapu ten clanek. Moznosti: 1. Jedna se teda o to, ze od Skylake vys budou v Microsoftu ladit Wi… nový
RedMaX 18.01.2016 19:47
RedMaX

• Proc banda buzerantu, dobre delaji, alespon z tech 10 bude funkcni OS, uz se nak rychle zpomelo na radu FX 8xxx Octo core, kde snim OS nedokazal spravne pracovat,nebo v podstate s jeho core, se kteryma samotny OS nevedel co v inaktivite delat a MS bylo nuceno vydat PATCH. Takle se z toho poucili a rovnou vse rvou do 10.
• Na druhou stranku, uvedenym OS bude brzo koncit podpora, osobne preferuju, aby veskera pozornost byla dana na Win10, proto zjde o OS, ktery MS chce aby bylo obsazeno do urcitého data na prevaznem poctu stroju.
• S poslednim UPdatem 11099, jde videt ze zapracovali na samotném zaklade <OneCore>, ktery je podtatne stabilnejsi a rychlejsi. I pro devlopery to bude jednoduzsi i po strance nastroju, kde uz se urcite nechce kazdej unavovat, vse programovat, kompilovat na kazdy OS zvlast.
(i samotny ASUS nechce stale rvat penize z 6 nulama nakonci do vyvoje neceho na co za chvili nebude podpora a stale vydavat nové drivery kvuli kopmabilite na neco co nebude jiz existovat)

Z toho budou mít firmy radost. Ve firmách je spousta strojů a zařízení, které ke svýmu chodu potřebují starší OS a Win7 je často poslední verze Windows, kde se starej software podařilo rozběhat, často je poslední štace WinXP. Pokud zaříznou Win7 na nových strojích, tak to bude konec - migrace na W10 by znamenala obrovský náklady, často prakticky totální modernizaci stroje, která se nikdy nevrátí.
Příkladem - obslužný SW pro starší PLC, nebo Visual Basic. Ten skončil s WinXP. Bohužel na tom běhá spousta strojů.

Zalezi na firme, u nas 86% procent PC budou do konce cervence vsechny pod Windows 10 po vyjdenani koupy masivni licence, zbytek % sou PC/klient pripijené primo na server a samotné servery, které jsou prevazne na linuxovém prostredi, tusim ze jen 2 nedo 3 jsou na Windows server s MSQL zbytek servisni a diagnostické, ale ty maji trosku specificky OS a licenci.
K tomuto rozhodnuti prispel i nas vyvojovy tym, ktery k tomuto prechodu prispel, ono vyvyjet aplikace pro platformu/pristorje Win10 na PC s OS Win7 je trosku orisek, tak ja mozny problém samotné podpory pro predesli OS :-)

Bohužel, výrobní zařízení jsou něco kapánek jinýho. A předělávat celej stroj jen kvůli tomu, že zdechnul řídící PC na WinXP je docela drahá záležitost, jsou to řádově stovky tisíc Kč na jeden stroj a těch strojů jsou ve fabrice desítky, někdy i více. Takže si představ přímý náklady na výrobní zařízení jen kvůli tomu, že MS se rozhodne donutit všechny k Win10. A ty nepřímý náklady v době odstávky těch strojů můžou být ještě vyšší.

zdechnul řídící PC na WinXP je docela drahá záležitost, jsou to řádově stovky tisíc Kč

Coze, vy k tomu PC nemate dopredu nakoupeny nahradni soucastky (v podstate komplet jedno PC) radove za desetitisice a riskujete nemoznost pouzivat stroj za radove statisice? ::)

(Ber to jako nadsazku, tu situaci z praxe take znam, ale za to, ze v nejake firme (statni organizaci) nejakej hloupej manager (politickej ignorant) blbe setril, opravdu nelze obvinovat Microsoft.;-))

vy k tomu PC nemate dopredu nakoupeny nahradni soucastky (v podstate komplet jedno PC) radove za desetitisice

Hele, já nevím a tomuto nerozumím. Ale nemyslím, že řídící PC pro (dejme tomu) obráběcí stroj pracující ve výrobě je nějaká skládačka z alzy nebo czc... Už jen to, že to třeba má nějaké vyšší krytí proti nepřízni (IP a dvě čísla...).
Vezmi si, kolik stojí odolné notebooky Panasonic... Ty taky v normálním kompjůtr kvelbu nekoupíš.

Skrin neodejde, pokud ji nekdo neukradne. :-D

Vevnitr byvaji standardni komponenty, nekdy se to vyrobci snazi prave na tom PC odrbat, takze ti tam daji napriklad popularni Seagate 7200.12, ktery co pul roku vypovi sluzbu. Kazdopadne to PC bude jen cast ceny celeho toho stroje a urcite pokud pocitam, ze stroj budu odepisovat treba 10 let, tak si na to muzu poridit jeste jedno nahradni PC. Mam treba takovou zkusenost, ze mnohem vetsi problem nez obmena komponent ridiciho PC je software, protoze ten je napriklad aktivovan na hardware (disk) a bez reaktivace (kterou ne vzdy vyrobce v pozarucni dobe chce udelat zadarmo) ti soft nenabehne.

No já ti nevím, jestli to bývá nějak odrbané. Viděl jsi třeba někdy bankomat zevnitř? Komp, co v tom je? To jsou někdy patnáct let běžící stroje... A bankomat není vytápěný, musí to fungovat, když na to praží červencové slunce, nebo je venku mínus dvacet. A ty OS na kterých to jede? Třeba čobka je má na Windows NT4 embedded. Což je pomalu dvacet let starý OS a poslední Sp byl před patnácti lety.

Nerikam, ze je to vzdycky odrbany. Kazdopadne je dobry mit nejak resenej servis, bud si nakoupim nahradni dily nebo se dohodnu s vyrobcem na podpore a teda treba updatu software na novejsi system apod.
Proste jestli je to cele opravdu jen o tom, ze od Kaby Lake (a toho co vyleze od AMD asi Zen) uz Microsoft bude podporovat jen Windows 10, tak v tom opravdu nevidim problem, Microsoft nikdy nikde nesliboval, ze bude ladit Windows 7 pro novy hardware az do aleluja. Vadi mi spousta jinych veci na MS a Win10, ale tohle fakt ne.
A brecet nad tim, ze mi odejde ridici PC prumysloveho stroje a co delat, jako to opravdu nebastim. Ten stroj ma nejakou podporu vyrobce a ten at si to nejak vyresi ke spokojenosti zakaznika.

Po AMD se většinou sáhne kvůli ceně vs Intel, buhví kdy s těma CPU AMD pak vyleze možná až koncem roku takže upgrade z W7 na 10W nemožný zdarma asi a přes tři litry za novej systém znova? To je pak raději osobně dám do starýho Haswelu kde to bude mít nějakej smysl.No máš pravdu se pak uvidí co a jak nakonec bude.Nějak nechápu proč teda pořád prodávaj ještě W7 a W8 šmejdi když pak přijdou s tímhle...

Nechapu ten clanek.

Moznosti:

1. Jedna se teda o to, ze od Skylake vys budou v Microsoftu ladit Win10, tak aby to slapalo, takze to je super zprava, protoze konecne od Skylake vys budou Win10 fungovat. Zaroven od Skylake vys nebudou ladit Win7 a Win8.1 a teda prestanou poradne fungovat s novyma aktualizacema?

2. Win10 nebudou ladit s nicim nizsim nez Skylake a i ten jen po omezenou dobu a fungovat do budoucna bude jen s Kaby Lake a vys. Zaroven Win7 a Win8.1 budou fungovat jen do Haswell nebo Skylake?

Jak to teda je, z clanku mi vychazi obe moznosti. Pritom moznost 1. neni nic prekvapiveho a je snad logicke, ze na novy hardware patri novy software. Nevim o nikom, kdo by se na Skylake snazil rozbehnout Win98 a rval by proc to nefunguje. Moznost 2. mi zase prijde, ze by si Microsoft totalne podrezal pod sebou vetev, kdyby po masazi, aby lidi updatovali na Win10 pomalu i stroje s Pentiem III, najednou rekli, ze uz to podporovat nechteji. :-D

Zpět na aktuality Přidat komentář k aktualitě Nahoru