Jsou zobrazeny jen nové komentáře. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Příliš drahá a více méně u nás nedostupná "hračka" navíc na 28nm technologii. Ovšem pokud bude TDP j…
M-Pol 15.03.2016 06:17
M-Pol
Nvidia zacina hrozit se svym Pascalem na leto a AMD misto aby maklo na novych grafikach, tak vydava…
Redmarx N 15.03.2016 09:21
Redmarx N
Nvidia zatím neukázala vůbec nic, AMD má už funkční karty které předvádí. Takže bych to viděl na to,…
touchwood 15.03.2016 09:44
touchwood
Nvidia zatím neukázala vůbec nic, AMD má už funkční karty které předvádí. Tomu nak nerozumim, takze… nový
XoXoChanel 15.03.2016 12:36
XoXoChanel
Ovsem ja nevidel funkcni kartu ani od jednoho. Zatim co vim to maji oba vyrobci spis na tom papire. nový
Redmarx N 15.03.2016 12:44
Redmarx N
# Ale maji neboj, nezpomen ze jsou to "obchodnici", obchodnici na prodej potrebuji trh. Na tomto trh… nový
XoXoChanel 15.03.2016 12:54
XoXoChanel
Nesouhlasim. Ja mam treba dva pocitace, na novem mam integrovanou Intel grafiku a chci tam uz grafi… nový
Redmarx N 15.03.2016 13:39
Redmarx N
technologii vyjde az nekdy za pul roku Zrejme ti hodne infomaci uteklo, ale nekteré hry DX12 uz v o… nový
XoXoChanel 15.03.2016 13:46
XoXoChanel
AS jsou bezesporu technologii budoucnosti, nevim o tom, ze by s v tuto chvili nejaka hra masivne pou… nový
Redmarx N 15.03.2016 13:58
Redmarx N
http://www.computerbase.de/2016-03/hitman-benchmar ks-directx-12/2/ Tohle je zajímavý porovnání na… nový
Satyr 15.03.2016 14:05
Satyr
[http://diit.cz/sites/default/files/styles/custom/p ublic/hitman_directx_12_2560x1440.png?itok=FbUVf… poslední
touchwood 15.03.2016 16:34
touchwood

Nvidia zacina hrozit se svym Pascalem na leto a AMD misto aby maklo na novych grafikach, tak vydava tuto zbesilost.

Opravdu si v tuto chvili nekdo normalni koupi grafiku na 28nm procesu, kdyz mnohem uspornejsi a vykonejsi 16/14nm klepe na dvere?

Nvidia zatím neukázala vůbec nic, AMD má už funkční karty které předvádí.

Tomu nak nerozumim, takze NVIDA nikdy ni neukazala a AMD ma az ted funkcni karu?
Je tomu za chvii skoro uz staleti, kde oba rivalové, NV jak AMD, vzdy ukazalali jednu GK nekterych rad, by ukazali ze to jde, ktera je vzdy nejlepsi, takova graficka karta LIDER. Ale je to jen v hloubce jen reklamni kampan, v realite si ji nikdo nekoupi, kazdy u ni bude slintat, ale pritom jsme stale v realite a to s grafickymy kartamy ktere jsou pro nas dostupné jak natrhu, tak pro nasi penezenku.
Celé je to jak jen OBRAZEK, pres ktery se clovek diva, jak pres naky filtr za kterym uz se schovava jen lepsi nazor na urcitou vec, jen okouzlania a odlakani od reality.
Osobne si ji nekoupim, nepocitaje, ze to neni prvni pokus AMD udelat mGPUs na jedné zakladni vDesce.

# Ale maji neboj, nezpomen ze jsou to "obchodnici", obchodnici na prodej potrebuji trh. Na tomto trhu je pole zakazniku, kde nejsou jen domaci uzivatelé, ale profesionalni pracovnici vyvojari a ruzné instituty, které delaji podstatny podil na trhu, dejme tomu porovnani cena <zkaznik domaci> a <zakaznik profesional> a "koncovy vysledek vydelku za kus", koho berou jako zakaznika a koho jako ovecku jde videt jen pohym otevrenim oci, nebo posluchat tam "kde muzika nehraje". Ano, tady ty koncové ovecky, co kvuli hezkému obrazku a napsané vete, budou hlasit AMD je super, delaji lepsi ohlas na trhu.
• Na profesionalni ucely vzdy byly uzivany karty at typu <Quadro, FirePro> neboj se ze tyto karty neposlapou jako hodinky a ze nejsou funkci, staci porovnat GK pro ovecky a pro opravdového zakaznika, <zaruka, support etc.>, skoro stejna cena jako vyse uvedena karta LIDERU ale kterou si koupi podstatne vice lidi/Firem, ano tyto karty jsou zcela funkci...
• Koncové ovecky, jsou jen recyklatori vyvoje, kde si kupuji GK co dva roky, které jdou nebo z jejich penez, jdou do vyvoje nebo pro GK pro profesionaly, protoze tam, jsou pro ne realné penize. Staci se podivat tady, uz pul roku tadu nekteri rvou "Jooo, DX12 to je bomba, AMD, na NV nepojede, etc", "Musis to koupit protoze to ma DX12" 6 mesicu uteklo a stale nic, ukazka opravdového ovlivnovani a funguje to.
(hlavne to rvou ti, co s DX12 nemeli nikdy ani zadny styk, odkud informace teda berou, z clanku? Takze jen veri a ridi se podle toho, co kde je jen napsané?)
• Tady takové ty medialni ovlivnovani nazoru cloveka nebo vnucovani preferenci, to uz je vsude, jen samé reklamy a chytani zakazniku/ovecek pres ukradené maily ci telefoni cisla, ovlivnovani nazoru, chlavne IT chytrolinum co jen opisuji kde co precetly, "za chvilu nam budou poustet reklamy i do spanku.."

Nesouhlasim.

Ja mam treba dva pocitace, na novem mam integrovanou Intel grafiku a chci tam uz grafiku s DX12. Na starem pocitaci mam GeForce GTX570, ktera mi slouzi uz peknych par let a bude tam slouzit, dokud to PC budu mit.
Nicmene pocitam, ze i nova grafika v novem pocitaci bude slouzit hezkou radku let a proto jednoznacne chci grafiku s DX12 (asynchronnima shaderama) a je mi jedno, ze prvni hra s touto technologii vyjde az nekdy za pul roku, grafiku kupuju s vyhledem na mnohem vice let nez jen dva roky.
Koupil bych si teda urcite AMD, kdyby ty grafiky nebyly tak nenazrane z hlediska energie. Proto cekam bud na Nvidii, ktera bude podporovat AS nebo na AMD, ktere bude setrnejsi ke spotrebe. Kdo vyleze prvni s myma pozadavkama, u toho nakupuju, jestli NVidia nebo AMD je mi naprosto ukradene.

technologii vyjde az nekdy za pul roku

Zrejme ti hodne infomaci uteklo, ale nekteré hry DX12 uz v okruhu jsou, bohuzel ty % narustu vykonu, jaksi nikde..
Pri prvnich testech, i tak NV 980ti byla pred AMD R9 xxx, nevim jestli je to stale aktualitou nebo jestli uz AMD vydalo 3-4 Performance PATCH na tento problém/vlastnost.
A ty ten DX12, nebo "asynchronnmni shadery" potrebujes vlastne presne k cemu..? (pripadne mi to hodne divoké, tak nasilne prejit z "Linuxové" distribuce na "MS").

AS jsou bezesporu technologii budoucnosti, nevim o tom, ze by s v tuto chvili nejaka hra masivne pouzivala AS, ale vzhledem k vyhodam, ktere AS prinaseji, je vcelku predpokladatelne, ze se to pouizvat bude.
NVidia to zpracovat neumi a posila to na zpracovani procesoru, AMD to zpracovava rychleji na graficke karte. Tady neni co resit a pokud si GK kupuju s vyhledem na treba 4-5 let, tak je jasne, ze to tam chci mit.

Zpět na aktuality Přidat komentář k aktualitě Nahoru