Přidat aktualitu mezi oblíbenéZasílat nové komentáře e-mailem Samsung Galaxy Note 7 | Pozor horí

• Po podaní skupinového trestního oznámení které oznamuje jak Francouky Le monde Fr, nebo Spanlesky Movistar v deniku lavanguardia.com , stahuje Korejsky Samsung svuj model Samsung Galaxy Note 7 z pultu a zastavuje jeho prodej, kvuli nebezpecné baterii, která vám muze vzplanout treba pri hovoru :-)
• Nevym zda-li jde jen o dobijeni a vzplanuti baterie pri nejaké nad dobitni hodnoty, nebo baterie vzplatva pri uricté teplote, ale Samsung je stahuje z pultu, vic se k tomu nevyjadruji, aby ne, telefon co predstavil jako novinku a velkého konkurenta, i zde na poradne jeden clovek nejaky Creativenxx ho dokonce prohlasuje za jeden z nejchytresich vlajkovych lodi, cituji "Vlajková loď znamená že to je momentálně jeden z nejvyspělejších kusů této společnosti" , Loď ktera ktera se zkartka potopia ;-)
/*V minulosti jsme se tim jiz setkali u vice konstruktéru, jak se k tomu postavi Samsung, nuz uvidime v pristich dnech..

Zdroj: Le Monde, Gradne Tribunal de Paris, New York Times
Jsou zobrazeny jen nové komentáře. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Je treba si mimo jine i uvedomit, ze Samsung Galaxy Note 7 je od Samsungu prvni s USB-C konektorem.…
RedMaX 04.09.2016 07:19
RedMaX
Lumie mají USB-C uz pomalu rok a nehorí, navíc není poprvé co Samsung horí, i u jiné nejmenované zna…
XoXoChanel 04.09.2016 08:19
XoXoChanel
Meli bychom rozlisovat dve veci: 1. USB-C je debilni konektor, ktery vymysleli totalni idioti a ten…
RedMaX 04.09.2016 09:35
RedMaX
USB-C je debilni konektor • Me USB-C vyhovuje a nikdy jsem s nim problém nemel navic mam diky jemu…
XoXoChanel 04.09.2016 10:00
XoXoChanel
Ve svete, kde bude USB-C velmi rychle jen bezny standard A kde bude pocet vybuchujicich smartphonu…
RedMaX 04.09.2016 10:06
RedMaX
Mam dotaz,když si koupim mobil, kterej podporuje nabíjení 9V 2A, mužu ho nabíjet z nabíječky 5V 3A ?…
radce8888 04.09.2016 16:57
radce8888
Prubni to a pak napis. :-) Jestlize tvuj mobil ma nabijecku na 9V (2A), tak by si elektronika bater…
RedMaX 04.09.2016 21:49
RedMaX
Zase bych nerad zničil mobil silnou nabíječkou. Nejnovější přírůstek rodiny Honor 8 vsadil na moder…
radce8888 04.09.2016 22:07
radce8888
1A. Tak by byla škoda, kdyby se to z ní nenabíjelo Ale bude ti nabijet, napisou ti to jeste jednou…
XoXoChanel 04.09.2016 22:24
XoXoChanel
Tak super, díky. Ale nechapu, proč do toho nastrčili 9V.
radce8888 04.09.2016 22:37
radce8888
V elektrickém proudu hrajou také velkou roli APMERY, i 20 000 Voltu s tebou nezatrepe bez A :-) nový
XoXoChanel 04.09.2016 22:52
XoXoChanel
Takže uplně poslední věc. telefon se dokaže nabít i z 5V a 1A ? stači jenom ano nebo ne Mě mate těch… nový
radce8888 04.09.2016 23:09
radce8888
Ano, zkousel jsem tu Power Banku, ta ma 5V-1A Dobiji, dokonce i s dobijeckou (Sony Ericsson) 4.5V 0.… nový
XoXoChanel 04.09.2016 23:16
XoXoChanel
Koukal jsem na google a Huawei P9 umi nabijet baterii jak z 5V, tak z 9V a oboji maximalne na 2A, ta… nový
RedMaX 04.09.2016 23:28
RedMaX
Tak už ho mám, první dojem super. Nabíjení z powerbanky funguje. nový
radce8888 05.09.2016 09:52
radce8888
http://pctuning.tyden.cz/component/content/article /1-aktualni-zpravy/42717-galaxy-note-7-problem-s-… nový
RedMaX 05.09.2016 20:44
RedMaX
Nebudu sem ani hazet odkaz, ale vadne baterie dodala dcera Samsungu, ktera ma na starosti baterie. A… nový
RedMaX 06.09.2016 21:37
RedMaX
Kdyby nechali uživatelsky vyměnitelné baterie, tak by ten je ten průšvih vyšel podstatně levněji. Je… nový
JoPe 07.09.2016 17:35
JoPe
Než někoho osočíš tak se sakra ujisti že jsem to opravdu napsal. Nebo budeš za debila. Jen tak pro i… nový
CreativanDevil 08.09.2016 17:05
CreativanDevil
Hoří velmi pěkně je to potvrzený.:-)pctuning.tyden.cz poslední
sambilionk 11.09.2016 22:07
sambilionk

Je treba si mimo jine i uvedomit, ze Samsung Galaxy Note 7 je od Samsungu prvni s USB-C konektorem. Na svete pry zatim shorelo 35 pristroju a mimo jine nevime, jaky kabel k nim byl pripojen. Mohl to byt neoriginalni kabel, mohl Samsung zvrzat dodavany originalni kabel, mohl Samsung zvrzat konektor v telefonu. Samozrejme se nedaji vyloucit i problemy s baterii a opet plati, ze koupe pri zahajeni prodeje se nemusi vyplatit, lepe si pockat.

Navic problemy s bateriema jsou pomerne caste, uz to bylo i u Samsungu a i u dalsich zavedenych znacek vcetne Apple. Tohle je otazka kvality vyroby a otestovani vyrobku pred opustenim tovarny, coz se obecne nedela. Nevadi to u smartphonu ale vadi, ze nejsou testovany baterie, jenomze ani tato afera nic nezmeni a testovat se nebude dal, takze priste to same postihne zase nekoho jineho. EU samozrejme takoveto nepodstatne veci resit nemuze, musi se nutne zabyvat regulaci kratkych zprav Googlu a dalsima podstatnyma problemama. ]:(

Lumie mají USB-C uz pomalu rok a nehorí, navíc není poprvé co Samsung horí, i u jiné nejmenované znacky byl ten samy problém, v obou prípadech stál za vzplanutím nekvalitní osazení, ono to tak vetsinou dopadá, kdyz chce vyrobce na necem masivne usetrit ...
(ejsem si jisty, zda-li to bylo LG nebo opet Samsung, ale je to snad 1 mesíc, kdy stahli telefony nebo v nich zdarma menili bateriie, které meli problém zustat nabité 10 minut)

Meli bychom rozlisovat dve veci:

1. USB-C je debilni konektor, ktery vymysleli totalni idioti a ten konektor je tak debilni, ze neni ani trochu robustni a staci mala odchylka pri vyrobe a USB-C konektor dokaze odpalit pripojenou elektroniku. Samozrejme muzes tvrdit, ze USB-C nemuze za idiocii vyrobcu a ze kdyby to vyrabeli tak jak maji, ze by problemy nebyli. Je to samozrejme pravda, ale v jakem svete zijes? V tomhle svete vyrobci na vsem setri, vsechno jebou a tudiz je mnohem rozumnejsi udelat navrh noveho rozhrani natolik robustni, aby to cinan nemohl podelat setinovou odchylkou pri vyrobe. Ovsem to neni pripad USB-C, ten byl stvoren pro dokonaly svet, ve kterem nikdo nezijeme.

2. Problemy s elektronikou u baterie nebo samotnou baterii ma kde kdo, LG,Samsung, Apple, .... Ze to vyrobce (obvykle subdodavatel) nekde podelal je zrejme a Note 7 neni prvni a zdaleka ani posledni vybuchujici smartphone. Neresil to nikdo doted nebude to resit ani u Note 7, par lidi si spali ruku, par telefonu bude zdarma vymeneno a jede se dal. Takze pevne pouzdro a nenosit v naprsni kapse.

USB-C je debilni konektor

• Me USB-C vyhovuje a nikdy jsem s nim problém nemel navic mam diky jemu i vice moznosti , nevim proc by to melo byt idiotské, idioti jsou ti, co chcou pouzivat technologii které nerozumi..

ale v jakem svete zijes?

• Ve svete, kde bude USB-C velmi rychle jen bezny standart.

Zase bych nerad zničil mobil silnou nabíječkou.

Nejnovější přírůstek rodiny Honor 8 vsadil na moderní konektor USB-C, do kterého je možné zastrčit kabel bez ohledu na orientaci (konektoru). Pyšní se pak podporou rychlého nabíjení, které se podobá technologii Quick Charge od Qualcommu. Pozor si však uživatelé musí dát na USB-C nabíječky (třeba pro Nexus 6P) pracující až s proudem 3 A. Doporučujeme rozhodně používat originální nabíječku k telefonu. Osobně jsme vyzkoušeli i nabíječku s podporou Quick Charge a na problém jsme nenarazili.

zdroj: https://www.svetandroida.cz/honor-8-recenze-201608

Honor 8 podporuje 9V/2A nabíjení pouze s použitím originální nabíječky. Nabíjecí čas se může lišit v závislosti na použité nabíječce a okolních podmínkách.

zdroj honor8.cz

Radši bych koupil ten slabší kabel.

BTW mám powerbanku s výstupním prudem 1A. Tak by byla škoda, kdyby se to z ní nenabíjelo.

1A. Tak by byla škoda, kdyby se to z ní nenabíjelo

Ale bude ti nabijet, napisou ti to jeste jednou 3A jsou na rychlo dobijeni, nemusis ale na nabijeni vyhradne pouzivat 3A ..

Diky bohu mam telefon s velmi uspokojivou baterii ktery dobijim 2/3 do tydne, tak PowerBanky nepotrebuji, ale kvuli tobe, jsem ted jednu zkusil na telefonu s USB-C a Power Bankou 5V-1A a dobiji, tak to mas alespon odzkousené :-)

Koukal jsem na google a Huawei P9 umi nabijet baterii jak z 5V, tak z 9V a oboji maximalne na 2A, takze by obe nabijecky mely fungovat OK.

Naopak pokud CoCo nema stejny telefon jako ty, tak nemuze vedet, jestli ti to pujde na tvem Huawei nabit i 1A, ale je pravdepodobne ze ano.

Nebudu sem ani hazet odkaz, ale vadne baterie dodala dcera Samsungu, ktera ma na starosti baterie. Asi ctvrtina founu ma baterii od dalsiho smluvniho partnera a ty jsou OK. Takze ted smluvni partner narychlo dodava vsechno co dokaze rychle vyrobit, protoze u Samsungu se hleda, co se kde zvrzalo a linka na baterie stoji.

Kdyby nechali uživatelsky vyměnitelné baterie, tak by ten je ten průšvih vyšel podstatně levněji. Jen by uživatelům poslali jiný kus na výměnu. Takhle to musí stáhnout a rozebrat. Navíc je otázka, jestli se při té operaci neponičí kryt a nebude nutná i jeho výměna.

Zpět na aktuality Přidat komentář k aktualitě Nahoru