Přidat aktualitu mezi oblíbenéZasílat nové komentáře e-mailem Intel rusi IDF

Náhlé změny u Intelu: ruší své velké technické konference, už ohlášené IDF 17 nebude

V Intelu podle nich údajně na některých úrovních managementu dochází ke zmatkům a firma si není jistá svou dlouhodobou orientací, takže u některých programů dochází k časté změně strategie, odchodům vedoucích a překotnému rušení a zase iniciování produktů.

---

Tak to zacina vypadat pomerne vazne. Porad myslim vetsina lidi ceka, ze Intel vysype eso z rukavu, ale nic tomu nenasvedcuje. Jakmile AMD doresi ten problem s deskama, tak budou asi procaky od Intelu neprodejne a dost mozna Intelu potrva nekolik let (3-5 let klidne) nez bude schopen nejak odpovedet, takze je mozne, ze firmu postihne silne zestihleni.

Zdroj: cnews.cz
Jsou zobrazeny jen nové komentáře. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
AMD neohrozi Intel, ani v casoch jednoznacneho kralovania AMD sa im nepodarilo prebrat postatnu cast…
fleg 18.04.2017 09:55
fleg
No nevim, vykon, cena i spotreba mluvi pro RyZen. Akorat desky jsou nejake blbe, treba nezvladli cip…
Redmarx N 18.04.2017 10:10
Redmarx N
# U Intelu uz tato situace byla davno pred Ryzenem. (navic 'trh'='entreprise', urcite AMD neni najed…
XoXoChanel 18.04.2017 11:42
XoXoChanel
Jenže tady nejde o preference, značky nebo to zda stojí či nestojí za hovno. Ale o to, že AMD bojuje… nový
touchwood 18.04.2017 12:29
touchwood
Jenže tady nejde o preference, značky nebo to zda stojí či nestojí za hovno. Ale o to, že AMD bojuje… nový
XoXoChanel 18.04.2017 12:34
XoXoChanel
Souhlasim v tom s touchwoodem, ze jde o tu cenu. Jasne, ze neni problem pro Intel vydat 6/12T nebo… poslední
Redmarx N 18.04.2017 12:48
Redmarx N

AMD neohrozi Intel, ani v casoch jednoznacneho kralovania AMD sa im nepodarilo prebrat postatnu cast trhu, takze pozicia Intelu je viac ako silna.
A to si navyse nemyslim, ze s Ryzenom dokaze AMD porazat Intel tak ako to bolo kedysi v pripade K7 vs "Prskory", kde v prospech AMD hovorilo vsetky cisla.
Dnes je Ryzen len zaujimava alternativa, nie jasny favorit.

No nevim, vykon, cena i spotreba mluvi pro RyZen. Akorat desky jsou nejake blbe, treba nezvladli cipset, ale to verim, ze poresi.
Me prijde ta situace naopak jeste dramatictejsi nez tenkrat. Nakonec jestli zacinaji v Intelu panikarit, tak evidentne chapou proc. I tak velke firme jako jen Intel potrva nekolik let nez vyvine neco noveho a generace Skylake Kaby Lake a Coffee Lake si myslim, ze na RyZen proste nestaci.

# U Intelu uz tato situace byla davno pred Ryzenem. (navic 'trh'='entreprise', urcite AMD neni najednou lepsi, protoze si ho Franta koupil na misto Intelu do svého nového herniho PC)
# Ryzen, (tady ten nekolika centimetrovy macek) lepsi jak 7Th intel neni, ma jen hrubou silu na pocet srdci|cores, kdyz intel vyda i7@8700 6Core/12Thread na 4GHz za 299Euro AMD zase rozemele a cela komedie bude zase pokracovat, i u Ryzenu stale chybi vykon na jadro, kde aji kdyby jich mel 100, tak mu to nepomuze..
* Vynasite Ryzen do nebe, jako by slo o nejaky zazrak, uvedomte si, ze ma 6/8CPus, je jasné, ze v BENCH na MH bude mit dobré vysledky, to melo i AMD@FX, ktery podava vysledky obdobné jako Intel i7, proc neni teda FX vykony ? Chybi mu optimizace ze strany vyvojaru a Ryzen postihuje prozatim to samé, Ryzen zasahl jen ceny, ne kvalitu Intelu, to zkratka alespon dle mne je hola blbost...

PS : Posledni dobou jsem si s CPU typu Ryzen docela pohral, vic ho znam, vic zjistuji "ze stoji zahovno" a to bohuzel i na OC (jedna z veci, na kterou jsem se tesil nejvic), z 5 kusu, nesel stabilne pretaktovat ani jeden (1.4V mu moc nechutna) a to slo o prodejni kusy, né které nam byly zaslany na servis s prvnima chipama RVM k diagnostice desek..

Jenže tady nejde o preference, značky nebo to zda stojí či nestojí za hovno. Ale o to, že AMD bojuje cenou, tedy že prodává za půlku ceny Intelu. To má za následek jedno: AMD s tím vyžije, protože i nižší marže pokryjí jeho náklady, ale "velký a rozežraný" Intel, který financuje kdeco, od vývoje "malých nm" až po nesmyslné/zastavené projekty jako Atom, Larrabee apod., s tím bude mít problém.

BTW, taktování je věc, kterou s většinou Intelů nezažiješ vůbec, nebo jen velmi omezeně. Já se vůbec divím, že se AMD povedlo na dané výrobní technologii uvést tak velké procesory (s tolika jádry) a ještě na daných frekvencích a s danou spotřebou (a výkonem), už to samotné je docela zázrak, takže této první generaci milerád odpustím, že nejde bůhvíjak taktovat.

Jenže tady nejde o preference, značky nebo to zda stojí či nestojí za hovno. Ale o to, že AMD bojuje cenou

# Pisu snad opak ? Nechytej se toho OC, to byl jen osobni dodatek, AMD uvadelo tuto generaci jako 'OVERCLOCABLE', procesor k OC, coz neni, az ten procesor jedou v ruce budes mit, zmenis nazor a lépe pocitis jeho KOMERCNI vykonovy popis ..
* Narvat do CPU cores neni az takovy problém, ale k cemu, kdyz nemaji zadny vykon, radeje preferuji o polovinu méne, ale FUNKCNI jak 'cores', tak 'instrukce'..

PS: Navic, chvalit nekoho za to, ze udela neco co konecne (alespon z poloviny) funguje je trosku k pousmati nemyslis ? Kdyz nekdo neco neumi, tak to nema delat, chvalit neco ze konecne udelali neco obstojného. Tim nerikam ze se nepovedl, nebo ze je k nicemu, od posledni Gen|Th udelal AMD opravdu velky krok dopredu..

# Nejsme ve skolce, kde pochvalis a pohladis Anicku ze namalovala ' koníka' s [12x 'kopytko'] a umi i snaset 'vajicka' a 'stekat', ale na trhu kde firmy cekaji vic, nez nakresleného ' koníka' od Anicky s [12X 'Kopytko'], ale preferuji normalniho 'zdravého' [4x 'Kopytového'] kone do své 'serverové' ohradky, protoze vi, ze tam ten konik bude vesele behat a ze na neho maji i kompatibilni "oblecek" ;-)..
* Je sisce super, mit konika co snasi vajicka a steka na zahradce, ale ty od slepicky a normalni pejsek jsou a budou vzdy lepsi, protoze presto co konik vsechno umi, spatne se na neho zhani oblecek, kdyz je nemocny, sptne se na neho hleda doktor, nikdo tomu jeho stakani nerozumi, musi se to ucit, docela i toho zezere a ty hovinka jaké dela jen tak nezhrabes jak ty Intelacky -14|10nm- 'bobky'..

Souhlasim v tom s touchwoodem, ze jde o tu cenu.

Jasne, ze neni problem pro Intel vydat 6/12T nebo dokonce i 8/16T a ze AMDecko rozsekaji, ale nesouhlasim s tou cenou, ta bude u Intelu nekolikanasobna, protoze a o tom je vlastne i uvaha autora v clanku, ma Intel vysoke marze a take vysoke naklady na pokryti jinych nevydelecnych projektu nabo i treba provozni.

Muj nazor teda je, ze Intel technicky umi AMD rozsekat na kousky, ale ekonomicky je ted AMD docela dava a proto asi ta mozna az panika u Intelu, ze na objemove snizujicim se trhu budou tratit jeste mnohem vic, protoze do RyZenu pujde kdekdo.

Zpět na aktuality Přidat komentář k aktualitě Nahoru