Přidat aktualitu mezi oblíbenéZasílat nové komentáře e-mailem Informačný systém za 15 miliónov EUR má len jeden problém - nefunkčných používateľov!

Jejej :-) takto nas jiste ceka take, zatim teda neni, ale jiste bude.

Ono to je ve skutecnosti slozite. Vlastni zkusenost politickeho rizeni statu v CR odshora dolu: predseda vlady - ministr vlady - namestek ministra - jmenovany reditel statni instituce - namestek reditele - vedouci odboru. Toto vsechno jsou politicke funkce pridelovane a menene po kazdych volbach, pokud dojde ke zmene politickych stran nominovanych do vlady. Pouze vedouci oddeleni a radovy zamestnanci nejsou nominovani na zaklade politicke prislusnosti. Nelze ocekavat, ze bude ve statni sprave cokoli fungovat pri tomto systemu rizeni, ktere vykonavaji lide dle politicke hodnosti a zadne odborne znalosti se nevyzaduji!

Dale je nutno si uvedomit, ze ac je ve statnim sektoru zamestnano obrovske mnozstvi lidi, tak tito lide neprinaseji zadne statni zakazky, jsou to jen bezni zamestnanci, proto se na vetsinu veci najimaji soukrome firmy a jiste je kazdemu jasne, jak takova statni zakazka vypada. Zvlaste v IT se daji prohospodarit obrovske penize a protoze IT je stale ponekud exoticka cinnost, ktere vetsina lidi nerozumi, tak se tam da skryt uplne cokoliv. Takze vysledkem nemuze byt nic jineho nez dodavka nejakeho nefunkcniho nebo polofunkcniho systemu, ktery je nasledne prehozen na statni zamestnance, kteri o IT systemu nic nevedi, dokumentace nebyla dodana a nemohou obcanum nijak pomoci, protoze sami nic o tom systemu nevedi.

Ono treba v tomto popisovanem pripade ta situace nahrava spedicnim firmam, ktere si dokazou situaci mimo system poresit a nasledne kasirovat sve nucene zakazniky. Takze v podstate tomu celnikovi rozumim, ze bez okolku obcana poslal na spedicni firmu, je to pro vsechny nejednodussi, ale samozrejme obcanovi se to prodrazi, jenomze ono i o to jde, dostat z lidi co nejvic penez.

Reakce na komentář

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj komentář:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět na aktuality