Přidat aktualitu mezi oblíbenéZasílat nové komentáře e-mailem Problemy UPC na dohled

Neni uplne duvod neumoznit i bridge rezim. Napriklad Centrio ti ani router standardne neda. Daji jen vlastni switch, uzivatel ma privatni IPv4 + IPv6 (ted si nejsem jist, jestli uz to maji standardne, snad jo).

Jsou u nich nasi a maji to tak, ze maji ten switch od Centria + od Centria kabelovy setobox pichnuty do toho switche a ten vede na TV. Internet maji pak vlastni wifi router pichnuty take do toho switche a az z vlastniho wifi routeru si pripojuji domaci LAN + wifi.

Alternativni poskytovatel u nas v baraku, ke kteremu asi prejdu, to ma dokonce tak, ze ma krabicku (asi switch) umistenou v zamcenem spolecnem prostoru v baraku a odtamtud vedou jen kabely, ktery mi proste da a je muj problem, jak se o to postaram u sebe. Pichnu to do vlastniho wifi routeru a bude klid.

Reseni od UPC bude proste dobre jen pro bezneho zakaznika na prohlizeni webu. Kdo ma doma vlastni infrastrukturu, ten bude chtit bridge rezim, nehrede na to, ze ten znacny problem u UPC byl, ze firmwary routeru byly natolik zprasene, ze prave jen bridge rezim poskytoval spojeni bez vypadku, takze obava, ze dojde ke zhorseni sluzeb je dosti realna.


Zeptam se sitaru: Jak velky problem bude u IPv6, kdyz budu mit router od UPC a za nim dalsi svuj router?

U verejne IPv4 pouzivam spojeni domu pres NX protokol a stacilo mi to nastavovat na svem routeru. Jestli by to fungovalo pres dva routery, teda bych byl jen v podsiti jine site netusim, ale asi bych to nedal. :-/

Reakce na komentář

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj komentář:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět na aktuality