Jsou zobrazeny jen nové komentáře. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Mně se moc líbí teorie, že čas není spojitý, ale kvantifikován*). Dále, že je minimálně dvourozměrný… nový
L-Core 10.04.2018 19:18
L-Core
Není možno nijak dokázat, že nejsme součástí simulace. • Tato myslenka se mi v hlave obevila snad u… nový
XoXoChanel 11.04.2018 11:12
XoXoChanel
problém je že nikoho ešte zrejme nenapadlo že vesmír by mohol byť súčasťou ešte iného väčšieho "elem… nový
Mlocik97 10.04.2018 20:44
Mlocik97
"Čas si vymyslili lidi, aby věděli vodkdy dokdy a co za to." J. Werich. Jakékoliv další konstrukce… nový
Moas 11.04.2018 06:24
Moas
V poradne: RX [195.113.132.xxx], 11.04.2018 08:49 Pak se podivejte na cas vzniku tohoto komentare… nový
RX 11.04.2018 09:47
RX
Mně se líbí teorie rozházených stránek. Všechno je tu najednou, jen se neumíme prokousat knihou a se… poslední
mif 13.04.2018 18:53
mif

Mně se moc líbí teorie, že čas není spojitý, ale kvantifikován*). Dále, že je minimálně dvourozměrný. S tím se dá krásně teoreticky pracovat.

*) Někde jsem kdysi kolem toho četl - ale je to spousta let - že minimální časový úsek je kolem "10 na -34 sekundy", což je hodnota poločasu rozpadu nějakého mezonu (lambda??). Že změna je prostě: vlastní skok o nulové délce - trvání neměnného stavu po dobu 10-34 - opět skok na další stav.

A když do toho zapojíme třeba dvourozměrnost a "skoky" v osách x,y, dostaneme se k hodně zajímavým konstrukcím ;-)
Což teprve, až se nám podaří ty skoky ovládat ve smyslu výběru osy a směru skoku.

Není nejmenší důvod předpokládat že Universum má konečný počet rozměrů.
Není možno nijak dokázat, že nejsme součástí simulace.
Není možno dokázat, že vnější svět existuje mimo mé vědomí a nezávisle na něm.

:-p

Není možno nijak dokázat, že nejsme součástí simulace.

• Tato myslenka se mi v hlave obevila snad uz ve 12letech a od té doby neopustila :-)
Kde jsme jen v nejaké soustave, vezeni, nebo simulaci, jak pak pochopit cas ? Pochopi [IA] ve hre ze je tam nejaky cas ? At pochopi nebo nepochopi, tak tam behem HRY ten cas tam zkratka je (i v programovani se cas pouziva|pocita). To muzu rict stejne ze VAHA neexituje, existuje jen gravitace, CAS jako takovy je neco co pouzivame mi lidé jako pomucku k vypocitani uplynuti doby a tak jak ji vnimame, ze neexistuje by bylo minimalne NEPRESNE.

• Jsme strasne ovlineni, vsim manipulovani, lidé co plati jidlo pomyslnym papirkem kterému rikame penize a veri tomu ze ma nejakou cenu. Kazdy vi ze je to blbost, ale kazdy hraje hru, dokud se toto nevyresi, dal mimo zkazu Game-Over se nedostaneme a za velmi kratky cas, nase jediné vychodisko je se spojit vsechny lidé na zemi, delat veci dohromady bez financniho cilu, jinak nas ceka jista zahuba a jestli je to opravdu jen SIMULACE, toto bude nas cil "dokazat spolu zit", az se dostaneme na tuto uroven, dostali jsme se na nejakou uroven inteligence, az pak se dostaneme na "LVL-2".

Zajímavý článek o Čase.

Žádný vědec nedokáže říct, co je to čas.

• Ono zajimavé je i to, ze uz dokazali zmerit vahu lidské duse, v kazdém pripade, svet zmeni zprava o lidském klonovani, kde vyzkumy zachazi az nekdy na zacatek roku 1950, hlavni pricinou utajovani je i nabozenstvi, lide vytvoril BUCH, clonovani lidi je jisté vyvolani valky, mutované chripky z klonovanych zvirat, rakovina.
* Nejsmutnejsi je jak dokazeme letet do vesmiru, udelat pusky co strily za roh, ale aby kurva neco udelali proti bolesti ZUBU to nic !!

• Ale vic se drzim jen toho, ze jse to vse jen plod nahody. To samé je otazka, jsme ve vesmiru sami ? Nejsme, clovek (nebo vse zivé zde na zemi) se vyvynulo jen diky vode (bakterie a podobne), jestli na nejaké jiné exo-planente je voda, ciklus bude skoro stejny, budou tam zivocichové jako zde, tedy podle plynu, kysliku, gravitace, ktera bude mit dopad na jejich vysku treba, ale da se to urcit snad az s 99% jistotou.

• Clankova teoriie by vyvracela paralerni svet. Pro me lidé co se dostaly opravdu navrchol byly nekde majové, kteri popchopili ze k zivotu staci laska, svoboda a plody prirody, zde jsme nejstastnejsi, neni to jen o technologii, ale celkovém mysleni, kde po této strance byly daleko pred nama ..
* Nas civilizovany svet ridi jen penize a taky to pak tak vypada, navic na nic ti nezbude a nemas cas, tak asi jo v tomto smeru "cas uz neexituje" , urcite je blbost rict na to nemam dost vysoké IQ abych pochopil cas, na vetsinu veci aby si clovek uvedomil zadné vysoké IQ ani nepotrebuje.

[PS] : Sak pockej az ten typek bude umirat, jeste bude skemrat o hodinku zivota navic !! :-D

problém je že nikoho ešte zrejme nenapadlo že vesmír by mohol byť súčasťou ešte iného väčšieho "elementu" ktorý môže mať iný počet rozmerov a aj iný typ rozmerov. Nemusí to byť ani čas, ani priestor, môže to byť úplne neco jiné... a ešte jinak by taky ten nadriadený element mohol mať buď akoby 4-tý priestový rozmer, ale sám by bol iba 2D objektom, ktorých by bolo vedla seba naskládano tucet, a v každom objekte by bol zachytený stav objektu v určitom čase.

Ale čas ako taký určite existuje. A to jak ju gravitácia ovplyvňuje myslím že tie 2D objekty "skrúca" jako kdyby v určitom mieste bola "priehlbina alebo vypuklina" v objekte. Zároveň ale tieto 2D objekty sú spojité, celistvé, a celá sústava skrúcená tak že v čase plynú objekty inak, než v objektoch čas. (teda máme 2 časy, jeden je úroveň objektu (v posunu) obsahujúci vyšší element (i když je nekonečne dlhý, z dôvodu že element samotný má vždy koniec, a vždy je súčasťou len vätšieho elementu, (takže vesmír je súčasťou niečoho vätšieho, to väčšie je súčasťou niečoho ešte vätšieho atď.)), a druhý je relatívny čas tvorený skrúcaním objektov)

(toto je moja teória)

Zpět na aktuality Přidat komentář k aktualitě Nahoru