Přidat aktualitu mezi oblíbenéZasílat nové komentáře e-mailem Ryzen 5 2600 vs Intel I7 7800X ve hrách

Zřejmě sis nepřečetl co jsem psal. Srovnání s i7-7800X je čistě technické, o cenu (resp. "přirážku," za jakou si Intel dovolí tento CPU prodávat) vůbec nejde. Všechno je to jedna procesorová rodina s minimem změn, ta největší je počet kanálů paměťového řadiče.

Prostě si to vylož tak, že jde o srovnání procesorů se stejným počtem podobně nakonfigurovaných jader, běžících na co nejpodobnější frekvenci. Že je jeden procesor mainstream a druhý vulgo hi-end, to není v takovém srovnání podstatné.

A pokud je něco zoufale trapné, pak tvé hysterické ječení na téma "takto se to srovnávat nesmí, protože z toho Intel vychází blbě." Mně těší, že na trhu CPU vládne konkurence, a že každý výrobce má nějakou výhodu, to totiž posunuje vývoj kupředu. Ještě před cca rokem jste se mi tu někteří ultra Intel fans smáli, když jsem psal, že 4 jádra budou brzy mainstream a 2C i3 půjde do role těžkého lowendu, se kterými si pořádně nic nezahraješ. Tak ta doba je už tady, a to jen díky tomu, že se AMD posunulo vpřed a místo tragických FX, kde se vyplatil jen jeden nejlevnější CPU jako herní základ, uvedla velmi povedené Ryzeny. A stejně tak platí, že pokud někdo chce 6C/12T, tak je vcelku jednoznačné, s čím lze takové CPU srovnávat. Apropos, právě to, že Intel v 8. generaci (coffee lake) uvedl i7 jako 6C/12T jasně ukazuje, že to vnímá naprosto identicky, přičemž velmi zřejmě ani toto nestačí (navzdory frekvenční výhodě) a plánované uvedení 8C/16T modelu to opět potvrzuje.

Abych to tak nějak shrnul: já ti na nějaké příplatky za značku zvysoka kadím.. AMD má dnes daleko více sexy platformu, kde se dá párovat prakticky cokoli s čímkoli - stará deska s Ryzen2000, lowend deska s hiend CPU modelem, levná paměť, drahá paměť... A teď si to srovnej s Intelem, který tě nutí kupovat předražený čipset, na kterém jediném z čistě obchodních důvodů funguje správně K-čkový CPU.

Reakce na komentář

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj komentář:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět na aktuality

loading...