Přidat aktualitu mezi oblíbenéZasílat nové komentáře e-mailem Renegade Elite: silnější jak Raspberry Pi s USB-C a 4K pro hráče

• Láká vás silnější Raspberry Pi s USB-C portem a podporou rozlišení 4K ? Jestli ano, tak by vás měl Renegade Elite opravdu potěšit. Tato alternativa k nejslavnějším z nano-počítačů jako PI je nepochybně momentalne nejsilnějším z trhu.
* Renegade Elite je k dispozici za 100 dolarů. Silnější, ale také dražší než malina Pi 3 nabízena pouze za 35 dolarů.

Renegade Elite: Malina Pi pro hráče

[82827-regeneratepp-png]

• Se svým hexacorovým procesorem (2 ARM Cortex-A72 + 4 ARM Cortex-A53) převyšuje Renegade Elite své konkurenty. Spolu s MP4 GPU Mali-T860 a 4 GB RAM (LPDDR4 SDRAM), je momentalne jeden z nano-počítaču nejsilnějších trhů (ne-li nejsilnější).
Renegade Elite by mel byt schopen zobrazit obsah v 4K s velmi dobrým frameratem, podstatne lepsim jak poslední malina.

• Podrobnější informace o HW osazení :

Rockchip RK3399 SoC
2 ARM Cortex-A72 + 4 ARM Cortex-A53
4 Core ARM Mali-T860
OpenGL ES 1.1 / 1.2 / 2.0 / 3.1 / 3.2
OpenCL 1.2
4GB LPDDR4 SDRAM
USB 3.0 Type C with DisplayPort + Power Delivery
USB 3.0 Type C with DisplayPort
HDMI 2.0
Gigabit Ethernet with Optional Power-over-Ethernet Support
MIPI DSI Interface
MIPI DSI/CSI Interface
MIPI CSI Interface
Embedded DisplayPort Interface
3 USB 2.0 Type A
MicroSD Card Slot
eMMC 5.x Interface
128Mb SPI NOR
IR Receiver
RTC with Battery Backup
UART
60 Pin PCI-E Expansion Header
60 Pin Low Speed Header
UART Header

"Pro hrače ?" Narozdíl od Raspberry Pi je schopen spustit hry s vysokýma nárokama na grafiku. Retrofonní fanoušci jsou potěšení, jelikož by to pro ně mohlo byt už skutečné řešení pro emulační "retrogaming " .
Pro zbytek, Elite integruje tři porty USB 2.0, jeden port HDMI, ale i USB-C (které osobně vidím poprvé na tomto typu montherbord), microSD slot, rozhraní eMMC a infračerveným přijímačem.

• Deska je kompatibilní s operačnímy systémy :

Linux Mainline 4.19+
Linux Rockchip 4.4
Android 8 Oreo

• Vice o desce a jeji podrobnosti naleznete zde :https://libre.computer/products/boards/roc-rk3399-pc/

Zdroj: www.poradna.net
Jsou zobrazeny jen nové komentáře. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
No nevím s DPH ca 3000Kč a za ty prachy je už pak nějakej Zotac ZBOX BI322, Intel NUC 6CAYH atd což…
sambilionk 05.07.2018 00:48
sambilionk
No nevím s DPH ca 3000Kč a za ty prachy je už - Videl jsi ceny jinych zarizeni v této kategorii, ji…
XoXoChanel 05.07.2018 10:06
XoXoChanel
Nezkoušel jsem ani jedno ,4K je jako pěkný že něco přehraje bez cukání ale pořád platí a dlouho plat… nový
sambilionk 05.07.2018 14:18
sambilionk
Sambi Sambi, o tom to prece jen neni (me treba zajima hlavne celkovy bitrate/encoding), navíc kdyby… nový
XoXoChanel 05.07.2018 14:24
XoXoChanel
Tak 4K Tv už nahradily (defakto je výrobci vnutily když s kvalitníma FHD a výrobou skončili) FHD Tv… nový
sambilionk 05.07.2018 15:12
sambilionk
Proč ještě nikoho nenapadlo vydat základní desku z mobilu střední třídy? Mohlo by to mít o pár portů… poslední
mif 05.07.2018 23:02
mif

No nevím s DPH ca 3000Kč a za ty prachy je už

- Videl jsi ceny jinych zarizeni v této kategorii, jinych DEV desek ? Dit ten Renegate stoji stejne jak Banana Pi M3 a je 10X vykonejsi tyjo !!
- "Intel NUC 6CAYH" ? Si delas snad srandu Sambi, porovnavat s Intel® HD 500 na DDR3 za 130$ :-) A GPIO ma kde ? Zkousel jsi na NUC nekdy 4K ? (U 4K ma s /frames/ problém i muj domaci ACER Revo / CUBE) Dit se ty zarizeni nedaji snad ani v uziti porovnat.
- "Malina" jen "Malina", sam ji uzivam a né jen, devloppeur desek mam "za dobrou cenu" nekolik (prevazene pres amazon, ruzné od Asus, kopie Arduina az po naké ChuAiTchi), ale co z toho ze nestoji moc, 4K jich umi ustat kolik ? 0 !
* Par dni zpatky jsem mel jeste zalusk na (podstatne drasi) ODOO x86 Ultra, tedy v podstate na jeho levnejsi ADVANCED verzi (jestli znas), ale myslim ze ted mam nového favorita ..

PS : Renegade Elite nevlastnim, nemam, nesoudim, ale vykon by mit opravdu mit mohlo (urcite to chce nejdriv videt v praxi na realnych testech) ;-)
* Pro ty co maji Pi3 a neni pro ne pro 4K (fram)dostatecny, tak je Renegate IMHO prave naopak velmi dobrou alternativou a docela dobrou cenou, kdys se podivam na ceny kokurence jako ADOO, kde je ta cena dvojnasobna (i nad 200$).

Sambi Sambi, o tom to prece jen neni (me treba zajima hlavne celkovy bitrate/encoding), navíc kdyby jsme se bavili jenom o divani se na TV, tak v 4K sleduji treba pres Netflix docela casto a nabidka neni zrovna mala, alespon po strance serialu ;-)
* Nevim jak Cr, ale zde se davaji zpravidla 4K rutery (+ v pausalu je vetsinou i 4K knihova|pujcovna filmu), nebo ti dosavadni za 4K zdarma vymeni kde vetsina domacnosti je na kabelu nebo FTTH kde s rychlosti problém neni. Uvidis ze 4K televize rychle ( rychlejs jak si myslis) vystridaji klasické FHD + vysi prezence OLED s nis cenou jak doted

Tak 4K Tv už nahradily (defakto je výrobci vnutily když s kvalitníma FHD a výrobou skončili) FHD Tv bohužel na úkor kvality a kvalitní FHD už dneska neseženeš naopak je trh zaplavenej levnejma šlupkama a kvalitni jsou pro změnu přepálený.Jako ty technologie ca 2009 už se začli prodávat předražený set top boxy i Tv s tím že DVB-T2 je budoucnost a určitě si připlatit,no myslím že za ca 9 let už je tak 90% těch věciček na smetišti aniž by si jenom škrtli o ten signál co teprve až teď jakože najíždí někde.

Netflix no tam je tady jedna věc kolik tam je těch filmů taky v cz a kdo si to platí,to je spíš VIP Tv pro ty co neví co s prachama.Jako píšu to ohledně názoru na 4K podle toho kde bydlím kde to je mrtvola zatím a dlouho nejspíš ještě bude,třeba v Bulharsku tam už Tv vysílá nějaký kanály takže tam to třeba smysl má .:-)

Jako to cos postnul pěkný ale za ty prachy bych volil ten Intel v pěkný krabičce a k tomu HDD kterej by určitě stačil většině uživatelů.Kdybych něco chtěl jako že zkusit na hraní tak třeba to PI 3 za pár šupů,tohle tady bude kolem těch 3000Kč a to nevím co všechno balení bude obsahovat nebo ne a co bude potřeba ještě dokoupit,to moc lidí za tu cenu nekoupí asi.:-)

Proč ještě nikoho nenapadlo vydat základní desku z mobilu střední třídy? Mohlo by to mít o pár portů navíc (klidně USBC, HDMI), osmijádro, dost RAM, relativně slušnou konektivitu. Ušetřilo by se na displeji, baterce, telefénních funkcích, kamerách. Klidně v líbivé čínské krabičce, Androš na míru. Za mě ideální samohrajka, která by se vlezla do krabičky od cigár.

Zpět na aktuality Přidat komentář k aktualitě Nahoru