Jsou zobrazeny jen nové komentáře. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Bohužel musím napsat trochu kritiky: 1) kdyby se tu měly zveřejňovat všechny aktualizace biosů a fi…
host 22.01.2019 19:46
host
Je to zajimavost, neco ve stylu hura Asus umi 128 giga, jeeeee. Ze to nikdo nevyuzije je jedno, ale…
RedMaX 23.01.2019 05:40
RedMaX
- Neco ti nefunguje nebo proc potrebujes zaplatu BIOSU ? - Asus vydal na H97 uz dostatecne zaplat. A…
XoXoChanel 23.01.2019 12:44
XoXoChanel
https://svetaplikaci.tyden.cz/intel-vydal-bezpecnostni-zaplaty-cipy-haswell-broadwell/ Asus nic!
RedMaX 23.01.2019 21:57
RedMaX
Toho naděláš mám STRIX Z270F BIOS sem aktualizoval akorát krátce po koupení a dál neřeším nic,vše je… nový
sambilionk 23.01.2019 22:28
sambilionk
Souhlas. "Na doma" si postavím slušnou kanclmašinu (hry už nehraju, video už nelámu, kryptoměny netě… nový
mif 23.01.2019 22:45
mif
Tak jo, kdyz rikate, ze je jedno, ze tam jsou diry. :-/ Ja si rikal, ze uz to bude vyreseny a chtel… nový
RedMaX 24.01.2019 05:31
RedMaX
- Co vsechno pisou a prehani je zcela naturalni ze mas obavy, ale BitCointy kvuli "BIOS" pres tebe n… nový
XoXoChanel 24.01.2019 12:16
XoXoChanel
Asi mas pravdu, ale jedna vyhrada. Pokud vim, tak ta zaplata Windows je aktivni jen tehdy, pokud je… poslední
RedMaX 24.01.2019 20:28
RedMaX

Bohužel musím napsat trochu kritiky:

1) kdyby se tu měly zveřejňovat všechny aktualizace biosů a firmwarů všech výrobců, bylo by tu asi 50 zpráviček denně
2) omezení 64 GB RAM myslím není pro většinu "smrtelníků" omezením - takovou kapacitu využijí jen profesionálové ve specifických případech (toto tvrzení je platné k dnešnímu dni, za 10 let třeba bude všechno jinak :-) )

- Neco ti nefunguje nebo proc potrebujes zaplatu BIOSU ?
- Asus vydal na H97 uz dostatecne zaplat. Asus zpravidla "vyviji" / doladuje "mc" v prumeru ~2 roky od vydani (pak uz jen security dle potreby a typu). Na H87 radu vychazel +- skoro 4 roky, jak comaptibility (up-microcodu) tak stability. Dalsi pro H* nejsou potreba.

- Z jakého roku mas BIOS na tvou grafickou kartu ? Mas ovladac na CPU ? Z kterého roku 2009 ? Otresné !! Intel 10 let nedostal zaplatu takze asi na to serou co .. (proste neni potreba ;-))
* Na chod komponentu osazenych na té desce jsou updatované softvérove v OS.

Toho naděláš mám STRIX Z270F BIOS sem aktualizoval akorát krátce po koupení a dál neřeším nic,vše jede jak má na ty záplaty ser... bo díry byli a budou jak u Intelu tak u AMD,na těch pár co se teď vyštrachalo a šaší se se záplatama bude x jinejch o kterej se zatím ani nemluví / neví.:-)

Souhlas. "Na doma" si postavím slušnou kanclmašinu (hry už nehraju, video už nelámu, kryptoměny netěžím), po poskládání flašnu BIOS na nejnovější. Thats all, folks. Dál necítím potřebu do krámu šťourat, protože mi buď časem vyhnije fyzicky, nebo zastará morálně - a pak zas poskládám novou slušnou kanclsestavu. Tohle se snažím nacpat do palic i mým userům - že po dvou letech (když se rozhodnou pro UPG) to bude beztak nekompatibilní mrtvá kočka stran CPU a RAM. Na díry v mikroarchitektuře už seru zcela :-).

Tak jo, kdyz rikate, ze je jedno, ze tam jsou diry. :-/

Ja si rikal, ze uz to bude vyreseny a chtel jsem BIOS upgradnout a zjistil jsem, ze nic, ze zadnej novej neni. XoXo tvrdi, ze to je Intelem, ze zadne zaplaty pres proklamace v mediich nevydal, tak jen doufam, ze vedi, co delaji, protoze ty diry Spektra a Melta uz jsou tak zname, ze jsem se obaval, aby prave pomoci nich nekdo netezil bitcoiny na mem PC. :-/

- Co vsechno pisou a prehani je zcela naturalni ze mas obavy, ale BitCointy kvuli "BIOS" pres tebe nikdo tezit nebude neboj :-)
- Na Operecni systém nainstalovany v modu UEFI bez natahani bordelu a rozdavani "Admin@Uctu" explotovat takovou bezpecnosti "dirku" je skoro az nemozné. Windows na to uz davno vydal PATCH (ty co meli zpomalovat hry nebo co, urcite si vzpominas) nepotrebujes aktualizovat "BIOS" té chybe se ted zabranuje v podobe zaplat "Patch/Update" operacniho systému. OSX to ve V.0.13.3 taky resi uz jinak..
* A "Spectre" se tyka i CPUs [AMD] nebo dokoce i mobilni [ARM] které nejsou v ukrytu bezpeci takze zmenou platformy se nebezpeci nevyhnes :-p.

- Jestli te zajima schod vyvoje a dosavadni situaci, obcas nahledni treba zde : https://spectreattack.com/.
- Zaplaty které provadi [AMD] najdes zde → https://www.amd.com/en/corporate/security-updates, [Intel] → ZDE, jestli te zajima i strana vyrobce jako [Asus] tak → "ZDE".
* Zkratka ted se ochrana patchuje pres OS v podobe Updates , (kernel, One_Core) né BIOS.
Jen muj osobni nazor je toto prave znepokojujici, ta nutnost Updatovat funkcni OS i pres pred-nastevené metode jak Up dostavat → "jen security" cekat ze se po "UP_OS" neco rozesere..

Asi mas pravdu, ale jedna vyhrada. Pokud vim, tak ta zaplata Windows je aktivni jen tehdy, pokud je opraveny mikrokod CPU pres BIOS. Jinymi slovy Microsoft dodava svou cast ochrany, ale ta nefunguje, pokud je v PC prave pouze tato softwarova cast a BIOS zustane neopatchovan.

Jinak mas asi pravdu, ze to prehanim a ze u domaciho PC je sance na prorazeni skrz tyto Melta diry mala.

Zpět na aktuality Přidat komentář k aktualitě Nahoru