Přidat aktualitu mezi oblíbenéZasílat nové komentáře e-mailem Google zase řádil, aplikace jsou v trapu

Zajímaly by mě skutečné důvody, proč
- najednou nejde u zaznamenaných hovorů (call recorder) mít přiřazeno i telefonní číslo, viz https://pc.poradna.net/questions/2907216-nahravani-hovoru-acr
- najednou nejde uskutečňovat odchozí hovory aplikacemi třetích stran (csip simple)

Žvástům, že je to kvůli ochraně nás, uživatelů - v porovnání s tím, jak G. doluje data kde jen trochu může - opravdu nevěřím. Možná je séře, že nad obsahem VoIP mobilních hovorů či záznamů telefonátů nemají kontrolu? Možná připravují svou aplikaci (kde už kontrola bude)? Neukládání identifikačních údajů (telef. číslo) u nahrávaných telefonátů zase působí na první pohled jako ochrana protistrany, jako jakási pokřivená úlitba GDPR - ale to je mimo eu pasé, ne? A csip simple snad není určena výhradně pro Evropany. Že by nějaký lobbing mocných, aby si uživatelé nemohli hovory snadno zaznamenávat?

Chápu, že některé aplikace mohou mít i "skryté zlé úmysly", jak již bylo několikrát prokázáno. Chápu, že ochrana uživatelů před nimi je důležitá. Ale pořád by měli mít useři možnost úmyslně "nedbat" na nebezpečí a aplikaci používat. Jako "odmítač dat" v mobilu to mám jednoduché, ale chápu, jsem bílá vrána ;-)

Dějí se podobné skopičiny i u iPhone? Nebo tam funguje VoIP a nahrávání hovorů tak, jak si uživatel představuje?

Reakce na komentář

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj komentář:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět na aktuality