Předmět Autor Datum
Clanek z ditt.cz byl jen okopirovan (spise jen prelozen z ENG do CZ pres kopirak) ze stranek Guru3D…
XoXoChanel 16.05.2019 10:35
XoXoChanel
Intel nedoporucuje vypinat HT, protoze by mu hrozily zaloby. Google HT vypnul, Apple doporucuje vypn…
RMX 16.05.2019 13:26
RMX
Mozna mas pravdu, nevim.. - U techto informaci bych byl ale velmi optarny a kazdou informaci bral op…
XoXoChanel 16.05.2019 13:35
XoXoChanel
Ono je to nakonec jedno, jestli HT ano nebo ne, dulezite je, ze v procesorech jsou diry viditelne az…
RedMaX 16.05.2019 16:45
RedMaX
Hmm kvalitní intel.... takovou sračku bych si nekoupil ani zadarmo. Sladkej Ryzen...
jezekhifi 16.05.2019 21:38
jezekhifi
A ty uz mas RyZen? Protoze ted se to pekne keca, ale jeste pred rokem a pul nikdo nemel tucha a ja…
RedMaX 16.05.2019 22:26
RedMaX
Jak letité 6700K ? čerstvě po záruce. Moje Sandy Bridge 2600K je letitá. Přemýšlím jestli místo ní n…
MM_tank 16.05.2019 23:02
MM_tank
Já mám Ryzen 5 2600 cca už pul roku a něco.
jezekhifi 17.05.2019 16:20
jezekhifi
Neexistuje lepší antivirový software než Avast. Až do včerejška jsem neměl slov, abych kamarádovi po… poslední
illfatedhers 05.09.2023 06:46
illfatedhers

Clanek z ditt.cz byl jen okopirovan (spise jen prelozen z ENG do CZ pres kopirak) ze stranek Guru3D ktery byl nasledovne Updatovan, upraven a vyvraci cast clanku, hlavne tu o "Řešením bezpečnostní slabiny CPU Intel je vypnutí HT"
Viz Guru3D :

Aktualizace: Jak jsme se právě dozvěděli, Intel ve skutečnosti nedoporučuje zakázat hyperthreading. Viz část „zmírnění“ společnosti Intel na stránce MDS

Intel : https://www.intel.com/content/www/us/en/architecture-and-technology/mds.html
* Kdyz uz sem vkladas clanky, tak si o tom aspon neco precti a stale plati prosté pravidlo, overujte své zdroje, hlavne unahlené zpravy popisujici tyto casto zavazné problémy.

Mozna mas pravdu, nevim..
- U techto informaci bych byl ale velmi optarny a kazdou informaci bral opravdu pinsetou. Jeden napise clanek, druhej to okopiruje, pak prijde treti sdili to a jeste neco prida, neco si prida a na konci je to "mis -mas".
* Jak se rika "Na zacatku vesnice si prdnes a na konci uz rikaji ze ses posral" :-)

- V hodne pripadech informace nemusi byt zcela pravdivé, nebo korektne podané tudiz i né vzdy spravne pochopené.
- Samotny problém v otaze bezpecnosti, ze byl nalezena nova mozna chyba, ale pritomna je, ten uvedeny problém tam je a je to (bohuzel) pravda.
* Nejsem zadnej Hacker a nemam dostatecné znalosti abych tu diru umel explotovat, ani nevim jak presne funguje, ani nepracuji pro Intel. Tudiz si tu informaci nemohu sam nejak overit a musim se spokojit jen s informacema v podobe intenetovych clanku, které se snazim brat radeji trochu s rezervou bez unahlenych zaveru.

- Ten zdrojovy clanek (Guru3D) ze kterého ditt vyhazi, pridal na konec toto (oprava za ""Řešením bezpečnostní slabiny CPU Intel je vypnutí HT"", co prepsali a upresnili, tudiz toto rceni jjako neplatné, ci zbytecné. (At je realita jaka chce, bavim se jen o puvodu toho clanku) :
* Tento odstavec , tato nova informace se v tom clanku Guru3D obevila az po vydani clanku na ditt. (kdyz ten clanek na ditt psali, tak to tam jeste napsané nebylo jestli mi rozumis)

Aktualizace: Jak jsme se právě dozvěděli, Intel ve skutečnosti nedoporučuje zakázat hyperthreading. Viz část „zmírnění“ společnosti Intel na stránce MDS :

Po použití těchto aktualizací může být vhodné, aby někteří zákazníci zvážili další kroky. To zahrnuje zákazníky, kteří nemohou zaručit, že důvěryhodný software běží na jejich systému (systémech) a používají technologii Simultaneous Multi-Threading (SMT). V těchto případech by měli zákazníci zvážit, jak využívají technologii SMT pro konkrétní pracovní vytížení, pokyny od poskytovatelů softwaru operačního systému a VMM a model zabezpečení pro konkrétní prostředí. Vzhledem k tomu, že se tyto faktory značně liší podle zákazníka, společnost Intel nedoporučuje, aby byla technologie Intel HT zakázána, a je důležité pochopit, že to samo o sobě neposkytuje ochranu před MDS.

A ty uz mas RyZen?

Protoze ted se to pekne keca, ale jeste pred rokem a pul nikdo nemel tucha a ja mam Xeon E3-1231v3 (Haswell) a Core i7-6700 (Skylake) a to uz jsou sice letite, ale furt dobre vykonne procesory.

Jiste, je nad slunce jasne, ze pristi procesor bude taky RyZen, ale do ty doby je to teda dost na hovno. :-/

Jak letité 6700K ? čerstvě po záruce. Moje Sandy Bridge 2600K je letitá. Přemýšlím jestli místo ní nehodit šestijádro buldozer (co mám ve skříni jako záložní).

Dost zklamal intel. Pochopitelně to nemůže napsat na plnou hubu, vypněte si HT.
Nemyslím si, že Google by to vypnul jen tak a Apple by to doporučovalo taky z nějaké parodie.

Neexistuje lepší antivirový software než Avast. Až do včerejška jsem neměl slov, abych kamarádovi popsal, jak úžasné je (nemít) antivirus.
https://download-installer.cdn.mozilla.net/pub/firefox/releases/96.0/win64/cs/ breakout game
Nemá zájem o nápravu a výslovně mi dal pokyn, abych do jeho mobilního zařízení nestahoval žádný antivirový software, takže mě požádal, abych znovu zkontroloval, že úspěšně odstranil Avast.

Zpět na aktuality Přidat komentář k aktualitě Nahoru