Předmět Autor Datum
To je sila. To teda opravdu je ty bezpecnostní audite. Sorry, ale jses jak malé dite. Prestala ti…
XoXoChanel 25.05.2019 09:43
XoXoChanel
Asus že sere na svoj software, najmä drivery a aktualizačné nástroje, tak to je staré známe.... sa d…
Mlocik97 25.05.2019 13:11
Mlocik97
Sere nesere měl sem mám od nich MB ,zvukovky,GPU a vše doposud fachá jak má takže v čem je problém?
sambilionk 25.05.2019 14:41
sambilionk
Zrovna v te zvukovce, jak uz jsem tu psal, ktera se zacala po par letech vysirat, asi jsi ji nepouzi…
RedMaX 25.05.2019 15:40
RedMaX
Zrovna v te zvukovce, jak uz jsem tu psal, ktera se zacala po par letech vysirat, asi jsi ji nepouzi…
sambilionk 25.05.2019 16:19
sambilionk
+1 "Tak u všeho HW můžeš mít kliku nebo smůlu" : na tom naka pravde je.
XoXoChanel 25.05.2019 16:30
XoXoChanel
Uzasny, tobe vydrzela tak dlouho, ale slupka Creative se drbalo vsechno mozny. No ja mam slupku ASUS…
RedMaX 25.05.2019 18:11
RedMaX
Navrhuji: požádat "veličenstva" o rozšíření/přidat kategorii - Černá HW kronika.
M-Pol 25.05.2019 15:13
M-Pol
:-D Zajímavá myšlenka.
mif 25.05.2019 15:16
mif
on snad někdo příčetný používá tyhle plesnivý softwéry od výrobců desek (různé ovládací centra a jak…
tomiksa 25.05.2019 21:55
tomiksa
Viz diskuze, BFU to pouzivaji a podle nich, cim vice nainstalovaneho balastu, tim lepe. Bohuzel. Vy…
RedMaX 26.05.2019 03:15
RedMaX
Smutná (možná ale veselá) pravda. Na Linuch (používám pouze Ubuntu, su blbý) nepotřebuješ nic. Nains…
mif 26.05.2019 09:26
mif
Co to opet meles. Co ma uvedeny problém spolecného s ovladacema a linuxovou distribuci ? Podle tech…
XoXoChanel 26.05.2019 09:43
XoXoChanel
Prumerne inteligentni v PC znaly clovek si ty aplikace instalovat vubec nebude. Clovek, ktery pracuj…
RedMaX 26.05.2019 10:06
RedMaX
- Nic neobhajuju. Opet mi zacinas podhazovat do pusy veci které nejsou pravda. - Na linuxové distrib…
XoXoChanel 26.05.2019 10:08
XoXoChanel
Ano stačí to jen nenainštalovať, no keďže sa jedná o oficiálny software od výrobcu HW (Asus) tak to…
Mlocik97 26.05.2019 12:11
Mlocik97
Co to tu píšeš, Asus už na to záplaty do desky vydal v podobě opravného biosu.
kaparzo72 26.05.2019 14:23
kaparzo72
Ano presne tak. Jiz pred tydnem vydaval zaplaty kde prioritni byla vunerabilita (zranitelnosti) Micr…
XoXoChanel 26.05.2019 15:13
XoXoChanel
Technicka. Jinak uz tu na vase nesmysly nebudu reagovat, ja jsem zpravicku dal, kazdy ma moznost se…
RedMaX 26.05.2019 15:33
RedMaX
Technicka : Od cloveka, co nedavno psal, ze Intel ma o proti AMD vykoné jen jedno core a zrejme ani… poslední
XoXoChanel 26.05.2019 15:42
XoXoChanel

To je sila.

To teda opravdu je ty bezpecnostní audite.
Sorry, ale jses jak malé dite. Prestala ti jet zvukovka od Asus a od té doby je nahovno (a né jen) tu slepicis kazdou poplasnou zpravu co najdes na netu.
* O backdor uz jsi zde jednou daval v breznu, ctes nebo rozumís vubec tem zpravam co sem davas, nebo jen spamujes co ti internet podhodí?

Asus = zdroj viru a je jim to jedno.

Kolik ti je proboha ?
Bezpecnostní chyba byla nalezena a Asus na to reagoval uz na zacatku roku (ze je mu to jedno není pravda) a nasledovne ji byly odstaveny servery dokud nebude opravena a servery zabezpeceny (aktualizovany, nové certfikaty a opatreni proti MitM), jak se k tomu od te doby (2018) postavil D-Link nevim.

Zrovna v te zvukovce, jak uz jsem tu psal, ktera se zacala po par letech vysirat, asi jsi ji nepouzival dostatecne dlouho.

Navic stejne lze mluvit i o vsech ostatnich firmach, co dnes delaji hardware. Pravda to ale neni, maximalne sambilionk mel stesti na Asus, nekdo jiny bude mit stesti na MSI, nekdo jiny na AsRock, Gigabyte, .... Pak jsou ale lidi, co stesti na dobry kus nemeli a bohuzel pomer a mnozstvi lidi je dnes pro vsechny znacky stejne, vsechno je jen sazka do loterie a neni uz nic na co by se dalo na 100% nebo aspon na 99% spolehnout.

Ale o tom aktualitka neni. Aktualitka se tykala toho, ze Asus zacal lajdacit i co se tyka softwarove vybavy a chyba strida chybu. Takze aktualitka je spis doporucenim vyhnout se veskeremu softwaru od Asusu, ktery neni k jeho hardwaru bezpodminecne nutny. Coz me pripomnelo meho kamose, kteremu jsem doporucil na odecitani teplot a zateze MSI Afterburner, ktery nainstaloval. Ale ma grafiku od Gigabyte, tak nainstaloval i veskery balast od nich a ma zakladovku od Asusu, tak taky veskerej pridavnej balast delajici opet totez, nainstaloval. V tomto pripade teda jasne plati, ze mene je urcite vice. Ale jemu to vysvetlit nejde.

Zrovna v te zvukovce, jak uz jsem tu psal, ktera se zacala po par letech vysirat, asi jsi ji nepouzival dostatecne dlouho.

Asi nepoužíval no Asus Xonar D1 ,skoro nonstop bezchybnýho provozu 8 let,vs druhej komp Creative kde se sem tam drbalo všechno možný.:-)

Tak u všeho HW můžeš mít kliku nebo smůlu,teď vybírám novej PSU třeba a platí to i u novejch High-End Seasonů,Corsairů že skapali do roka a uvnitř zápach po spálenině viz fora komenty uživatelů,jenže to by pak člověk asi nekoupil vůbec nic.Jinak prkno ASUS M2N-SLI Deluxe starý 11 let pořád bezchybnej provoz i když sem ho teď odstavil ono tam paradoxně začínaj odcházet plasty jako páčka co jistí GPU,držák CMOS baterky atd,ale HW,soft ok pořád.

Uzasny, tobe vydrzela tak dlouho, ale slupka Creative se drbalo vsechno mozny. No ja mam slupku ASUS Xonar DX/XD, za to Creative Sound Blaster PCI 128 CT4810 uz oslavila 20te narozeniny a furt funguje. Takze jsem te trumfnul. :-)

Jinak se shodnem, dneska se sype vsechno, uplne jedno, jestli si koupis Asus nebo Gigabyte, doby, kdy je Asus prevysoval o tridu jsou obavam se nenavratne pryc.

Ale jak opakuju, aktualitka neni o sypani se hardwaru, ale o tom, ze Asus uz prdi i na software. V takovych problemech snad bylo jen Lenovo, kdyz lidem davalo vira do notasu uz z vyroby, protoze se jim tam nekdo naboural primo do vyrobniho zavodu.

on snad někdo příčetný používá tyhle plesnivý softwéry od výrobců desek (různé ovládací centra a jakoby důležitté SUpport utility), co se tváří jako že jsou naprosto kruciální k běhu systému a přitom je to bloatware jako říp
/Na linuxu je to také problém?

Viz diskuze, BFU to pouzivaji a podle nich, cim vice nainstalovaneho balastu, tim lepe. Bohuzel.

Vyrobci obvykle linux nepodporuji a na linuxu dela bud ovladac primo komunita nebo si stahnes pouze ovladac od vyrobce cipu. Problemy se teda tykaji pouze PC s Windows.

Co to opet meles. Co ma uvedeny problém spolecného s ovladacema a linuxovou distribuci ?
Podle tech prispevku ze stranek (cznew etc) odkud ty clanky beres a komentaru co ti tam lidé pisou na ty samé hlouposti které opakujes i tady, tak "vazne" uz te berou fakt uz jen lidi tady..

tomiksa
- Né, na Linuxivych distibucich ten SW neni, navic ciblovana byla predevsim "ASIE" a sance ze by jsi byl napadem u sebe doma je jako by te mela spehovat FBI. Oba zajimaji zcela jiné ryby a uplne jinde..
* Ta sluzba je momentalne offline tudiz nemuze byt aplikovan pomoci updatu. Pro ty pomalejsi si tu aplikaci nainstalovat a kusit osobne nez placat hovadiny (tim nemyslim tebe tomiksa).

- Nic neobhajuju. Opet mi zacinas podhazovat do pusy veci které nejsou pravda.
- Na linuxové distribuce ta aplikace neexistuje, tudiz neni co instalovat, to je "fakt" né zastavani, ze se napadeni tyka prevazne asie je "fakt", né zastavani.
* To ze tu pri kazdém problému neskacu a nekricim "konec celého sveta" neznamena ze se neceho zastavam. Ono, kdyz tady potom ti lidi chodi a vidi neco takového psat stribrného radce tak tomu veri a zbytecne panikari, pritom staci tu aplikaci neinstalovat, nepouzivat, nebo ji jen zkratka odinstalovat.
Kdybys tomu dal normalni nadpis, napsal "Doporucuji Vam tu aplikaci odinstalovat, nebo nepouzivat" jelikoz Vam muze hrozit to nebo to, aby jste se vyvarovali moznému napadeni, nerekl bych nic, jelikoz jsme to uz jednou resili v breznu a dopadlo by to stejne : https://pc.poradna.net/flashes/2909317-asus-siril-backdoor
(IMHO zkratka zbytecne prehanis, at te k tomu vede cokoliv. Pritom par let zpatky jsi dokazal dat i normalni radu, nebo aktualitu bez techto bla bla okolo.)

Ano stačí to jen nenainštalovať, no keďže sa jedná o oficiálny software od výrobcu HW (Asus) tak to průser je. A Asus je fakt neco, na čo nadávky nestojí... rovno skopať tých čo to programujú... žiadny software od výrobcu i kdyby nepotřebny by nemali byť problematický..... jinak Asus má velké problémy aj s drivermi, nie len s nepotrebnym SW.

Technicka. Jinak uz tu na vase nesmysly nebudu reagovat, ja jsem zpravicku dal, kazdy ma moznost se seznamit.

ZombieLoad, RIDL, Fallout - neexistuji zadne zaplaty ve smyslu, ze by to diru v procesoru zavrelo. Nelze. Procesory zustanou s chybou uz navzdy. Nejlepe je chytit a vyhodit, ale samozrejme ani ja to neudelam, nekradu. Co se da pomoci zaplaty a pripadne vypnutim HT v BIOSu, je to, ze se da ponekud snizit riziko, ze nekdo chybu zneuzije. Proste to bude mit tezsi, ale pokud si s tim da praci, tak stejne to prorazit jde. :-/

Technicka : Od cloveka, co nedavno psal, ze Intel ma o proti AMD vykoné jen jedno core a zrejme ani nevi jak funguje a co je to TurboCore, pak tezko .. tedy jak sam pises "pusobi to pak tak maximalne smesne"
ASUS to provide BIOS updates addressing Intel Microarchitectural Data Sampling (MDS) vulnerabilities, also known as ZombieLoad, RIDL, and Fallout
* Jakési "zavreni der v procesoru" nevidim ze by tu nekdo neco takového psal, to jsis opet od nekud dotahl a fantazirujes jen ty sam.
Asus aktualizce v podobe Update BIOSu vydal (i kdyz v tvém svete neexistuji), ze ti to nepisou na internete, za to ti nemuzu, rikej se tomu jak chces nic ti dokazovat nepotrebuju..

Zpět na aktuality Přidat komentář k aktualitě Nahoru