Předmět Autor Datum
Typicky nesmysl od DD. 10nm od Intelu se priblizne rovna 7nm od ostatnich, nekdo dokonce rika, ze r… nový
RedMaX 03.08.2019 07:20
RedMaX
Intel ted hlavne zajima "Xe" (vyvoj grafickych karet, cpus jen taktuji, nebo zmensuji, nepotrebuji m… nový
XoXoChanel 03.08.2019 10:33
XoXoChanel
Kaslu na chyby, zatim mi porad soucasne PC s i7-6700 slape a dokud pojede, tak nebudu utracet za nic… nový
RedMaX 03.08.2019 11:35
RedMaX
Já bych AMD v notebooku bral hned, protože poslední U-modely jsou hrozné. Sice to má 4 jádra, ale pe… nový
touchwood 03.08.2019 11:20
touchwood
Acer modely s RyZenem nabizi. ]:) Vazne: Ty HP notasy, ktere ted hodne slapou i na RyZenech nejsou… nový
RedMaX 03.08.2019 11:31
RedMaX
Problém je, že výrobci ntb jsou OEM odběratelé (stejně jako dodavatelé serverových řešení "na klíč")… poslední
Kachlík 04.08.2019 16:42
Kachlík

Typicky nesmysl od DD.

10nm od Intelu se priblizne rovna 7nm od ostatnich, nekdo dokonce rika, ze rovnitko by bylo, kdyby ostatni pouzivali spis 6nm. Proste maji jinou metriku vypoctu toho cisla.

Ty 4/8 procesory jsou ale jen pro notebooky a jeste ke vsemu pro usporne notasy, takze to dava smysl.

Ice Lake pro desktop vubec nebude.

---

Situace je ted bohuzel takova, ze Intel pro desktop nema nic nez Coffee Lake Refresh a na naco noveho si nejspis jeste rok pockame. Pocitam, ze AMD s RyZenem 3000 zacne v desktopu Intel drtit a ze za rok uz bude mit i Intel uplne jine ceny nez dneska. Taky ale bude hodne zalezet, jestli se AMD okoti v noteboocich, protoze zatim tam vladne Intel uplne jednoznacne.

Intel ted hlavne zajima "Xe" (vyvoj grafickych karet, cpus jen taktuji, nebo zmensuji, nepotrebuji mezi-vydavat. Procesoru maji na truhu dost "takova je situace"). AMD zadnou solidni GPU posledni dobou nevydalo, vse jsou jen pretakty na jadre RX4** nebo polofunkcni VII* na HBM2.
* Tick-Toc je u Intelu roky stale ten samy, proc spekulovat kdy maji i pro verejnost oficialni kalendar.

PS : Na snizeni cen nekteri pacholci cekaji uz pres 3 roky od vydani Ryzen a vzdy je to pristi rok "uvidime". Je dobré a na case si uvedomit, ze Intel je na trhu uz nejakou dobu, ceny si drzi a (dokud budou mit stale dobrou akciovou cenu) drzet i bude.
* Jedina vyznamna zmena v cenach byla sleva kdy se predeslé i7 zacali prodavat za cenu i5, i5 za cenu i3 a i3 za cenu Celeronu, potom co pri vydani Ryzenu dastali jejich oznaceni.

Redmax
- Me spis zajima jak to ted budes delat. Deravy Intel jsi se zaprisahl ze uz pouzivat nebudes, zakladni desky Asus, etc jsi také vyradil, ted je to i AMD a Google a drtiva vetsina pocitacovych her.
- Clovece vzdyt z tebe se jeste jeden den snad stane "normalni clovek" nezavysli na modernich technologiich :-D
* Mozna si tim chtelo projit trochu driv. Tak pak clovek doporucuje veci podle toho jaké jsou a né podle toho jak se jmenuji, nebo podle toho co o nich pisou na internete .. (on te zas ten tyden "na chalupe" da dohromady a postavy na nohy neboj)

Kaslu na chyby, zatim mi porad soucasne PC s i7-6700 slape a dokud pojede, tak nebudu utracet za nic. Ovsem i5-9600 a i7-9700 maji 6/6 a 8/8, takze tam zadny hyperthreading neni, coz vetsinu SpektraMelta chyb pokryva. Na jednu stranu debilni reseni od Intelu, na druhou stranu, se toho pacholci zbavili jednoduse. :-)

Jo, chalupa byla OK. Minuly tyden byl skvelej, pocasi taky vyslo, za to tenhle tejden by v praci i mimo ni pekelnej. Jeste bych mel mit tyden nekdy koncem srpna nebo spis pocatkem zari. :-)

Zpět na aktuality Přidat komentář k aktualitě Nahoru