Jsou zobrazeny jen nové komentáře. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Problémy Intelu nekončí, 7nm proces má zpoždění 12 měsíců.
RedMaX 24.07.2020 22:28
RedMaX
Taketo problemy vzdy boli, ale mam pocit, ze je to 1x v historii, co su akcie AMD nad akciami Intelu…
fleg 25.07.2020 08:37
fleg
To jo, ja to sem chtel dat zrovna jako novinku, ale takhle to taky staci. Ono to souvisi, Intelovo t…
RedMaX 25.07.2020 09:18
RedMaX
ovsem u grafik uz je tam hodne otazniku a dlouhodobe nevis, jak si budou vest. Ale podle mě si ty g…
MM_tank 25.07.2020 19:12
MM_tank
Nepredbihal bych. Ale pokud by skutecne byly RTX 3000 postavene v Samsungu 8nm, tak by to nejspis pr… nový
RedMaX 25.07.2020 23:54
RedMaX
Vůči konkurenci chápu, zpoždění chápu, rozhořčení z lži Intelu chápu, ale kdyz si vemu ze i v mém An…
HPET 25.07.2020 11:24
HPET
osobně je to nějak jedno jestli mám v PC 14 nebo 7nm CPU Problem je v tom, ze aby Intel dosahl na s…
RedMaX 25.07.2020 16:31
RedMaX
To ano, nepopírám že dnes nemá cenu kupovat 14nm CPU když se ti nabízí 7nm se stejným nebo i lepším… nový
HPET 27.07.2020 11:37
HPET
Problémy Intelu nekončí, 7nm proces má zpoždění 12 měsíců. A to uz AMD oznamilo 5nm ZEN 4 na 2021 :… nový
HPET 29.07.2020 14:16
HPET
Tak zahada je asi objasnena. AMD dnes zverejni svoje vysledky za 2Q. Bez ohladu na to ake tie vysled… nový
fleg 28.07.2020 17:29
fleg
Tak moje rady si k srdcu neberte, AMD dnes spravilo dalsich 13%. Intel sa naopak prepada. poslední
fleg 29.07.2020 21:58
fleg

To jo, ja to sem chtel dat zrovna jako novinku, ale takhle to taky staci. Ono to souvisi, Intelovo trapeni ne a ne skoncit a akcie na to reagujou. Bylo by to horsi, kdyby Intel nemel i jine cinnosti - ruzne cipy sitovek, flash, modemy, embedded cipy, kde se mu dari vic. Naopak u AMD je to otazka, procesory budou Zen 3 pravdepodobne zase super, do toho letos konzole PS a XB, ovsem u grafik uz je tam hodne otazniku a dlouhodobe nevis, jak si budou vest.

ovsem u grafik uz je tam hodne otazniku a dlouhodobe nevis, jak si budou vest.

Ale podle mě si ty grafiky povedou slušně. Těm z řady 5x00 víceméně chybí jen raytracing. A podle toho nového konektoru na nvidii mi to přijde že to nvidia posrala se spotřebou podobně jako intel.

Podle DDwordu se snažila tako moc vyjednat u TSMC slevu na 7nm až s ní TSMC vyjebalo a nvidia 3x00 bude na Samsung 8nm a bude víc žrát.
http://www.ddworld.cz/aktuality/graficke-karty-gpu/nvidia-uz-chysta-refresh-rtx-3000-grafik-je-totiz-pravdepodobne-ze-na-rdna2-letos-nestaci.html

Pochopitelně si někdo rýpne do zdroje...ale informaci že nvidia 3x00 bude na Samsung 8nm místo TSMC 7nm lze najít i jinde.
https://www.notebookcheck.net/NVIDIA-RTX-3000-Ampere-cards-might-be-built-on-Samsung-s-8nm-process-instead-of-TSMC-s-7nm-node.478934.0.html
A fotky obřího 12V konektoru jsme viděli všichni. Docela to do sebe zapadá.

Nepredbihal bych. Ale pokud by skutecne byly RTX 3000 postavene v Samsungu 8nm, tak by to nejspis problem byl. Ovsem uz ted uniky rikaji, ze RTX3080 ma byt 20% nad RTX 2080 Ti. A to je na proces od Samsungu pomerne znacny narust vykonu. Tudiz spis si myslim, ze RTX se bude vyrabet normalne u TSMC 7nm a levnejsi GTX pujdou k Samsungu.

Druha vec je cena, uvidime, jak ji postavi AMD a jak NVidia. Ja urcite nejakou kartu potrebuju a tudiz neco poridim hned jak to vyjde. Klidne AMD grafiku, bude-li vykonejsi nebo vyhodnejsi. Nicmene narazel jsem na to, ze vykonovy zazrak se od AMD ceka uz tri generace: Vega, Polaris, Navi a stale na nej nedoslo a stale hrajou druhe housle, proto pisu, ze stale je tam hodne otazniku a zustanou, dokud nevidaji Navi 2.

Vůči konkurenci chápu, zpoždění chápu, rozhořčení z lži Intelu chápu, ale kdyz si vemu ze i v mém Android TV boxu mám 16 nm CPU mě osobně je to nějak jedno jestli mám v PC 14 nebo 7nm CPU.
Jen mi případne trochu zbytečné jako koncový user to tak hrotit, neřeknu kdyby 7nm přinášelo něco tak extra.
(situace se jednou otočí a to pořádně s Tangle Lake, zde pokud vím v tomto směru AMD nemá žádný vývoj, a až přijde na quantum computing systémy bude mít Intel malou konkurenci. Šušáká se i o přípravě CPUs bez křemíku na bazi uhlikových nanotrubic (s čím přišel analog device jestli se nepletu) což může být dobrá oportunita .)

Burza.
Po oznámení zpoždění 7nm nepotěšili investory. Apple (Apple Silicon Mac) etc přejdou na AMD. Intel@XE to určitě nezachrání.
AMD ted bude osazeno na místo Intelu do CN serveru, kde si Intel držel byl datový segment, OEM, ztrátou těchto zakázek to burzou může hnout jeste víc jestli strati dalsi investory.
( Intel zůstává stale pevnější, s přibližně 260 miliardami, oproti 71 miliardám pro AMD. Ale před několika dny ztratil své vedoucí postavení v této oblasti vůči společnosti NVIDIA "poprvé za 15 let" ) :
https://www.tomshardware.com/news/amd-stock-price-surpasses-intels-for-first-time-in-15-years

osobně je to nějak jedno jestli mám v PC 14 nebo 7nm CPU

Problem je v tom, ze aby Intel dosahl na stejny vykon, ktery nabizi AMD na 7nm, musi na 14nm navysit plochu toho cipu, coz znamena vyssi energetickou narocnost a tim i vyssi vyvin odpadniho tepla. Intelovy procesory posledni generace, tak odebiraji vic energie a take vic topi nez stejne vykonne AMD procesory a to uz treba me vadi, protoze vic topeni, vic vetraku, vic hluku, to nechci. Proto jsem poprve v zivote sahl po procesoru od AMD do sveho pocitace.

To ano, nepopírám že dnes nemá cenu kupovat 14nm CPU když se ti nabízí 7nm se stejným nebo i lepším výkonem (ale před příchodem 7nm byly až 3 větší procesory což neznamená ze byly hned vytápěci bytu. Tady si to Intel sral sám s tou jeho 'delid' sedivkou o proti AMD který IHS pájel) .
Pak jestli je to Intel nebo AMD je mi nějak jedno, v případě že splňuje mé požadavky a jestli má i dobrou cenu tak neřeším barvu krabičky. Ovsem superiorita AMD nad Intelem s příchodem 7nm CPU Ryzen od AMD se nedá přehlédnout :)

Tak zahada je asi objasnena. AMD dnes zverejni svoje vysledky za 2Q. Bez ohladu na to ake tie vysledky budu akcie rastli uz pred zverejnenim, spravil to ak aj Netflix pred par dnami a po zverejneni uspesneho 2Q akcie spadli...btw stratil som tam dost penazi pritom a dodnes nechapem preco.
Vlastne viem...tie akcie vystupali este pred tymi vysledkami a podobny vyvoj predpokladam aj pri akciach AMD...takze ak mate nakupene odporucam este dnes predat.

Zpět na aktuality Přidat komentář k aktualitě Nahoru