Přidat aktualitu mezi oblíbenéZasílat nové komentáře e-mailem NVidia kupuje ARM

Ve zkratce: ARM jsou vyvojari hardwaru konkretne procesoru, ktere se pouzivaji treba do tech mobilu. Rozdil od Intelu nebo AMD je, ze tyto firmy si to navrhnou, vyrobi a prodaji. ARM to jenom navrhne a nasledne ten svuj "papirovy" procesor prodava zajemcum z rad firem, ktere si ho bud upravi a pak vyrobi nebo ho proste vyrobi tak, jak ho dostanou navrzeny od ARM. (Vlastne delaji stejnym zpusobem i grafiky.)

Mimo jine ARM zaklad pouziva i Apple. NVidia si takto take zakoupila od ARM pred casem licenci a vyrobila vlastni SoC, ale pohorela. Duvodem ani nebylo to, ze by to NVidia vyrobila blbe, ale nekteri dalsi z oboru se ji zalekli a cenovou valkou a nepodporou nvidiackeho reseni je donutili se z trhu stahnout. Ted NVidia koupila ARM a bude mnohem silnejsi. .Muze zkusit comeback, ale spis se bude orietnovat na vypocetni (minimalne automotive) trh, kde muze nakup ARM i prakticky zuzitkovat.

Kdybych to zase hodne zjednodusil s nejakym vyhledem dopredu, tak nejspis az bude stavet dalsi GPU farmu jako dostavela ted, tak uz ji ty GPU nebude pohanet AMD Epyc procesor, ale vlastnni ARM procesorove reseni. :-)

Reakce na komentář

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj komentář:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět na aktuality