Přidat aktualitu mezi oblíbenéZasílat nové komentáře e-mailem Bezpečnostní diry v televizorech TCL

Shell a ze nejsem su je v korenovém adresari ukázané úmyslně. Kdybych byl pod root právy nebo dal návod jak postupovat, tak už by to bylo ilegalni (na jednom jejich portu připojuje root bez hesla tak si to zkus), pracuji s daty a nic takového jak se hrabu pod root někomu v OS bych určitě neriskoval publikovat nekde na veřejném webu pod mou IP, nebo by jste tu snad takový článek nechali ? Stačí říct klidně ti pošlu detailní rozbor přes SZ.
Další vec jsou vychozi TCP/IP adresy a co odesílánjí. Třetí je výskyt malware v app stačí do Google napsat TCL + Malware.

Podívej se na detail nového patche : https://nvd.nist.gov/vuln/detail/CVE-2020-27403 :

Chyba zabezpečení v řadě TCL Android Smart TV V8-R851T02-LF1 V295 a níže a V8-T658T01-LF1 V373 a níže od společnosti TCL Technology Group Corporation umožňuje útočníkovi v sousední síti libovolně procházet a stahovat citlivé soubory přes nezabezpečený webový server běží na portu 7989 se seznamem všech souborů a adresářů. Neprivilegovaný vzdálený útočník v sousední síti může stáhnout většinu systémových souborů, což vede k odhalení vážných kritických informací. Některé televizní modely a / nebo verze FW mohou také vystavit webový server s celým souborovým systémem přístupným na jiném portu.

Nic nafoukle není .. Toto je smutná realita některých "chytrých televizí".

Za dalsie...kto normalny si kupi TLC TV?

A proc by nemeli ? Jednu 55 QLED jako druhy televizor od nich mam a je docela kvalitni. Jak obraz tak zvuk. Jediné na co by meli zatlačit je SW optimizace a jejich AI alogirmech. C81 s integrovaným audio systémem Onkyo a 100Hz obrazovkou, 1cm ramecek stačí i náročnějším. (navíc teď dávají slevové kupony, kde ti vyjde pod 699$ z 800. Pochybuji že seženeš výhodněji)
IMHO momentálně poskytuji dobré ration cena/obraz aniz by člověk musel hodne utrácet. Není divu že patří mezi druhé největší prodejce televizí. Jen v některých částech Evropy nejsou tak známý.

Reakce na komentář

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj komentář:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět na aktuality