Přidat aktualitu mezi oblíbenéZasílat nové komentáře e-mailem Tak nám zase "oprava" od MS rozbila tisk - tentokrát KB5004945 rozbila tiskárny Zebra

Po instalaci update KB5004945 do Windows 10 přestane fungovat tisk na tiskárnách štítků Zebra. Ne na všech modelech, jen na těch nejpoužívanějších. :-) (LP 2844, ZT220, ZD410, ZD500, ZD620, ZT230, ZT410 a ZT420).
Řešení je snadné - odinstalovat KB5004945 a vypnout Windows update.
MS o problému ví a pracuje na opravě. A já po desítkách odinstalovaných KB5004945 čekám, co ta nová oprava rozbije...

Zdroj: Kurt
Předmět Autor Datum
Chtěl jsem dát "zajímavé" (je to zajímavost a zaujalo mě to) i "nezajímavé" (je to klasika, že aktua…
L-Core 09.07.2021 12:07
L-Core
Si asi slabý používateľ, čo zrejme s OS skoro nič nerobí, len to má ako spúšťač aplikácií. Pri akejk…
Ale 09.07.2021 14:12
Ale
trocha hlbšej práce so systémom, resp. profesionálnej práce s počítačom Asi nejsem dnes úplně ve f…
mirha 09.07.2021 14:35
mirha
Neziadaj prosim ta vysvetlenie od mentala s diagnozou brouka Pytlika. nový
fleg 10.07.2021 09:52
fleg
Tak to môžem začať u súborového systému a shellu, a skončiť asi o rok u sieťových služieb napríklad.… nový
Ale 10.07.2021 11:59
Ale
A co bych jako měl se systémem dělat? Nainstaluju, nastavím preference, tiskárny, sítě… a dál mě nez…
L-Core 09.07.2021 14:53
L-Core
No presne ako hovorím, ten systém používaš len ako otvárač aplikácií a tam to končí. Btw k tomu nast…
Ale 09.07.2021 16:43
Ale
Si uvedom si chlapce. ze L-Core sedel z apocitacom, ked si ty nahanal drevenneho kacera po dvore. Na… nový
fleg 10.07.2021 09:51
fleg
Aha vidím že si vyveštil môj vek,.... zároveň hneď urážaš ako nevychovaný kokot (alebo YouTuberista,… nový
Ale 10.07.2021 11:22
Ale
Myslim, ze si mladsi, pretoze mladost by tvoju debilitu ospravedlnovala. Ak si uz mimo teenage veku… nový
fleg 10.07.2021 11:31
fleg
:-D celkom slušne o sebe rozprávaš, myslím si. Stále narážaš na vek, to má byť asi nejaký zaujímavý… nový
Ale 10.07.2021 11:32
Ale
Sokolíku, Fleg už zapomněl víc, než tys kdy věděl a vědět budeš. Že vás nevychováváme my "starci"? M… nový
mif 10.07.2021 12:42
mif
Takže Fleg vie programovať v niekoľkých jazykoch, pracovať s databázami, vie pracovať s Kubernetes,… nový
Ale 10.07.2021 13:12
Ale
Programovat neviem, si lepsi, takze mozes odist s pocitom vitazstva. Idealne navzdy a definitivne. A… nový
fleg 10.07.2021 22:13
fleg
No ale ony Windows jsou jen zavaděč/spouštěč aplikací! Co jiného bych měl od toho očekávat? Ano, um… nový
L-Core 10.07.2021 16:09
L-Core
Nejde o to že TC potrebuješ z dôvodu že to potrebuješ, ale ide o to že to potrebuješ z dôvodu lebo v… nový
Ale 10.07.2021 18:18
Ale
Ano, pro mě je vestavěný Explorer naprosto nepoužitelný a bez TC jsem jako bez ruky. Nevadí mi to. A… nový
L-Core 10.07.2021 18:46
L-Core
V pohodě, já to bez toho pluska přežiju. :-) Tyhle štítkové tiskárny používají ti, kteří něco posíla… nový
Kurt 09.07.2021 22:49
Kurt
Takže bud pojede tiskárna, nebo PC bude vystavené nebezpečí PrintNightmare je tak ? Po tom co cele d… nový
HPET 12.07.2021 10:20
HPET
:-D nový
mif 12.07.2021 13:41
mif
My používáme ZD420, těch se to buď netýká, nebo má korporát nastavený zpožděný instalace updatů a je… nový
Prasak 12.07.2021 21:26
Prasak
Tak už nám vydali opravu opravy: https://support.microsoft.com/en-us/topic/july-13-2021-kb5004237-os… poslední
Kurt 15.07.2021 22:28
Kurt

Chtěl jsem dát "zajímavé" (je to zajímavost a zaujalo mě to) i "nezajímavé" (je to klasika, že aktualizace něco rozbijí) najednou, ale to nejde :)

S verzí W10 Pro mám nastaven odklad všeho na 30/365 dní a spoléhám na to, že to MS mezitím vždycky nějak opraví. Za cca 3 roky s W10 mi tahle metoda nikdy neselhala, nikdy jsem s ničím ve W10 problém kvůli aktualizacím nezaregistroval.

Si asi slabý používateľ, čo zrejme s OS skoro nič nerobí, len to má ako spúšťač aplikácií. Pri akejkoľvek čo i len trocha hlbšej práce so systémom, resp. profesionálnej práce s počítačom už narážaš na chyby Win10 aj bez aktualizácií. S aktualizáciami je to len omnoho omnoho horšie.

Tak to môžem začať u súborového systému a shellu, a skončiť asi o rok u sieťových služieb napríklad. Rozpisovať sa mi to tu fakt nechce lebo to by za prvé mi zabralo hodne veľa času a za druhé by sa to ani nezmestilo do príspevku (čo už som bol rozpísaný a skutočne sa mi to nezmestilo, tak som to ani neposielal, a pri tom som bol asi v 1/10)

A co bych jako měl se systémem dělat? Nainstaluju, nastavím preference, tiskárny, sítě… a dál mě nezajímá.

Práce se soubory: Total Commander, práce s multimédii: příslušné programy třetích stran, práce s dokumenty: MS Office + PDF X-Change, na internet: FF. A pak už jen speciální profesní soft a spousta her.

No presne ako hovorím, ten systém používaš len ako otvárač aplikácií a tam to končí. Btw k tomu nastavenie preferencií tak to je dobrý vtip.

Btw. že potrebuješ na prácu so súbormi aplikáciu tretej strany už hovorí za všetko, a aj tak je práca so súborovým systémom utrpenie.

Si uvedom si chlapce. ze L-Core sedel z apocitacom, ked si ty nahanal drevenneho kacera po dvore.
Navyse vyrastal na dose a slavnom Nortone, nehovoriac o tom, ze TC je urcite lepsi spravca suborov ako vstavany explorer.

Kdepak, vyrůstal jsem na Cobolu, Fortranu a svého času jsem znal i základy assembleru. Dnes už z toho nevím prakticky nic. (L-Core)

Aha vidím že si vyveštil môj vek,.... zároveň hneď urážaš ako nevychovaný kokot (alebo YouTuberista, čo je vlastne tiež nadávka).

Inak je vtipné ako si niektorý myslia že keď majú viac rokov tak sú určite inteligentnejší,... a pri tom sú tak sprostý. To mi pripomína ten jeden post od jednej babičky čo hovorila že na nejakom starom archaickom sálovom počítači niečo robila a začala popisovať o súčasných PC totálne nezmysli.

:-D celkom slušne o sebe rozprávaš, myslím si. Stále narážaš na vek, to má byť asi nejaký zaujímavý argument? A sám si teda teenagerom nebol? Hmm,... až mi je smutno keď vidím zmýšlanie niektorých starcov a potom sa divíme,... btw. nie vy starci nás vychovávate budúcu generáciu (ak by som už akože bol ten s nižším vekom)? Potom neviem kto urobil chybu. Však prečítaj si čo píšeš a ako bežne píšeš príspevky a podľa mňa v očiach mnohých si sám teenager.

Takže Fleg vie programovať v niekoľkých jazykoch, pracovať s databázami, vie pracovať s Kubernetes, vie o Linuxe hore dole všetko možné atď. No neviem. Už tu boli jeho divné chybné keci o databáze v rámci poradne, a je mi aj jasné prečo keď do vyhľadávania napíšem počítač, tak to hľadá minútu. Tak len by ma zaujímalo či mi bude vedieť správne odpovedať čo znamenajú takéto zátvroky [] v regexu. Áno veľa toho možno zabudol, a preto by si nemal honiť ego.

No ale ony Windows jsou jen zavaděč/spouštěč aplikací! Co jiného bych měl od toho očekávat?

Ano, umím pracovat s registrem, prohlížečem událostí či plánovačem úloh, pokud to potřebuju - ale to není gró práce na PC, to jen když něco potřebuji pořešit. A bez TC si opravdu nedokážu práci - a hlavně pořádek na discích - představit. Ty si třeba zase nedokážeš představit, k čemu to potřebuji… prostě potřebuji. Na krávovinky typu "knihovny" si nehraju, bohatě mi stačí adresářová struktura všeho. Audia/videa, fotografií, dokumentů, dat, skladišť (softu, her), záloh atd., jsou to celkem statisíce a statisíce souborů. Při velmi častém kopírování (zdaleka ne jen v rámci mého hlavního PC) právě naopak musí být průzkumník šílený opruz, obzvláště pokud třeba zároveň sleduji stáří souborů. Že naprostá většina lidí takovou potřebu nemá, já jo.

---
:-/ Netuším, co je "vtipného" na nastavení preferencí. Windowsy si upravím dle svých potřeb, nastavím si, co je potřeba, co nastavit/změnit chci. Ty ne? Tvoje věc.

Nejde o to že TC potrebuješ z dôvodu že to potrebuješ, ale ide o to že to potrebuješ z dôvodu lebo vstavaný explorer je nepoužiteľný. Áno Windows je len spúšťač aplikácií a to je ten problém, ako pre teba čo práve len spúšťaš aplikácie je to možno dobré, ale potom teda nemôžeš popisovať o problémoch systému keď ho vlastne nepoužívaš. O tom čo je vtipného na nastaveniach ani neviem či mám začať ako vo Windowse je customizácia obmedzená až skoro nemožná, čo tam vieš nastaviť tak max tapetu/pozadie plochy a tému a to je už polovica možných nastavení... alebo pri tom že tie nastavenia sú roztrúsené v 2 rôznych aplikáciách (ovl. panel a nastavenia) a pri tom nastavenia sú taký chaos že v tom zorientovať sa nevie ani samotný Microsoft (ako to už bolo na nejednej prednáške vidieť).

V pohodě, já to bez toho pluska přežiju. :-)
Tyhle štítkové tiskárny používají ti, kteří něco posílají - typický e-shopy. A když nemůže e-shop expedovat proto, že MS vydal automaticky instalovaný patch nazvany "Oprava zabezpečení", je to pro ně ztráta finanční i důvěry zákazníků. A to není sranda.

Takže bud pojede tiskárna, nebo PC bude vystavené nebezpečí PrintNightmare je tak ?
Po tom co cele dopoledne stráví zábavou a focením přirození na kopírce, se tam asi na klávesnicích trkají do zadku a co z toho vyjde pak zabalí a vydají jako záplatu, jiné vysvětlení nemam, takovy MS Picaso.
To je jak někomu dojít opravit okno, ale rozbiješ mu dveře, a když pak dojde opravit dveře tak ti shodí komín a pošlapou babičce růže na zahrádce.

Zpět na aktuality Přidat komentář k aktualitě Nahoru