Přidat aktualitu mezi oblíbenéZasílat nové komentáře e-mailem Přehřívání iPhonů 15 Pro není chyba hardwaru. Apple už pracuje na nápravě

Přehřívání iPhonů 15 Pro není chyba hardwaru. Apple už pracuje na nápravě

Procesor za to nemůže
V nitru iPhonů 15 Pro a Pro Max se nachází zcela nový procesor Apple A17 Pro, který je první mobilní čipovou sadou postavenou na 3nm litografii. Je to skutečná bestie, která zvládne rozhýbat i plnotučné AAA hry určené pro konzole či počítače. Procesor ale při vysoké zátěži produkuje hromady odpadního tepla a jak to tak vypadá, Apple trochu podcenil vnitřní stavbu telefonů.

Nové iPhony po vybalení můžou produkovat více tepla i kvůli zvýšené aktivitě procesů na pozadí, které se musí přizpůsobit chování a zvykům nového uživatele a chvilku trvá než si všechno takříkajíc sedne. Jedná se o dočasný stav, který postupem času zmizí.

Oprava chyby tak nebude zahrnovat snížení výkonu procesoru a vypadá to, že tato záplata by měla dorazit v rámci aktualizace na iOS 17.1

Takze neni to hardwarem, ale blbou konstrukcí, protože se špatně odvádí teplo - to je zřejmě chyba software.
Oprava (softwarová) nebude spočívat v omezení procesoru, aby se neprehrival, ale zřejmě opraví konstrukci. V Apple jsou kouzelníci.

Komentář k aktualite

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj komentář:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět na aktuality