Jsou zobrazeny jen nové komentáře. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Odporné. Být zaměstnancem, kdybych něco takového našel, dávám okamžitě výpověď.
Ynd0r 18.04.2007 20:22
Ynd0r
to klidne udelat muzes.. jina otazka je byt placen za praci a 7hodin z pracovni doby surfovat na ine…
MKc 18.04.2007 20:24
MKc
Máš pravdu, že to je jiná otázka. Ale myslím si, že každý soudný člověk, který má nějakou důstojnost…
Ynd0r 18.04.2007 20:45
Ynd0r
www.softactivity.com máme na filtru pro proxy ve skupině Spyware. :-)
Vladimir 18.04.2007 20:46
Vladimir
No dobře, říkejme tomu "komerční spyware". Což, když se to veme kolem a kolem, která tool na sledová…
MKc 18.04.2007 21:20
MKc
prakticky je to třeba tak: firma je připojena přes proxy. logy pro 1000 zaměstnanců existují, dají s…
lední brtník 19.04.2007 21:27
lední brtník
mohu potvrdit - vetsinou se firma spokoji s --- objemem dat,auditovacim skriptem(nelegal a nepovolen… poslední
kmochna 19.04.2007 23:49
kmochna

Máš pravdu, že to je jiná otázka.
Ale myslím si, že každý soudný člověk, který má nějakou důstojnost, kdyby našel v počítači od zaměstnavatele Spyware.ActivMonAgent nebo něco podobného, by se mu na tu práci vysral. To je jako mít na hajzlu kamery. Navíc by se to možná dalo i úspěšně žalovat.

Každopádně - pokud vím - u počítačových profesí nabídka zaměstnání o dost přesahuje poptávku, tak nechápu, proč by to nějaký zaměstnavatel riskoval.

prakticky je to třeba tak: firma je připojena přes proxy. logy pro 1000 zaměstnanců existují, dají se zpracovat.
běžně slouží k vyhodnocení objemů přenášených dat, a slouží k přeúčtování nákladů na připojení podle oddělení, jednak může být prvním signálem že někde něco není v pořádku ("porouchaný zaměstnanec").
detailní analýza logů se nedělá, když není důvod kdo by se s tím babral a skladoval. ale - pokud se objeví zmíněný "porouchaný zaměstnanec", není problém třeba programem www.analog.cx udělat dost podrobnou analýzu logu i s grafickými statistikami, trvá to 2s.
asi každé it používá kvůli správě nějaký program pro dálkový přístup na klientské stanice. pokud je třeba něco vyřešit, v normální firmě se it člověk nejdřív domluví že tam vleze. ale u firem, které třeba skrývají ikonu tohoto programu, aby dálkový přístup nebyl poznat, asi není cosi v pořádku. zpočátku se u nás využívala tuším vzdálená plocha. neznám důvod, asi právě proto ža na vzdáleném pc vypnula monitor a nebylo vidět co se děje, se používá jiný komerční program.

čili vedoucí který potřebuje své lidi šmírovat tím co se tu popisuje, místo aby měl přehled čím se jeho lidi zabývají, je u mě chudák. něco podobného nabízí i nějaká česká firma - v záložce reference neměli žádného zákazníka, nikdo se nechtěl chlubit že to používá.

jakkoli jsou většina uživatelů ve firmě useři, vždy se najdou pracoviště s drahým blbým softem který nejede bez admošských práv, které si samy spravují lokální sítě, nebo která si odnášejí notebuky domů (ten by byl s windows mimo doménu a bez admošských práv jen mrtvým železem). tito uživatelé by firmě na něco takového asi brzo přišli - stojí jí to za fízlovací pověst?

mohu potvrdit - vetsinou se firma spokoji s --- objemem dat,auditovacim skriptem(nelegal a nepovoleny soft),zakazane komunikace(icq jen v sobotu) i kdyz chapu snahu zamezeni drbani po mailu - (co si ten sef vzal na tu supr tajnou schuzku na sebe) - doufam ze si to vylustite spravne :)
edit: nemluvim o zvlastnich ukonech kdy pracovnik muze pouze predem zadanou vec - tam je zakazano vse

Zpět na aktuality Přidat komentář k aktualitě Nahoru