Jsou zobrazeny jen nové komentáře. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
reálně: 1. m$ má k dispozici bez problémů stamilióny dolarů na právníky. to žádná open komunita nemá… poslední
lední brtník 19.05.2007 19:47
lední brtník

reálně:
1. m$ má k dispozici bez problémů stamilióny dolarů na právníky. to žádná open komunita nemá (ani s ibm či novellem za zády), proto se nemá šanci obhájit u soudu.
2. m$ si běžně nechává patentovat cizí řešení, která si nikdo nepatentoval a nechal k volnému užití, nebo vznikly v rámci vývoje na univerzitách, bez řádného ošetření různými gnu/gpl licencemi (jistě víte že přepínač ploch, léta používaný na desktopech různých unixů/linuxů je rovněž nedávným patentem m$)
3. m$ průběžně skupuje firmy s nějakým potenciálně zajímavým řešením, kde původní vlastník neměl dost peněz na patent nebo na významnější prosazení na trhu. m$ je potřebuje ne proto aby to sám využil, ale jako nový majitel práv to využívá k vydírání nebo likvidaci konkurence.
4. jistě, i tak se objeví převzaté řešení (na obou stranách, pochopitelně). máte snad někdo peníze na rešerše sw patentů? naopak m$ běžně zdrojové kódy nezveřejňuje. chcete se s ním soudit že použil vaše řešení?

čili v tomto bordelu softwarových patentů nemůže strana která hraje s odkrytými kartami, a která nemá takové finanční prostředky, proti molochu vyhrát.

proto je ztráta času to řešit, "developers-developers" civilizovanější (=méně nenávistný ke konkurenci) nebude, a nezávislý stát irsko bude mimoparlamentní cestou dál podávat své neotřelé nápady, jak do zákona o rybolovu vpašovat přikázání o doživotním povinném placeném odběru desktopů a serverů m$.

m$ má takovou pověst, jakou si vybudoval. kromě faktického vydírání jsou všechno ostatní píár kecy, z obou stran.

Zpět na aktuality Přidat komentář k aktualitě Nahoru