Přidat aktualitu mezi oblíbenéZasílat nové komentáře e-mailem Microsoft dále zjednodušuje legalizaci systému Windows

Publikováno: 4. května 2007Uživatelé nelegálních verzí systému Windows mají další šanci, jak získat za výhodných podmínek legální operační systém.Od 2. května si mohou uživatelé nelegálních verzí Windows zlegalizovat svůj operační systém pomocí OEM licence. Tento zjednodušený model umožňuje uživatelům zlegalizovat všechny operační systémy Windows. Lokální zastoupení společnosti Microsoft tak reaguje na požadavky zákazníků a uživatelů.„Po konzultacích s našimi partnery a v návaznosti na požadavky našich zákazníků se lokální pobočka společnosti Microsoft rozhodla umožnit uživatelům systému Windows legalizaci pomocí OEM licence systému Windows XP nebo Windows Vista. Při rozhodování jsme také zohlednili fakt, že čím dál tím více uživatelů si uvědomuje hodnotu duševního vlastnictví, přehodnocuje své chování a snaží se napravit vzniklou situaci. Proto chceme toto správné rozhodnutí podpořit, a umožnit tak uživatelům legalizovat operační systém Windows jednoduchým způsobem a za výhodných podmínek,“ říká Tomáš Koška, manažer divize Windows společnosti Microsoft v České republice.
...

Předmět Autor Datum
Jinymi slovy akce, kdy bylo mozne OEM licence XP zakoupit samostatne a legalne je instalovat na jede…
Moas 20.05.2007 21:09
Moas
Asi jo, v zásadě to chápu stejně jako ty. O jazykové verzi nevím, ale dle všeho se zdá, že se tahle…
Pavel 20.05.2007 21:33
Pavel
ja zatim zvazuju. Ale shanel jsem EN pro znameho. Nakonec jsme spojili prijemne s uzitecnym a koupil…
Moas 20.05.2007 22:05
Moas
A bylo to v ČR? Nějak jsem nepochopil touhu "provejch" IT používat systém v EN, ačkoli sám svoje Win…
Pavel 20.05.2007 22:15
Pavel
příklad z firmy: používáme výhradně en-windows (v kanclech multilingual). důvody: jednodušší aktuali…
lední brtník 20.05.2007 23:21
lední brtník
jj, v Alzasoftu maji OEM ENU za prakticky stejny peniz, jako OEM CZ. Ale jen s novym PC nebo HW na n…
Moas 21.05.2007 10:51
Moas
jj, v CR. EN system se vyplati, pokud clovek casto pouziva anglicky software, anglicke manualy atd.…
Moas 21.05.2007 10:52
Moas
SK win (xp) verzia na rozdiel od CZ nie je. Predava sa iba EN + language pack (SK). Pokial viem tato… poslední
fleg 21.05.2007 11:34
fleg

Jinymi slovy akce, kdy bylo mozne OEM licence XP zakoupit samostatne a legalne je instalovat na jeden svuj libovolny OS pokracuje ve stejnem smeru, akorat ze navic si muzu vybrat i Vistu? Cool...:-)
A co jazyk? U XP jsem utrel, protoze tato legalizacni akce se tykala pouze CZ a SK licenci. ENU jsem si koupit nemohl...:-(

příklad z firmy: používáme výhradně en-windows (v kanclech multilingual).
důvody: jednodušší aktualizace, možnost transferu do zahraničních poboček, a hlavně - fůru sw se výrobci vůbec neobtěžují testovat na neanglických verzích windows - a u drahého softu a výrobního zařízení na kterém je nasazeno neručí vůbec za nic. ten soft není prodáván v miliónech kopií jako office, a v jinojazyčných verzích už vůbec ne, tak se jim není moc co divit. angličtina je nutné esperanto.
podobným případem jsou třeba serverové os (windows nebo linux enterprise distribuce) - co vím jsou jen v angličtině, samozřejmě s podporou ostatních jazyků.

ještě k původní zprávě: takže oem-eng se dá pořídit za rozumnou cenu? to v minulé akci nebylo. ale s oem bývá potíž když odejde původní ipc na kterém je nainstalovaný, a potřebujem ho nahradit novým železem.

SK win (xp) verzia na rozdiel od CZ nie je. Predava sa iba EN + language pack (SK). Pokial viem tato legalizacia bezi u nas uz par mesiacov (uz v 2006 bezala). Jedinou novinkou co sa mi dostala do ruk za posledny cas je moznost downgradu z Visty na XP, ale aktivacia je mozne len telefonicky (nie cez internet). Vyzera to, ze vela "stastnych" majitelov Vist bombardovalo MS o rychlu moznost prechodu spat na XP.
Inak cena legalizacneho xp sa nelisi moc od ceny klasickeho, takze celkom nechapem o co tu MS ide (stacil by jeden produkt).

Zpět na aktuality Přidat komentář k aktualitě Nahoru