Přidat aktualitu mezi oblíbenéZasílat nové komentáře e-mailem Samsung představil nové Q1 Ultra UMPC s 1,33GHz procesorem

Společnost Samsung již dříve oznámila, že bude v novém roce k dispozici aktualizovaná verze jejích UMPC. Nyní tedy k rodině Q1 Ultra, která byla uvedena v květnu 2007, přidává model Q1 Ultra Premium. Ten přináší především zlepšení procesoru - používá 1,33GHz Intel Core Solo U1500 (ULV verze s nízkým napětím), což je citelný nárůst oproti verzi A110 s taktem 800 MHz.Q1 Ultra Premium
- vydrží pracovat na baterie 7,5 hodiny
- QWERTY klávesnice má větší klávesy než přechozí model
- displej zůstává 7" s rozlišením 1024 x 600
- 1GB paměti
- 80GB pevný disk
- obsahuje WiFi, bluetooth SD/MMC slot, mikrofon, kameruCena včetně Windows XP Tablet PC Edition má být okolo 1400 USD, předchozí modely Q1U se budou zlevňovat.

Jsou zobrazeny jen nové komentáře. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Ynd0re, už jsi si zkusil s nějakým UMPC pohrát? Já jsem byl předtím pevně rozhodnut, že si ten nový…
Paullus 07.01.2008 21:32
Paullus
Konkrétně s tím Soňákem jsem ještě osobně neměl tu čest. Líbil se mi od pohledu a vypadal i docela e…
Ynd0r 07.01.2008 22:24
Ynd0r
Můžeš sem hodit dojmy z I-mate 9502 ??? moc mě to taky zajímá. Popřípadě, kde se dá objednat??? Dík poslední
skalda 18.02.2008 19:53
skalda

Ynd0re, už jsi si zkusil s nějakým UMPC pohrát?

Já jsem byl předtím pevně rozhodnut, že si ten nový od Sony koupím, ale když jsem ho měl v ruce, tak jsem od toho úmyslu štandopede odstoupil. PDA tím kvůli váze a velikosti nenahradíš a jako notebook nevyužiješ.

Napadá mne jediné využití: v nemocnici pro chodícího pacienta; dá se s tím pracovat vleže a když jdeš na WC, můžeš si ho brát sebou...

Konkrétně s tím Soňákem jsem ještě osobně neměl tu čest. Líbil se mi od pohledu a vypadal i docela ergonomicky... ve skutečnosti se s ním dělá blbě?

Několik UMPC jsem si osahal a připadá mi to jako skvělý formát (aspoň pro mě). Teď používám z mobilních zařízení jednak 12" tablet pc, které má hodně přes kilo a je na dlouhodobé držení v ruce bohužel moc těžké a neohrabané. Má výhodu dobrého displeje (1400x1050), ale s mobilitou to není slavné.

Jinak používám různá PDA a komunikátory; teď čekám na objednaný i-mate Ultimate 9502... v mezičase jsem si ze zoufalství pořídil už i HTC TyTN II aka Kaiser (který je docela slušný až na ten katastrofický QVGA displej - je to jako návrat o deset let zpátky). Zařízení kapesních formátů jsou skvělý vynález, ale přecejenom i 640x480 je rozlišení na hranici použitelnosti, nemluvě o nutnosti pracovat přes vzdálenou plochu pokaždé, když člověk potřebuje dělat se skutečnými aplikacemi ve Windows.

Čili mi tak nějak vychází, že UMPC je přesně ten formát, který mi chybí: hmotnost do 1kg, dá se držet v ruce, ovládat perem, jede na něm Vista. Podmínkou je akorát slušné rozlišení (aspoň těch 1024x600) a wifi + bluetooth 2.0.

Zpět na aktuality Přidat komentář k aktualitě Nahoru