Předmět Autor Datum
Ja na tom nevidím nič nelogické. Veď to je normálne. Nechápem, čo je na tom také úžasné. Veď, keď po…
msx. 07.04.2008 00:03
msx.
no, asi si to nepochopil. http://en.wikipedia.org/wiki/Road_Coloring_Conjectu re kdekolvek v tom gra…
MM.. 07.04.2008 01:47
MM..
Lenže ak sú dve farby a jednosmerky, tak ťa to núti chodiť dokola. Znamená to teda, že ako normálna…
msx. 08.04.2008 22:04
msx.
Ale to IMHO nie je urcene pre chodcov :-) Ak ten problem niekto takto definoval, tak to na nieco pot… poslední
MM.. 09.04.2008 17:01
MM..

Ja na tom nevidím nič nelogické. Veď to je normálne. Nechápem, čo je na tom také úžasné. Veď, keď poviem, že treba sa pustiť po modrej, červenej a zelenej a je určené, že každá farba ide iba jedným smerom a vrátiť sa po nej nedá, tak samozrejme sa tam dá dôjsť a nepomýliť sa a nemusím nad tým rozmýšľať ani rok. Ale skôr myslím, že som nepochopil, o čo im ide.

no, asi si to nepochopil. http://en.wikipedia.org/wiki/Road_Coloring_Conjectu re
kdekolvek v tom grafe zacnes, ak pojdes modra-cervena-cervena- modra-cervena-cervena- modra-cervena-cervena- vzdy skoncis v zltom bode. Ako pojdes modra-modra-cervena- modra-modra-cervena- modra-modra-cervena- vzdy skoncis v zelenom bode...
Su urcene len dve farby a jednosmerky, nie 3farby. P.S. ja osobne momentalne zhlavy netusim naco je to dobre, ale na nieco je to asi dobre, ked sa s tym vobec niekto zaobera. :)) Dalo by sa to mozno pouzit aj pri rieseni konecnostavovych automatov, netusim.

Ale to IMHO nie je urcene pre chodcov :-) Ak ten problem niekto takto definoval, tak to na nieco potrebne je (inac by ten problem nikto takto nezadal, ako bol zadany). Treba to brat ako abstrakciu, nie ako nejaku realnu mapu pre chodcov, a nie ze body su nejake mesta, body mozu byt aj stavy nejakeho logickeho automatu apod. Pouzije sa to mozno ako ciastkove riesenie inych problemov ktore uz maju nieco spolocne aj s realitou apod.
Tolko moj nazor (ale nestudoval som dopodrobna ze naco je to dobre, ak ta to zaujima do detailov tak skus google)...

P.S. a nemusis chodit dokolecka, ak si uz v tom bode kde si sa chcel dostat, tak uz v nom mozes ostat :)

P.S.2. trochu som pohladal a vidim ze som sa nemylil, da sa to pouzit pri konecnostavovych automatoch ako sposob ochrany pred chybou vstupu automatu: http://range.wordpress.com/2008/03/23/road-coloring -problem/

The road coloring problem is important in automata theory. It makes the behavior of an automaton resistant against input errors. Once an error is detected, a synchronizing word can reset the automaton to its original state, as if no error had occurred.

Zpět na aktuality Přidat komentář k aktualitě Nahoru