Přidat aktualitu mezi oblíbenéZasílat nové komentáře e-mailem Slováci nemají zájem o Open Document Format

V teto diskusi se plne ztotoznuju s touchwoodem. Myslim, ze sdilime tytez obavy ohledne MS.
Znam nekolik komercnich produktu s tim, ze jsou open source a plati se u nich za support.
Namatkou uvedme Redhat, ten se rocne plati a ta cena je pouze za support. Podle toho tady vypada jednani na helpline redhatu a helpline microsoftu. Tam si helpline neplatis v rocnich poplatcich, tak jsi jim vicemene ukradeny.
Dalsim prikladem budiz napriklad projekt XEN pro virtualizaci, kde v komercni verzi je navic jeddnodussi sprava stroje s virtualnimi pocitaci, nedela se to v prikazove radce, ale da se to cele naklikat.
Dal pak uvedu napriklad projekt PBX asterisk, kde opensource je vyvazovan komercnim ( specializovanym a drahym ) hardware pro spojeni do metalickych telefonnich siti a analogovych telefonu. Nebo prodavaji predkonfugorvany blackbox a lepsi verzi uzivatelskeho rozhrani.
Koneckoncu i u Ubuntu si lze zaplatit podporu. Vsechny tyto projekty bych oznacil za uspesne, prestoze hlavni jejich softwarove vybaveni je s otevrenym zdrojovym kodem. Ono to prinasi i spoustu vyhod. Vylepseni, doplnky a podobne veci muze pomoct vytvorit nejaky nadsenec, ktery za to nechce ani korunu, placeni programatori pak pripadne jen myslenku ucesou do lepsiho tvaru.

Reakce na komentář

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj komentář:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět na aktuality