Přidat aktualitu mezi oblíbenéZasílat nové komentáře e-mailem Windows XP: koupit, počkat nebo už vůbec nekupovat?

Ať už Windows Vista odmítáme z jakéhokoli důvodu (třeba proto, že je výkonově náročný na počítačový hardware) a chceme kvůli tomu mít i na novém počítači vyladěný Windows XP, s nákupem XP příliš spěchat nemusíme. Byť Microsoft pozastavil jejich prodej k 30. červnu. Jak tomu rozumět?

K tomuto datu totiž skončil prodej takzvaných krabicových verzí Windows XP (můžete je přenést z počítače na druhý). Ale OEM varianty (nepřenosné, jsou vázány na konkrétní mašinu) jsou stále v obchodech, což si můžete ověřit i sami. Stačí zavítat do českých webshopů. Windows XP se tam skví v celé kráse.

Koupíme je až do 31. ledna následujícího roku. A pokud si jich prodejce objedná více kusů, pak je samozřejmě může směle nabízet i po tomto datu. Operační systém Windows XP se uchytil i na trhu s levnými notebooky.

Mezi ně patří například Asus Eee PC, MSI Wind nebo Acer Aspire one. Tyto přístroje měly vítr z náročných Vist a výrobci je proto začali osazovat výkonově nenáročnými distribucemi Linuxu. Microsoft se zalekl konkurence a rychle kontroval – prodloužil prodej Windows XP pro levné notebooky až do června 2010.

Předmět Autor Datum
Ta diskuze pod článkem je šílený výblitek. nový
Vladimir 01.08.2008 14:31
Vladimir
Vdaka za tip, velmi dobre som sa na tej diskusii pobavil :)) nový
MM.. 01.08.2008 15:03
MM..
Jako i celé diskuze na Novinkách. To se snad ani nedá nazvat odpadem, to je žumpa. nový
marekdrtic 01.08.2008 17:44
marekdrtic
Já už mám raději do foroty koupeno ("legalizační" OEM) asi dva měsíce :-* nový
L-Core 01.08.2008 17:41
L-Core
to se snad ani neda cist.. :beer: poslední
madzio 06.08.2008 16:27
madzio

Zpět na aktuality Přidat komentář k aktualitě Nahoru