Přidat aktualitu mezi oblíbenéZasílat nové komentáře e-mailem Windows XP: koupit, počkat nebo už vůbec nekupovat?

Ať už Windows Vista odmítáme z jakéhokoli důvodu (třeba proto, že je výkonově náročný na počítačový hardware) a chceme kvůli tomu mít i na novém počítači vyladěný Windows XP, s nákupem XP příliš spěchat nemusíme. Byť Microsoft pozastavil jejich prodej k 30. červnu. Jak tomu rozumět?

K tomuto datu totiž skončil prodej takzvaných krabicových verzí Windows XP (můžete je přenést z počítače na druhý). Ale OEM varianty (nepřenosné, jsou vázány na konkrétní mašinu) jsou stále v obchodech, což si můžete ověřit i sami. Stačí zavítat do českých webshopů. Windows XP se tam skví v celé kráse.

Koupíme je až do 31. ledna následujícího roku. A pokud si jich prodejce objedná více kusů, pak je samozřejmě může směle nabízet i po tomto datu. Operační systém Windows XP se uchytil i na trhu s levnými notebooky.

Mezi ně patří například Asus Eee PC, MSI Wind nebo Acer Aspire one. Tyto přístroje měly vítr z náročných Vist a výrobci je proto začali osazovat výkonově nenáročnými distribucemi Linuxu. Microsoft se zalekl konkurence a rychle kontroval – prodloužil prodej Windows XP pro levné notebooky až do června 2010.

Jsou zobrazeny jen nové komentáře. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Ta diskuze pod článkem je šílený výblitek.
Vladimir 01.08.2008 14:31
Vladimir
Jako i celé diskuze na Novinkách. To se snad ani nedá nazvat odpadem, to je žumpa. nový
marekdrtic 01.08.2008 17:44
marekdrtic
to se snad ani neda cist.. :beer: poslední
madzio 06.08.2008 16:27
madzio

Zpět na aktuality Přidat komentář k aktualitě Nahoru