Přidat aktualitu mezi oblíbenéZasílat nové komentáře e-mailem CHIP uroven clankov

Odoberame v praci casopis Chip, vacsinou ho len zbezne prelistujem, pretoze reklamne clanky ma nezaujimaju a odborne clanky az na vynimky su podla mna slabe.
Po dlhsej dobe som si precital par clankov v cisle 12 a moj nazor sa len utvrdil, ze Chip sa dal na cestu senzacii a lacnych trikov.V clanku s velkym nadpisom Ze zivota hackera uvadzaju pokus so zistenim hesla do Windows pomocou Ophcracku.
Dokonca uvadzaju presne heslo: ftb5@alyx3z.com. Dalej uvadzaju aj casy za ktore sa im podarilo heslo zistit:
Windows XP: 3 min
Windows Vista: 10 minBohuzial zjavne nemali ani potuchy o principe cinnosti Ophcracku a heslach vo Windows.
pre 15 znakove heslo sa totiz neuklada LM hash a toto heslo s tabulkami dodavanymi s ophcrackom nie je mozne zistit, dokonca to nie je mozne ani s tabulkami ktore dodavaju komercne.
Da sa dokonca takmer s istotou predpokladat, ze taketo tabulky neexistuju vobec vzhladom na dlzku hesla a znakovu sadu.Reagoval som na toto vo fore, reakcia je velmi zaujimava...Naozaj nerozumiem tomuto umyselnemu zavadzaniu citatela, pretoze vysledky su preukazatelne vymyslene.Clanok o porovnani jadier OS, tiez nestoji za moc, autor sice zjavne vychadzal z odbornych materialov ale mnoho veci je v nom vytrhnutych z kontextu prip. nespravne interpretovanych.
Clanky o "zazracnych" ladeniach Windows radsej ani nekomentujem.Vydavanie odbornych clankov samozrejme hodnotim kladne ale myslim, ze autor by sa mal niekedy viac zamysliet nad tym o com pise a nehnat sa len za "senzacnymi" odhaleniami.

Jsou zobrazeny jen nové komentáře. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
chip som si kupil raz v zivote, ked tam bol Red Hat ?7.1? a uz vtedy tam nebolo nic normalne na cita… nový
wam_Spider007 07.12.2008 20:23
wam_Spider007
Pro mě je CHIP celkem dostačující a třeba poslední číslo bych si koupil kvůli CloneDVD, které je tam… poslední
nononot 22.06.2009 17:30
nononot

Pro mě je CHIP celkem dostačující a třeba poslední číslo bych si koupil kvůli CloneDVD, které je tam zdarma. Téměř v každém čísle byly obrazy CD/DVD linuxových distribucí. Ta záchranná CD/DVD taky nebyl špatný nápad. Teď ale používám jen Kubuntu, takže to, co je na CHIPu už mě nezajímá.

Zpět na aktuality Přidat komentář k aktualitě Nahoru