Přidat aktualitu mezi oblíbenéZasílat nové komentáře e-mailem Cect i9 (telefon), nastavení mobilního připojení

Cect i9 (telefon), nastavení mobilního připojení

Pořídil jsem si telefon Cect I9 (zřejmě verzi i9+), je to něco jako klon iPhone, plus mínus. U nás se dá pořídit leda na inzerát nebo na Aukru, můj je dovoz.

Telefon podporuje dvě SIM karty (dokonce mají být aktivní obě současně!), což jsem zatím nezkoušel, mám v něm jednu. Má Javu s možností instalací aplikací (ale pozor: pro běh je málo paměti, počet aplikací je omezen a ne všechny jedou - telefon nemá klávesnici, jen jedno tlačítko), přehrávač mp3, wav, m4a a některých videí (mizerné rozlišení a nízký fps), foťák 0.3 MPx (na fotky to není, jen na obrázky), prohlížeč obrázků, kalendář, budík, stopky, ...

Telefon podporuje microSD (Trans flash) kartu, mám 1 GB, max. kapacitu neznám. Displej dotykový (prst/stylus), rozlišení 320x240.

Koupil jsem si od Vodafone předplacenou SIM kartu s kreditem 200 Kč, dnes ji aktivoval (divoká karta) a hned aktivoval vánoční dárek - internet v mobilu na 6 měsíců zdarma, aktivace do pár minut a služba je hned funkční.

Instaloval jsem si do telefonu skvělou Operu Mini, konkrétně http://www.edisk.cz/stahni/78234/opera-mini-4.2.13 216-advanced-en-gb.jar_123.66KB.html Lze nastavit načítání obrázků (ano/ne), kvalitu obrázků (nižší kvalita znamená vyšší kompresi a šetří data), velikost fontu.

Vodafone SIM kartu mám jako SIM1 (telefon podporuje dvě SIM současně), a pro zprovoznění internetu jsem nastavil:
Výchozí obrazovka - Service - Data account - GPRS, první položku jsem přejmenoval na "Vodafone GPRS Cz", a nastavil APN: data.vodafone.cz, User name: wap, Password: wap

Výchozí obrazovka - Service - Wap - Settings - Edit profile - SIM1, první položku jsem přejmenoval na "Vodafone GPRS Cz" a nastavil: Homepage: live.vodafone.cz, Data account: Vodafone GPRS Cz", Connection type: HTTP, Proxy address: 010.011.010.011, Proxy port: 80

A to je vše, profily se musí uložit a aktivovat. Pak spustit Operu, zadat adresu a kochat se.

Pozn.: i9 podporuje pouze GPRS, nepodporuje EDGE, což je docela znát - načítám klasickou www stránku, nikoli wapovou. Opera Mini významně šetří datový tok, ale i tak jsou rozežraný stránky pomalý. Zadávání URL (www adresa) je trochu těžkopádný (absence hw klávesnice), ale dá se zvyknout. Pohyb po stránce je možný jedině pohybem po displeji (prst/stylus). Obecně je ovládání díky chybějící klávesnici těžkopádnější. Reakce telefonu jsou o něco pomalejší, ale dá se zvyknout.

Ptejte se...

Pavel

Jsou zobrazeny jen nové komentáře. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Dobrý den chtěl bych vás požádat o pomoc při internetu na mobil jsem u O2 a mam telefon cect i9 a ne… nový
Antonín 31.12.2009 14:01
Antonín
zdar,já ho mám taky,skoušel jsem ho připojit přez wifi,sít najde,uložim bod,ale připojit nelze po za… nový
daby 03.12.2010 16:51
daby
Jestli to někomu pomůže,tak i9 wifi tv jsem pro Vodafone nastavoval přes jejich techforum.cz podle t… poslední
koneky 12.01.2011 09:30
koneky

Zpět na aktuality Přidat komentář k aktualitě Nahoru