Přidat aktualitu mezi oblíbenéZasílat nové komentáře e-mailem MS má soudně zakázán prodej Wordu...

Zní to jako novinářská kachna, nicméně: http://www.reuters.com/article/marketsNews/idINBNG 53920620090812?rpc=44

A U.S. federal court ruled that Microsoft Corp (MSFT.O) would have to pay more than $290 million in damages to Canadian software firm i4i Ltd for infringing a patent.

Toronto-based i4i, a privately held maker of software for manipulating documents, had claimed in a 2007 suit that Microsoft knowingly infringed one of its patents in its Word processing application and its Vista operating system.

Jsou zobrazeny jen nové komentáře. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Myslim, ze zbran, ktoru MS pouzival doteraz na inych sa obracia proti nemu samotnemu.
fleg 12.08.2009 22:35
fleg
ani by som nepovedal,jedná sa o patent,ktorý umožňuje prevod xml formátu do čitatelnej podoby pre už…
audax 12.08.2009 22:45
audax
Urcite nie je obsahom patentu "pouzivanie XML" (to sa patentovat neda), ale len nieco specialne. XML… poslední
MM.. 13.08.2009 21:29
MM..

ani by som nepovedal,jedná sa o patent,ktorý umožňuje prevod xml formátu do čitatelnej podoby pre užívatela a xml nepoužíva len microsoft vo worde,používa to hocijaký office program,ktorý je postavený na xml,a nielen office,a nielen výlučne od microsoftu...takže skôr by som povedal ,že je to zasa lovenie senzácií za každú cenu,pokial má dostať pokutu za používanie xml microsoft,tak by mal byť postihnutý aj každý iný výrobca softwaru,ktorý to používa vo svojich programoch,alebo nikto.

Urcite nie je obsahom patentu "pouzivanie XML" (to sa patentovat neda), ale len nieco specialne.
XML je jazyk definovany ako ISO standard a jeho pouzivanim IMHO neporusujes ziaden patent. Patent bude len o nejakej technike ako dostat nieco do XML alebo konkretnom algoritme ako urobit z nejakych konkretnych nejake ine konretne data.

XML je vpodstate len nieco ako krabice, a patent bude podla mna asi o tom ze "ako najoptimalnejsie dostat nabytok z celeho bytu do jednej krabice od topanok" :-) To by sa uz dalo patentovat, doteraz to nikto nedokazal tak ked na to prides ze ako, tak si to daj patentovat :-) Ale neznamena to ze pouzivanie krabic je patentovane.

Zpět na aktuality Přidat komentář k aktualitě Nahoru