Přidat aktualitu mezi oblíbenéZasílat nové komentáře e-mailem Slovákom začali chodiť 60-eurové faktúry za prístup na rozličné webové servery

Nejde o to, ze tam nieco dopisali. Takyto pravny narok neobstoji na sude pretoze formular na stranke moze s tvojimi osobnymi udajmi vyplnit hocikto a firma nema ako preukazat, ze si to bol prave ty. Samotny formular nic neznamena.
Firma ma smolu, ze elektronicky podpis sa este u nas tak malo vyuziva a pokial sa budu ich dokazy zakladat na nejakych osobnych udajoch posle ich sud do prdele.
Smutne je, ze min polovica ludi sa naplasi a tieto "faktury" zaplati.
Inak neviem ako v cr ale u nas je podobny druh podnikania velmi popularny. Postup je nasledovny.
- firma vam zavola a pokusi sa vam natlacit vzorku zdarma. Vzorka pride ako obycajna postovna zasielka alebo aj nepride. Obcas sa neunuvaju ani volat, ale rovno vam na adresu pride zasielka, ktoru ste si nikde neobjednali.
- druha zasielka pride automaticky za par tyzdnov uz so sekom. Nikoho nezaujima, ze ste si nic neobjednali, pride sek a pokial ho nezaplatite (vacsinou sa jedna o mensie sumy do 30 Eur) za par tyzdnov sa vam ozve advokatska kancelaria, ktora dane "pohladavky" vymaha. Samozrejme sudit sa nechce zase min polovica ludi a zaplati.
- pointa je v tom, ze vam pride aj tretia zasielka a cely kolotoc sa opakuje dokolecka napriek tomu, ze sa im telefonicky riadne vyjadritem, ze si ziadne dalsie zasielky NEZELATE.

Osobne sa ma takto pokusa vydierat akasik firma so superkvalitnymi svajciarskymi ziletkami (v zivote som ich ziletky nepouzival), moju zenu akasi ina firma na spodne pradlo (ona ani nevie o aku firmu ide) a v mojom okolo je asi 20 nestastnikov, ktori bud uz zaplatili alebo je na nich vyvijany natlak. Ja som zvedavy, co to dotiahnu az na vydanie platobneho rozkazu na sud (samozrejme sa odvolam a ideme sa sudit), ale tipujem, ze tak daleko to zajst nenechaju lebo vedia, ze by prehrali.

Skoda, ze k sudu pravdepodobne nedojde, na toto pojednavanie by som sa zvlast tesil.

Reakce na komentář

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj komentář:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět na aktuality