Jsou zobrazeny jen nové komentáře. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
A nevypnu si ludia ten autorun, a nevypnu... Nech zije MS a ich autovirmnozic. P.S. asi sa ludom vel…
MM.. 13.01.2010 19:17
MM..
Nie ze nevypnu, ale ked im ho vypnes a odvovodnis bezpecnostou, krivo na teba pozeraju. A treba dod…
2laak 14.01.2010 12:47
2laak
Jo souhlas, po dlouhe dobe tady vidim rozumnej nazor. Opravdu to praci ulehcuje, je to pohodlne a ma…
Radek 14.01.2010 15:30
Radek
Nebol problem to urobit tak aby to bolo bezpecne, napr. ze by autorun definovalo len nejake menu kto…
MM.. 14.01.2010 15:55
MM..
Preto by mali MS v EU uplne zakazat A pak ještě postřílet všechny brejlatý a zvolit hlavou státu Po…
Vladimir 14.01.2010 16:54
Vladimir
user neni ochrana na vsetko, obcas ma napadaju cesticky ako by sa pod userom dalo kadeco zneuzit az…
MM.. 15.01.2010 01:50
MM..
mohli aspon pred spustenim autorun.inf urobit okno MEDIUM OBSAHUJE AUTOMATICKY SPUSTITELNY KOD... j… poslední
lední brtník 17.01.2010 13:26
lední brtník

A nevypnu si ludia ten autorun, a nevypnu... Nech zije MS a ich autovirmnozic.
P.S. asi sa ludom velmi paci ta duchaplna otazka "Co chcete s diskom robit?" Mali tam dat este moznost "no co asi chcem robit s diskom, mozem si ho este strcit do zadku, tak ho poriadne nazhav!" :-D

Nie ze nevypnu, ale ked im ho vypnes a odvovodnis bezpecnostou, krivo na teba pozeraju.

A treba dodat, ze to celkom chapem. Pretoze kto tu funkciu nevyuzije, VIE ju vypnut. Kto ju vypnut nevie, ten ju pouzit CHCE a na 99% mu to ulahci zivot. Je to ergonomicke a sikovne riesenie pre beznych uzivateov. A nevravte ze nie, nemusime sa hrat na IT guru a robit vsetko cez cmd a tvarit sa, ze to je to najrychlejsie a najergonomickejsie zo vsetkeho. Niekto to proste nechce riesit.

Ina otazka je demencia MS, ze dovoli pomocou autorun suboru z cudzieho USB spustat bez interakcie uzivatela exe subory. To by teda nutne vobec nemuselo byt. Najcastejsie vyuzivane funkcie pri vlozeni CD/USB/HDD su aj tak - otvor zlozku pomocou explorera, prehraj videa, spust prezentaciu fotiek. Slus. To si osefuje system aj bez cudzich exe suborov. ;-)

Jo souhlas, po dlouhe dobe tady vidim rozumnej nazor. Opravdu to praci ulehcuje, je to pohodlne a mas pravdu, ze honit triko s cmd si muze par procent lidi a drtivymu zbytku je to srdecne jedno a chce jen veci uzivat. Nejsem sice tottalni BFU, ale porad mezi ne patrim a kdyz strcim DVD do mechaniky, neni nic jednodussi, nez automaticky start. Nechce se mne nekolikrat klikat a hledat kde co spustit, je to banalita, ale prijemna, stejne tak spousta dalsich automat. veci. Druha vec je MS.

Nebol problem to urobit tak aby to bolo bezpecne, napr. ze by autorun definovalo len nejake menu ktore by Win zobrazilo apod. Spustanie niecoho az po kliknuti uzivatelom.
Ale tak ako to urobil MS tak je riesenie JEDINE: zakazat to. Problem neni autorun, problem je MS, tak to bolo vzdy. MS z akejkolvek dobrej veci urobi uplnu katastrofu a este aj nebezpecnu. Preto by mali MS v EU uplne zakazat.

Preto by mali MS v EU uplne zakazat

A pak ještě postřílet všechny brejlatý a zvolit hlavou státu Pol Pota.

Autorun není takový problém, když uživatel není administrátor. Dokázal by si tak vyrušit jen svoje dokumenty (což je tedy špatné dost; ale pořád je to menší riziko, když uživatel zálohuje.)

Bohužel nebezpečnost autorunu se ukázala až s příchodem levných velkokapacitních přepisovatelných médií a to už bylo pozdě; každá dementní encyklopedie už v té době měla autorun. A pro nepoučeného uživatele to reálně znamená že neví, jak se do ní dostat - proto to MS jen tak nemůže zrušit.

Opět z toho vyplývá že to nejlepší, co může udělat KAŽDÝ, je nebýt admin.

user neni ochrana na vsetko, obcas ma napadaju cesticky ako by sa pod userom dalo kadeco zneuzit az po zavirenie (potom to co ma napadlo zas zabudnem tak nechci po mne nech to vymenujem :), ale napr. aj user ma vetvu na spustanie pri starte Win, apod.
Ano je to pod userom stazene, a pripadna liecba jednoduchsia, ale nie je to 100% spasa.

Ja uz usera ani nepouzivam liezlo mi na nervy furt riesit SW ktory potom nejde korektne. Vypnem autorun a nemusim riesit nic. TC mam spusteny stale takze nepotrebujem aby mi vyskakovali nejake okna, mna autorun vzdy len zdrzoval (musel som chytit mys presunut kurzor atd co trva moc dlho, oproti praci s klavesnicou a TC).

Dokonca ked okno vyskocilo tak som uz davno s diskom robil v TC, a akurat som mackal klavesu ked to vyskocilo a skocil na to aj KBD focus a potom vlastne ani neviem co som zmackol.

P.S> co sa tyka MS a toho co by mohli urobit - napr mohli aspon pred spustenim autorun.inf urobit okno MEDIUM OBSAHUJE AUTOMATICKY SPUSTITELNY KOD, AK NEMA BYT AUTOMATICKY SPUSTITELNE TAK JE ZAVIRENE A ZMACKNITE NESPUSTIT. [SPUTIT] [NESPUSTIT]
a bolo by. Lenze v MS su idioti tak to neurobia. Radsej vypisu odmenu na autora confickera, to fakt nestastnym pouzivatelom pomoze.

mohli aspon pred spustenim autorun.inf urobit okno MEDIUM OBSAHUJE AUTOMATICKY SPUSTITELNY KOD...

jo, dokonce jsem chtěl nasadit podobný autorum na všechny svoje flashky/sdkarty, když lezu do cizího nepřátelského pc. původní verze dokonce měla být na automatický import NoDriveTypeAutoRun do registrů, ale jsou velbloudi kteří si bez něj nestáhnou ani fotky z foťáku. něco nefungovalo, u varovného okna mě zas vadí ztráta focusu.
tak si jen na flashkách zobrazuju svoji autorun-ikonu - ta funguje i přes zákaz autorum, a já disk ve správci souborů hned vidím.

Zpět na aktuality Přidat komentář k aktualitě Nahoru