Přidat aktualitu mezi oblíbenéZasílat nové komentáře e-mailem V Česku míra počítačového pirátství klesá, na Slovensku stagnuje

Ono ja vobec nie som konzervativny uzivatel a musim suhlasit s predoslym prispevkom.

Pred par rokmi som skusal mat tyzden Ubuntu (vtedy verziu 7.04 neskor 7.10), postelovat system, ktory sa tvaril user friendly. Uz po par hodinach clovek narazi na problem (a to si piste ze narazi) a bez prikazovej riadky sa nezaobide. Vtedy som sa nan vykaslal, nechcelo mi spustat X graficke prostredie.

Teraz ho skusal so mnou spolu synovec na 3 tyzdne (verziu 10.04) a cele 3 tyzdne som nic ine nerobil, len nastavoval system, ktory sa po 2-3 instalaciach sekal. Vsetko opat v prikazovej riadke, nic tam riadne nefugnovalo, vsetko bolo treba googlit a vymyslat a studovat manualy.

Ubuntu proste nie je to, na co sa tvari - system uzivatelsky privetivy. Nech si tam da hoc aj tri tapety MacOS, bude to stale len system, od ktoreho clovek da ruky prec po 3 tyzdnoch utrap. To je ta kruta realita. Ja fakt neviem, kam mozu ist tie tazke miliony pri vyvoji, ked nic prevratne ten system neprinesie, len sa snazi dotiahnut aspon niektore veci, aby fungovali.

Reakce na komentář

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj komentář:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět na aktuality