Předmět Autor Datum
To vytahování traktorem už bych nerad zažíval..' No jo - v zimě to musí být ještě veselejší, tady v…
kmochna 23.10.2010 12:47
kmochna
DPD nám vozí stovky balíků ročně, a nikdy žádný nebyl vykraden. Je pravda, že pár jich přišlo poškoz…
Kurt 23.10.2010 14:46
Kurt
Jojo, četl jsem to taky. Přijde mi to krapet přitažené za vlasy. S DPD mám zkušenost jen jednu - poz…
Dale Cooper 23.10.2010 16:00
Dale Cooper
Mám jednoho kamaráda u PPL. Jako kdybych ho slyšel, když sedíme u piva. Nachlup stejné. Jen to vykrá…
Petr_PM 23.10.2010 21:59
Petr_PM
No u nas posta otocila taky, ale trosku jinak. Pokud posta dorucuje balik, tak ve 100% pripadu ho ni…
Radek 23.10.2010 22:26
Radek
Tohle záleží na tom, kde bydlíš... Když jsou šéfové paka a na stížnosti nereflektují, nemají na svýc…
Dale Cooper 23.10.2010 22:55
Dale Cooper
Pravdou ale je, že pošta půjde pomalu (ale jistě) do kopru Dovolim si nesouhlasit. S koncem monopol…
gd 23.10.2010 23:31
gd
To poštu (se stávajícím rozsahem poboček) rozhodně neuživí. Navíc pokud to chtějí dělat se stávající…
Dale Cooper 23.10.2010 23:44
Dale Cooper
...a z pošt vzniká banka/pojišťovna (nic proti tomu, ale stavět na tom vše?) a papírnictví/hračkářst…
gd 24.10.2010 00:01
gd
No a pouze dvě okénka jedou ne proto, že si zbytek osazenstva vaří kafe a leští kládu někde vzadu, a…
Dale Cooper 24.10.2010 00:16
Dale Cooper
Moje máti dělala před 40 lety na poště. Dneska jen prohlásí: Za takový binec co dnes panuje na poště…
touchwood 24.10.2010 15:52
touchwood
Za tehdejšího ředitele by nejspíš ani takový bordel nebyl... Já jsem na poště "jen" 11 let a posun d…
Dale Cooper 24.10.2010 17:35
Dale Cooper
Kecy, kecy, kecy ... A nakoniec rozuzlenie - mal som si spravit vysku = automaticky praca, prachy, *…
2laak 24.10.2010 01:54
2laak
S DPD mam zkusenost podobnou, teda kladnou, ale o fotbalu v PPL jsem slysel taky. Od kamose, kterej…
Radek 24.10.2010 08:10
Radek
Chlap z DPD, co mi přivezl zimní gumy, byl úplně super. Přijel téměř na minutu přesně, dali mi vědět…
Fuente 24.10.2010 08:25
Fuente
Posielam a prijimam baliky cez DPP a UPS uz 8 rokov. Vykradanie balikov je blbost, poskodenie baliko…
fleg 24.10.2010 08:49
fleg
Prave dnes jsem dostal napul vykradeny balik od DPD. Na svrchu byla mala dirka akorat tak na jeden p… poslední
allstar 11.01.2012 22:32
allstar

To vytahování traktorem už bych nerad zažíval..' No jo - v zimě to musí být ještě veselejší, tady v těch končinách.. 'Horní Cerekev' a tak.. Zkrátka - Vysočina. 'To mě takhle tahali jeden den před vánocema třikrát.

to je tam prostě normální. Pamatuju v Jihlavě před lety, že trolejáky museli tahat do kopce (u Černé cesty) tanky.

DPD nám vozí stovky balíků ročně, a nikdy žádný nebyl vykraden. Je pravda, že pár jich přišlo poškozených (např. viditelně politá krabice, ve které bylo PC), ale to jsou třeba 3-4 kusy za rok, což při tom objemu....
Viděl jsem depo PPL v Humpolci - byl jsem uvnitř a musím říct, že jsem se tam bál i vypláznout jazyk, kolik tam bylo kamer. Takže mi představa nějakého vykrádání nebo ničení balíku přijde vcelku komická.

Jojo, četl jsem to taky. Přijde mi to krapet přitažené za vlasy. S DPD mám zkušenost jen jednu - pozitivní, byl mi posílán balík z Polska a přišlo to celé a nepoškozené.
Coby zaměstnanec pošty ale na tuto problematiku nemám nestranný pohled. Co se týká např. poškození a vykradení balíku, čas od času se to samozřejmě stane, ale jsou mechanismy jak to řešit - reklamace po dodání, při dodání a tak. Dá se říci, že pošta docela otočila v tom, jak k těmto případům přistupuje - přijde mi, že dříve se tolik nevycházelo lidem vstříc.

Mám jednoho kamaráda u PPL. Jako kdybych ho slyšel, když sedíme u piva. Nachlup stejné. Jen to vykrádání balíků je trošku přehnané. Samozřejmě se prý najdou jedinci, kteří kradou, ale oni je nechají a zmapujou jejich trasy a když vidí, že se na jeho lince moc "ztrácí", tak je zmáčknou atd. :-/

No u nas posta otocila taky, ale trosku jinak. Pokud posta dorucuje balik, tak ve 100% pripadu ho nikdy nedorucuje fyzicky a za par dni po tom, co ho mas dostat, ti do schranky hodi oznameni, ze te nezastihli a ze si ho mas vyzvednout na poste. Proste se ani neobtezuji dorucovat. Toto je mnohem horsi, nez co delaji DPD apod. Krade se jak na poste, tak u kuryru, ale kuryri aspon nedelaji falesny doruceni jako posta. Stezovat si muzes jak chces. Uz jsem to delal nekolikrat, protoze jsem kolikrat jako pako na balik cekal, protoze jsem ho nutne potreboval. Zaplatil jsem si super sluzbu "DNES PODATE, ZITRA DODAME" a podle netu uz byl balik dorucovan. Skutecnost je ale jina. Oni ani dalsi den nedoruci oznameni, ze se neobtezovali prijet. To me vadi mnohem vic, nez kradeze, protoze ty jsou vsude.

K tematu - od kamose co jezdil pro PPL vim, ze s balikama hraji obcas i fotbal, ale jak to delaji nevim, protoze u nas ve meste na depu maji kamery.

Tohle záleží na tom, kde bydlíš... Když jsou šéfové paka a na stížnosti nereflektují, nemají na svých postech co dělat. Těžko s tím něco jiného, když neumí řídit team a organizovat jim práci. Pravdou ale je, že pošta půjde pomalu (ale jistě) do kopru - poněvadž se bude opět šetřit na nepravém místě, tj. ve vlastním provozu.
Já mám zkušenost opačnou - mě doručováno je, když je na balíku telefon, tak pošťák i volá, že veze balík. A to moje dodací pošta neví, že jsem jejich kolega.

Pravdou ale je, že pošta půjde pomalu (ale jistě) do kopru

Dovolim si nesouhlasit. S koncem monopolu posty (max. 2013) prijde zamereni se na nove sluzby. Konkretne myslim rozsireni Czech Pointu kvuli (ne)obcanskym prukazum, ve kterych nema byt vubec nic k uzitku a na vsechno se bude muset poridit uredni vypis/opis...

To poštu (se stávajícím rozsahem poboček) rozhodně neuživí. Navíc pokud to chtějí dělat se stávajícím IT vybavením a konektivitou (99,9% poboček je nejen se systémem CzP propojeno přes 64kbit ISDN), tak to bude ještě hodně zajímavé.
Podle mého pohledu se dělá jedna velká chyba - místo toho, aby se zatraktivnily a zkvalitnily stávající služby, tak se řekne "tady je konkurence, tam neobstojíme, ztratili jsme xx%" a z pošt vzniká banka/pojišťovna (nic proti tomu, ale stavět na tom vše?) a papírnictví/hračkářství. Nevím, možná se krutě mýlím, ale vidím to takto. A tento názor na věc není rozhodně ojedinělý.

Kecy, kecy, kecy ... A nakoniec rozuzlenie - mal som si spravit vysku = automaticky praca, prachy, *urvy a co ja viem co este.

S DPD mame 2 rocnu firemnu skusenost na zvoz aj na dorucovanie. Nikdy som tie auta nevidel narvane, byvavaju tak napoly, obcas ani tak nie naplnene. Obtyzden je den, ked kurier prijde vlastnym osobnym autom, pozvaza a ide domov. Za 2 roky ani jedina reklamacia. A to prepravujeme male baliky keramickych suciastok v hodnote stoviek € per balik. Tak aky futbal, pre boha.

Iste. Nehovorim, ze ta praca nie je namahava a ze sa nestane, ze maju nadcasy. Ale to snad autorovi clanku nikto neveri, ze niekto dokaze pracovat/soferovat 5 dni v tyzdni, od 6,00 do 20,00. Prosim vas, kto by to robil?

S DPD mam zkusenost podobnou, teda kladnou, ale o fotbalu v PPL jsem slysel taky. Od kamose, kterej nema duvod lhat. JInak ale tomu clanku taky neverim. Pusobi to na me jako clanek lenocha, kterej si myslel, ze si hodi nohy na volant a myslel si, jak se bude v nove praci mit a pak najednou zjistil, ze se musi makat.

Iste. Nehovorim, ze ta praca nie je namahava a ze sa nestane, ze maju nadcasy. Ale to snad autorovi clanku nikto neveri, ze niekto dokaze pracovat/soferovat 5 dni v tyzdni, od 6,00 do 20,00. Prosim vas, kto by to robil?

Ale k tomuhle ti neco reknu. Neznas mapu. Mam mezi ridici spousty znamejch a kamosu. Kolikrat vypadnou z domu ve 4h a vraci se pred pulnoci. Kazdej den. Jsou to vetsinou ridici do 3500t (takze stejne jako DPD, PPL, DHL UPS ...), proto nemusi mit "kotoucky".

Posielam a prijimam baliky cez DPP a UPS uz 8 rokov. Vykradanie balikov je blbost, poskodenie balikov je bohuzial realita, aj mne uz prisiel poskodeny tovar, nakolko sa vsak jednal o skodu v stovkach korun vykaslal som sa na zdlhavu reklamaciu u prepravcu.
K poskodeniu vsak podla mna nedochadza pri futbale (balik bol zvonku bez naznakov poskodenia), ale pri preprave, sam som zazil ako bol vodic nestastny ked sa mu v aute nieco tazke zosypalo na balik a poskodilo ho, ale ako sam povedal neda sa to ulozit tak, aby sa nieco neposkodilo. Aha raz mi este prisiel prasknuty hdd, ale to bola chyba skladu podla mna, balik nemal ani naznak poskodenia, disky bolu zabalene v plastikovom obale a 3 vedla seba, nemali sa ako pohnut a napriek tomu stredny z nich bol prasknuty, co sa stalo podla mna uz skladnikovi vo velkosklade. Bohuzial mi to odmietli uznat v sklade tak som s nimi prestal po 5 rokoch spolupracovat...vraj ak sa skladim prizna oni mi to uznaju....vsetci skladnici v sklade sa bili o to, aby sa priznali, ze im disk drbol na zem a poslali mi ho poskodeny a aby si to mohli nechat strhnut z vyplaty.
S tym pretazovanim vodicov, ale suhlasim, poznam ich osobne uz za tie roky a vidim, ze casto nestihaju a su z toho nervozny, dokonca uz UPS parkrat pred vianocami zlyhala a nebola schopna dorucit baliky v pozadovanom case.

Zpět na aktuality Přidat komentář k aktualitě Nahoru