Přidat aktualitu mezi oblíbenéZasílat nové komentáře e-mailem Internet Explorer 9 RC: strašák pro webovou reklamu

Microsoft uvolnil RC verzi Internet Exploreru 9. Jeho hlavní novinkou je funkce Tracking Protection, kterou však lze velmi snadno zneužít k blokování (nejen) reklamy. (uvnitř video)

http://www.zive.cz/clanky/internet-explorer-9-rc-s trasak-pro-webovou-reklamu/sc-3-a-155766/default.a spx

Třeba si nakonec lidi IE ještě oblíbí kvůli tomu blokování :-)

Předmět Autor Datum
To je jak s tím "patchem" na blokování autorunu. Mrchosoft objevil Ameriku a implementuje do svého S…
mif 11.02.2011 01:59
mif
Doktor říkal, že jsou zaostalí pouze momentálně.
Kráťa 11.02.2011 02:09
Kráťa
Doktor neví co říká :-D.
mif 11.02.2011 02:26
mif
Mám pár vecí v HTML 5, ktoré sa krásne zobrazujú vo FF 3, FF 4, SA, O, CH, len v IE 9 sa mi nezobraz…
PeterSiro 11.02.2011 09:14
PeterSiro
Spíš 12 než 2. IE 6, IE 7, IE 8, IE 9, FF 2.x, FF 3.x, Opera 9.x, Opera 10.x...
Kráťa 11.02.2011 16:07
Kráťa
funkce Tracking Protection, kterou však lze velmi snadno zneužít k blokování (nejen) reklamy to je…
mia 11.02.2011 09:20
mia
Souhlas. Jen se mne to nechtelo psat.
Radek 11.02.2011 10:39
Radek
zkrácený (zničený) adresní řádek, podle pochybné módy zrušený dolní status bar - pro hamburgerové la…
lední brtník 12.02.2011 19:47
lední brtník
Statusbar neni zruseny - v menu Zobrazit si jen zaskrtnes, ze jej chces videt. Adresni radek - staci…
Jan Fiala 12.02.2011 21:32
Jan Fiala
S tím neustálým ubekováním o blokování reklamy jsou Lutonský & spol nesmírně otravní (IMHO s kontrap…
L-Core 13.02.2011 06:52
L-Core
Pokud máte rádi Živě.cz a další naše weby, nedělejte to, reklama je totiž zpravidla jediným příjmem…
Cyl 13.02.2011 15:14
Cyl
Ja celkem nechapu, proc na zive.cz chodis, kdyz je to podle tebe lzive. V tom pripade se tam prece n…
Radek 13.02.2011 15:34
Radek
To byla nadsazka, samozřejmě že už tam nechodim. Ale naražel sem na to že když už, tak at za mně asp…
Cyl 13.02.2011 16:19
Cyl
Existujou výjimky, kam chodíš a víš, že tam jsou kecy a lži. Stačí se mrknout na blog superredaktora…
shark.jd 13.02.2011 19:21
shark.jd
To celkem chapu, kdyz se jdes nekam pobavit kecama, ale nenazyvas to tam lzive. Ja to myslel obecne,…
Radek 14.02.2011 06:51
Radek
všimni si někdy kdo ty odkazy dává - jestli to jsou titíž lidé kteří je nemusí - asi těžko. člověče…
lední brtník 14.02.2011 18:22
lední brtník
Nekdy se podivej sam. Jsou to i lidi, kteri sem podle vseho chodi denne a patri k sirsimu zakladu po…
Radek 14.02.2011 22:37
Radek
proboha, kdo to má číst. možná tě baví telenovely, mě ne. dej sem nějaký výcuc té sračky.
lední brtník 15.02.2011 21:25
lední brtník
už se perou, už se perou.... poslední
mia 17.02.2011 11:51
mia

To je jak s tím "patchem" na blokování autorunu. Mrchosoft objevil Ameriku a implementuje do svého SW věci dávno známé a používané. Nemám nic (skoro nic) proti MS, ale měl by si uvědomit, že jejich produkty nepoužívají jen apatičtí a mentálně zaostalí američané. Z nouze ctnost?

Mám pár vecí v HTML 5, ktoré sa krásne zobrazujú vo FF 3, FF 4, SA, O, CH, len v IE 9 sa mi nezobrazujú - ja som zvedavý ako toto chcú vyriešiť. Proste MS zmeškal dobu, budeme robiť zase 2 verzie stránok, pre IE 9 a ostatok? Zase podľa štandardov, ale MS štandardov?

funkce Tracking Protection, kterou však lze velmi snadno zneužít k blokování (nejen) reklamy

to je velmi dobrá funkce a vůbec bych to nenazval zneužíváním. Ano, chápu že reklamy jsou zdroj příjmů, ale uživatele většinou otravují.

zkrácený (zničený) adresní řádek, podle pochybné módy zrušený dolní status bar - pro hamburgerové lamy je to dobré.
"Show tabs on a separate row" - snad to bude natrvalo nastavitelné aspoň v předvolbách.
"rychlé vypnutí všech ActiveX prvků na stránce" - od příchodu visty smysl těchto doplňků klesnul pro omezený režim prohlížeče, přežívají jen klasické prohlížeče pdf, flashe a dalších multimédií. ovšem za tlak po blokování flashe si mohou tvůrci blbých a neskutečně otravných reklam sami. (tímto vzdávám tvůrci flashblocku dík)
"Tracking Protection" - tady ms nejspíš narazí, protože reklama je legitimní součást stránky a u většiny webů je zdrojem příjmů provozovatele, ms může najisto počítat se soudními spory. ostatně nač se zabývat hloupostmi jako blokování otravného obsahu pro jediný profil jediného prohlížeče, když existuje absolutní řešení - hosts. jedině že by ms chtěl udělat radost firemním uživatelům.
tučná žádost redaktora živě v článku hovoří za vše:

To samozřejmě není účelem této funkce, ale je zřejmé, že ji takto bude mnoho lidí zneužívat. Pokud máte rádi Živě.cz a další naše weby, nedělejte to, reklama je totiž zpravidla jediným příjmem webových stránek.

S tím neustálým ubekováním o blokování reklamy jsou Lutonský & spol nesmírně otravní (IMHO s kontraproduktivním výsledkem). Blokování slova AdBlock v živáckých diskuzích mi příjde dětinsky trapné. Na druhé straně nijak nereagují na addon Element hiding helper, podle kterého je holý AdBlock skoro neškodou utilitou. Weby mohou vypadat úplně jinak, ne pouze s prázdnýma dírama po odstraněné reklamě.

Ale je to jejich web, jejich pravidla.

To celkem chapu, kdyz se jdes nekam pobavit kecama, ale nenazyvas to tam lzive. Ja to myslel obecne, pro skoro kazdyho tady je to lzive, presto tam chodi. Pro vetsinu tady jsou novinky neprijatelny, presto je tady pomerne casto odkaz na jejich web. Myslel jsem to treba i na tu novou Esmeraldu nebo jak se ten serial jmenuje. Vsichni jsou z nej paf, jak si to ta nova muze dovolit davat a pritom je to tak jednoduchy - proste ji prepnout nebo nezapnout, ale lidi jako trotlove porad budou zakladat skupiny na facebooku, budou se bourit atd. Pritom jsou trotli oni, ne nova. Tak jsem to myslel, nemyslel jsem to konkretne, ale obecne.

všimni si někdy kdo ty odkazy dává - jestli to jsou titíž lidé kteří je nemusí - asi těžko.
člověče ty si tu léta nevidíš do huby. chodíš se sem jen vyřvat jak fracek, jinak tu k ničemu nejsi.
vždycky vytáhneš si jeden jev kterému rozumíš jak petrželi, z toho obviníš celou poradnu (nejspíš u vás doma musíte mít všichni povinně stejný názor), a připadáš si zas jako desetiletý hrdina.
nech se vyšetřit, jsi jak kolovrátek.

Tak jsem to myslel, nemyslel jsem to konkretne

nemyslel jsi vůbec.

Nekdy se podivej sam. Jsou to i lidi, kteri sem podle vseho chodi denne a patri k sirsimu zakladu poradny a sami o sobe casto tvrdi, ze novinky nemusi, uz jsem to psal parkrat tam pod zpravicku, hledat to nehodlam. A taky si pak vsimni, kdo tam pise do diskuze.
Ja si nevidim do huby? To ses trosku spletl ne? Prvne se podivej kdo tady oznacuje lidi jako dementy, debily, hlupaky apod. a tvrdi jim, ze pouzivaji sracky apod. Tak k cemu tady ses ty? Chodis si sem lecit mindrak z prace? Patris mezi ty sprostejsi. O tomto jsem psat nechtel, ale nenecham si tady po sobe smajdat jak malej jaryn, takze se poprvni vyjadrim trosku konkretnej.
Nevytahuju zadne jevy a i kdyz spouste veci z oblasti IT rozumis vic nez ja, tak konkretne o virech nebo AV, na ktere asi narazis, nevis v podstate nic, aspon o tech zavaznejsich a novejsich. Coz dokazuji tvoje casty slova o killnuti nejakyho smejda a pouziti napriklad starteru msconfigu apod. Pokud mas totiz v pc opravdu nejakyho vira, ne pokus o nej, tak ani jedna z tebou popsanych veci nema skoro zadny smysl a ucinek. Dal pokud sis vsiml, tak pouze neco napisu a ve velke vetsine pripadu se k veci nevracim, protoze se prave nema smysl hadat jak malej jarda a navic je pak pekny pozorovat, jak se jako vosy sletite na navnadu. Posledni dobou jsem zacal zkouset, co vsechno to s odpurci AV udela, zacal jsem pouzivat podobne hruby slova a vsimni si, ze tyto thready mivaji nejvic zobrazeni, proc asi, ze?
Takze bych ti doporucil to samy, co ty mne. Nech se vysetrit a zkus travit u pc min casu, nebudes pak treba na chudaky bfu tak sprostej a neurvalej. Napriklad nejaky bfu nebo lama, jak casto pouzivate, by te v jine oblasti totalne znemoznil, ale nemaji potrebu to delat a ani ti dokazovat, jaka jsi nula (neber osobne, pisu obecne). Je pravda, ze nerdi si mysli obcas neco jinyho a taky se tak chovaji.
No a veta o jedinem nazoru sedi prave od tebe nebo od podobnych tady, kteri nesnasite napriklad AV. Protoze pokud nekdo nepouziva user ucet, pouziva AV a dokonce k tomu napriklad nejaky soft, ulehcujici ovladani a nedejboze cisteni win, tak je pro velkou vetsinu zde totalni blb a hnup. Takze s tim povinnym nazorem bych brzdil, protoze ho prosazujete vy. Ja mluvim i o alternativach (treba admin se sandboxem a image apod., ale to nema cenu rozpatlavat), vy mate svoje a pokud nekdo dela neco jinak, je to spatne. A to je urcite spatne, na to nemusim byt ani zadny it guru. Vy vase nazory lidem vnucujete jako dogma a to je ten problem. Navic ja nemam rad, kdyz nekdo nekomu bezduvodne nadava nebo z nej dela vola, a to je tady celkem casty.

Zpět na aktuality Přidat komentář k aktualitě Nahoru