Přidat aktualitu mezi oblíbenéZasílat nové komentáře e-mailem Lidem kvůli slunečním elektrárnám praskají žárovky a ničí se počítače

Ano je mi jasne ze toto znechucuje. To by ma tiez trochu znechutilo, ked uz ochrana zivotneho prostredia tak by mali myslet aj na toto. Problem je ze tym ludim nejde vobec o nejake zivotne prostredie ale cisto len o peniaze (dotacie apod). To je neustaly problem.

Ale nazad k clanku - technicky. Myslim ze mas aj ty dost znalosti elektrotechniky, a je nam snad obom jasne ze solarny panel energiu vyrabnat nemusi aj ked na neho svieti slnko na maximum, proste na vystupe bude napatie ale nikto ho neodobera, a nic sa nedeje. Takze vykyv napatia v sieti smerom nahor podla mna od solar panelov nehrozi vobec (ak tam neni nejaky sialeny pokazeny DC-AC menic).
Druhy pripad - panely idu naplno a zrazu prestane svietit slnko (akoze neni mi jasne ze kto to slnko vypne ale OK :D). V tom pripade musi rychlo zacat dodavat energiu niekto iny, vez vedenia cez ktore to slo aj v minulosti bez solarov. A preco by mal v tom pripade nastat pokles napatia? To tie vedenia boli predtym tiez nedostatocne? Energie by malo byt dost cela europa je predratovana prenasaju sa tam gigawatty tak nejaky vykyv dodavky par kW snad nemoze urobit vykyv napatia.
Ja z technickeho hladiska nevidim problem v paneloch, ale skor v infrastrukture, alebo je ten clanok nezmysel (nemozem posudit ze ci ano alebo nie ptz nebol som tam u tej elektrarne ktora udajne robi "vykyvy" a nemeral som tam napatie).
P.S. alebo inac - ked nahodou 100ludi naraz zapne vysavac (= 100kW vykyv) tak to tam kvoli tomu vsetkym popraskaju ziarovky? :-)

Reakce na komentář

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj komentář:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět na aktuality